Nino Čelebić

Kratke informacije

Ime i prezimeNino Čelebić
Datum rođenja3. januar 1991.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeKošarkaš
PozicijaBek
Visina191 cm
Težina84 kg

Biografija

Nino Čelebić je srpski profesionalni košarkaš koji trenutno (oktobar 2023. godine) nastupa na poziciji beka u Košarkaškom klubu Borac Zemun. Pored toga, radi i kao Di Džej (DJ). Rođen je 3. januara 1991. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Karijeru je započeo u Megi, a nakon toga je igrao u Radničkom iz Obrenovca, Mladosti iz Zemuna i Sremu iz Sremske Mitrovice.

Usledio je nastavak karijere u Nemačkoj. Igrao je u Klubu Rist Vedel, a potom je prešao u Bajer Leverkuzen. Uspeli su da izbore plasman u Drugu Bundesligu, te mu je obnovljen ugovor.

Čelebić se nakon Nemačke vratio u Srbiju, te je nastupao u zemunskom Borcu. Usledila je kratka saradnja sa osječkim klubom Vrijednosnice i brazilskim Atletiko Paulistanom.

Nino Čelebić od 2023. godine ponovo igra u Košarkaškom klubu Borac iz Zemuna.

Sa Filipom Fisherom nastupa kao Di Džej (DJ). Publici su se prvi put predstavili pod imenom „Innēr Sense“ u februaru 2023. godine na Kopaoniku. Snimili su i objavili nekoliko singlova.

Sportska karijera

Nino Čelebić je juniorsku karijeru započeo u Košarkaškom klubu Mega. Sezonu 2009/10 je proveo u drugoligaškom Radničkom iz Obrenovca, a sezonu 2011/2012 u Mladosti iz Zemuna.

Čelebić je proveo jednu sezonu u Jagodini, a potom se vratio u Mladost iz Zemuna. Sezonu 2014/15 je proveo u Košarkaškom klubu Srem iz Sremske Mitrovice.

Internacionalnu karijeru je započeo 2016. godine. Premda je bio na probi sa nemačkim drugoligašem Hamburg Tauersom, tokom letnje pauze 2017. godine potpisao je ugovor sa klubom Rist Vedel (SC Rist Wedel) koji igra u drugoj ligi[1].

Pod dirigentskom palicom trenera Feliksa Banobrea (Félix Bañobre)  je beležio 14.6 poena, četiri koša, 2.9 skokova po susretu u sezoni 2017/18.

Čelebić je polovinom 2018. godine potpisao ugovor sa Bajer Leverkuzenom (Bayer Leverusen). Zajedno sa trenerom Hansom Jirgenom Nadom (Hans-Jürgen Gnad) uspeli su da izbore mesto u Drugoj Bundesligi. Srpski košarkaš je tome doprinosio sa 10.7 koševa i 4.3 asistencije po utakmici.

Nakon toga mu je produžen ugovor, te su nastavili da se takmiče u drugoj najvažnijoj nemačkoj ligi. Na 27 mečeva u sezoni 2019/20 Čelebić je u proseku beležio 10.7 poena, 3.8 asistencija, 2.2 skoka i 1.6 ukradenom loptom po meču.

Početkom sezone 2020/21 prešao je u Borac iz Zemuna, a početkom 2021. godine potpisao je ugovor sa hrvatskim prvoligaškim klubu Vrijednosnice iz Osijeka.

Prema pisanju medija, Čelebić je u septembru 2021. godine potpisao ugovor sa klubom Atletiko Paulistano iz Sao Paola. U januaru 2022. godine ponovo se vratio u zemunski Borac.

Na početku sezone 2022/23 igrao je u Košarkaškom klubu Joker iz Sombora, a 2023. godine vratio se u Borac iz Zemuna[2].

Muzička karijera

Nino Čelebić je, prema vlastitom priznanju, gajio veliku ljubav prema muzici i didžeingu, što i ne čudi jer je odrastao u muzičkoj porodici. Kao klinac je maštao da se bavi muzikom, ali je svoj talenat žrtvovao da bi se potpuno posvetio košarci.

Ipak, 2022. godine odlučio je da se vrati u vode elektronske muzike, pa je počeo da sarađuje Filipom Fisherom. Dvojac nastupa pod imenom „Innēr Sense[3]„. Nastupili su na Kopaoniku u okviru događaja „WTF EXPERIENCE“, a potom su objavili set „Ettaneva“. Usledili su singlovi „Memories“, „Deception“ i „Gray“.

Nastupili su i na „Energy stage-u“ na 11. Freshwave festivalu.

Privatni život

Nino Čelebić je rođen 1991. godine u Beogradu. Odrastao je u rodnom gradu. Igrao je u Zemunu, Obrenovcu, Sremskoj Mitrovici, te u dva nemačka kluba.

Čelebić se u fokusu šire javnosti našao 2020. godine kada je objavljeno da je u vezi sa pevačicom Teodorom Džehverović. Par nije krio svoju ljubav, pa su se na društvenim događanjima često pojavljivali zajedno.

Objavljivali su i zajedničke fotografije, a mlada pevačica je u intervjuu koji je dala krajem oktobra 2022. godine kazala da razgovaraju o venčanju.

Zato je mnoge šokirala vest koja se pojavila krajem 2022. godine da je par raskinuo dugogodišnju vezu. Spekulisalo se o detaljima raskida, o tome da li je neko od njih bio neveran, ali ni Teodora ni Nino se nisu tim povodom oglašavali.

Čelebić je nakon toga započeo vezu sa bivšom voditeljkom „Insta TV“ i producentkinjom Isidorom Mijatović. Redovno su na društvenim mrežama objavljivali zajedničke fotografije.

Košarkaš uživa veliku popularnost na društvenim mrežama. Samo ga na „Instagramu“ („Instagram“) prati preko 60 hiljada ljudi. Pored slika iz privatnog života, svoj „Instagram“ nalog koristi za poslovne saradnje. Često snima kampanje i objavljuje fotografije na kojima pozira u odeći ili obući brendova i kompanija sa kojima sarađuje.

Pored srpskog, Nino ima i državljanstvo Crne Gore.

Visok je 191 centimetar i ima 84 kilograma.

Reference

Nino Čelebić na društvenim mrežama

FacebookNino @ Facebook
InstagramNino @ Instagram