Marko Osmakčić

Kratke informacije

Ime i prezimeMarko Osmakčić
Datum rođenja10. avgust 1998.
Mesto rođenjaVintentur
DržavaŠvajcarska
PrebivališteVintentur
ZanimanjeTeniski trener, rijaliti takmičar

Biografija

Marko Osmakčić je bivši teniser, teniski trener i učesnik rijaliti šou programa „Zadruga 5“ koji se emituje na „Pink“ televiziji. Rođen je 10. avgusta 1998. godine Vinterturu u Švicarskoj.

Na samom ulasku u petu sezonu „Zadruge“ predstavio se kao veliki šmeker koji osvaja ženska srca i ne može da se skrasi pored samo jedne devojke.

Njegovo učešće u rijalitiju „Zadruga 5“ obeležilo je druženje sa atraktivnom Stanijom Dobrojević o kojoj je Marko maštao još kada je bio tinejdžer.

U rijalitiju je bio u nekoliko veza, a između ostalog, ljubavne romanse imao je sa lepim učesnicama Viktorijom Mitrović, Marijanom Zonjić i Aleksandrom Nikolić Aleks.

Marko je imao problema pri adekvatnom izražavanju tokom boravka u rijalitiju s obzirom da je odrastao u Švajcarskoj i da mu je to skoro kao maternji jezik.

Bio je prepoznatljiv i po tome što ponekad ima čudan naglasak i izgovor određenih reči, kao i preteranoj upotrebi ruku tokom objašnjavanja određene situacije.

Detinjstvo u Švicarskoj

Marko Osmakčić rođen je 10. avgusta 1998. godine Vinterturu u u Švicarskoj. Njegov otac zove se Franjo i poreklom je iz okoline Brčkog, a majka Dubravka je iz Zagreba. Ima starijeg brata Maria.

Roditelji su svojoj deci u Švicarskoj omogućili sve uslove da imaju ispunjen, kvalitetan i sadržajan život. Dečaci su pokazali interesovanje za tenis na insistiranje njihovog oca da teniraju baš taj sport.

Prvo je počeo da trenira Mario, a kasnije i njegov mlađi brat Marko.

Teniska karijera

Kao junior je učestvovao na svim gren slem turnirima i bio je pozvan da igra za reprezentaciju Švajcarske. Ono što je posebno privuklo pažnju medija pri njegovom ulasku u „Zadrugu 5“ jeste činjenica da je Marko trenirao tenis i sa jednim od najboljih tenisera današnjice Rodžerom Federerom (Roger Federer).

Detalje je ispričao uživo u programu kada su ga rijaliti učesnici ispitivali kakav je Federer i odakle to da je baš Marko trenirao sa njim. Marko je objasnio da je on bio najbolji teniski junior na svetu. Do 14. godine je bio prvak Evrope.

Takođe, do 16.godine je bio prvak Evrope. U Švajcarskoj je šest puta bio državni prvak. Bio je najmlađi državni prvak do 18 godina i drži taj rekord, jer je prvak postao kada je imao 14 godina.

Isto prvenstvo Federer je osvojio kada je imao 15 godina, tako da ni njemu to ranije nije pošlo za rukom.

Kada bi se sreo sa Federerom, Marko je siguran da bi ga se Federer setio i da bi se pozdravili. Popularnog tenisera je okarakterisao kao pozitivnog lika koji voli da se šali, iako na teniskim terenima uvek deluje veoma ozbiljno.

Marko je rekao da se Federer u svetu predstavlja kao istinski perfekcionista koji briljira na terenu i ne pravi nikakve skandale. Međutim, Marko smatra da iza tog perfekcionizma ima dosta i mana koje Federer prikriva svojim staloženim karakterom.

Ono što je Novak Đoković u Srbiji, to je Rodžer Federer u Švajcarskoj, rekao je Marko i dodao da mu je ipak Novak draži iako ga nikada nije upoznao. Smatra da je kod Novaka sve transparentno i otvoreno.

Kada je ljut i kada je srećan na terenu, publika to vidi i on se ne libi da iskaže svoje emocije, dok je kod Federera sve to mnogo drugačije. On na terenu ne pokazuje emocije, ali je Marko siguran da emocija i te kako ima kada dođe kući u svoja četiri zida. Markovom senzibilitetu je mnogo bliži Novak.

Ipak, ponosan je što može reći da je više puta trenirao sa teniskom legendom Rodžerom Federerom i da je to jedan od njegovih najvećih uspeha.

Marko je rekao da je sa Federerom više puta igrao nekoliko tajbrejkova i da ga je čak ponekad znao i pobediti. Marko je tada imao 18 godina i bio je velika teniska nada Švajcarske.

Međutim, iako je od samog detinjstva bio posvećen tenisu, Marko je prestao da se profesionalno bavi tenisom. Ušao je u pubertet i tada su neke druge stvari postale veći prioriteti od tenisa.

Našao je devojku, pa mu je bilo lepše da vreme provodi sa njom, nego na teniskom terenu. To mu je bilo prioritet. Kasnije su ga, kako je rekao, poremetile i neke druge porodične stvari i sitne povrede.

Više to nije bilo to i prestao je da igra tenis profesionalno. Okrenuo se ka tome da postane teniski trener, a ponajviše se okrenuo noćnom životu, lepim ženama, a onda i rijaliti programima.

Trenutno je profesor tenisa, ali je mnogo poznatiji kao rijaliti učesnik.

Rijaliti karijera

Tokom 2020. godine bio je učesnik popularnog rijalitija u Švajcarskoj pod nazivom „Udavača“. U ovom rijalitiju se veoma dobro plasirao i osvojio je visoko treće mjesto. Takođe, učestvovao je u jednom nemačkom rijaliti programu iste godine koji je emitovan na RTL-u.

Posle učešća u ovim rijalitijima, odlučio je da se oproba i „kod kuće“. Ušao je u rijaliti program „Zadruga 5“ u septembru 2021. godine.

Inače, njegovo učešće u rijalitijima u Švajcarskoj obeležili su ljubavni odnosi s istinskim lepoticama. Marko je imao i seks pred kamerama, jer lepe Nemice nisu uspele da odole šarmu momka poreklom sa Balakana.

Jedna od smešnih situacija jeste da je Marko sa jednom devojkom imao seksualne odnose u toaletu. Ona ga je zamolila da okrene kameru što je on i uradio. Međutim, očigledno to nije uradio kako treba pa je kamera zabeležila sve vrele scene mladog para koji je mislio da se oslobodio kamera i prepustili su se strastima.

Kada su shvatili da se sve snima, bilo je kasno. Njihov snimak seksa, prema Markovim rečima, ličio je na pravi porno film koji je emitovan uživo.

„Zadruga 5“

Nakon što se oprobao u rijalitiju u Švajcarskoj, odlučio je da isto uradi i u Srbiji. Tamo je postao deo najpopularnijeg rijalitija na Balkanu „Zadruga 5“ koji se emituje na „Pink“ televiziji.

Rekao je da mu je želja da se dobro zabavi i upozna nove ljude u rijalitiju. Na samom ulasku u septembru 2021. godine najavili su ga kao jednog od najpoželjnijih neženja koji ima samo 23 godine.

Njegove rijalitiji kolege rekle su da je Marko veoma duhovit momak koji zna više od 200 različitih viceva. Pre ulaska u rijaliti, dok su takmičari boravili u karantinu, Marko ih je svojim vicevima sve nasmejavao.

Marko je u svom profilu istakao da voli devojke koje su od njega starije od pet do deset godina. Ali, bude i sa mlađim devojkama, kao i devojkama svojih godina. Ipak, starije devojke od njega su nešto posebno.

U „Zadrugu 5“ je ušao kao slobodan momak koji je uvek spreman za „akciju“ i skandale. Takođe, naglasio je da nije jedan od onih koji jedno rade, a drugo misle i naglasio da će biti potpuno iskren i otvoren u rijalitiju.

Druženje sa Stanijom Dobrojević

U rijalitiju je na samom početku važio za jednog od najlepših momaka u „Zadruzi“. Marko je visok muškarac, sa lepo oblikovanim telom, crne kose i tamnih očiju.

Nije se ustručavao od samog starta da iznosi svoje mišljenje. Zbog toga je često ulazio u sukobe sa drugim učesnicima rijalitija, a oni su mu govorili da je još „zelen“.

Započeo je druženje sa Stanijom Dobrojević koja je jedna od „ikona“ rijaliti programa na „Pink“ televiziji. Marko je u potpunosti bio opčinjen Stanijom koja je ušla kao zauzeta devojka u rijaliti.

Jasno mu je stavila do znanja da se mogu samo družiti i da među njima ne može biti ništa više od prijateljstva. Marko se sa tim složio i divio se svakodnevno njenim manirima, lepoti i govoru.

U jednom trenutku, Marko je priznao da je još kao dečak u svojoj sobi imao poster Stanije Dobrojević i da je maštao o njoj. Sve to Staniji je bilo veoma simpatično i smejala se na Markove priče. Ona mu je davala savete za rijaliti kako bi se kao neko ko prvi put ulazi u „Zadrugu“ što lakše uklopio i snašao.

Stanija ga je savetovala čak i pri izboru devojaka u rijalitiju, ali Marko nije puno slušao njene dobronamerne savete. Bacio je oko na učesnicu Marijanu Zonjić.

Uplovio je sa njom u ljubavnu vezu, iako Marijana tada nije imala „raščišćene“ račune sa Markom Janjuševićem Janjušom sa kojim je bila veoma bliska i intezivno se družila od početka „Zadruge 5“.

To se kasnije pokazalo kao kamen spoticanja u vezi Marka i Marijane. Stanija mu je govorila da do toga može doći, te da je uverena da Marijana prema Janjušu gaji neke posebne emocije.

Posle dva meseca Stanija je izašla iz rijalitija jer je imala ugovor da uđe samo na početku nove sezone kao jedno od najprepoznatljivijih lica rijalitija. Marku je to veoma teško palo i stalno je govorio kako mu nedostaje Stanija i druženje sa njom.

Mnogi su mu to zamerali, a on je sa ponosom isticao da je bio jedini momak u rijalitiju koji je uspeo da se druži sa Stanijom.

Druženje sa Stanijom i predstavljanje nje kao savršene devojke iz snova smetalo je svakoj devojci sa kojom je Marko flertovao. Nakon što je raskinuo kraću vezu sa Marijanom Zonjić, Marko je odmah krenuo u „akciju“ i počeo da traži novu devojku.

On je rekao da mu kod Marijane, između ostalog, smeta i to što govori da ne želi da ima seks pred kamerama. Marko je rekao kako je njemu seks neophodan i kako on ne može da izdrži ni dan bez seksualnog odnosa.

Zadrugari su to komentarisali u negativnom kontekstu i rekli da se Marko ponaša kao prava „sirovina“ prema pripadnicama lepšeg pol,a te da ih gleda samo kao „seks“.

Veza sa Viktorijom Mitrović

Marko je otpočeo „šemu“ sa učesnicom Viktorijom Mitrović. Mnogi su govorili da je on ušao u priču sa njom samo zato što je znao da njoj ne bi bio problem da ima seks pred kamerama. I zaista joj nije ni bio problem.

Njih dvoje su svakodnevno imali seks pred kamerama, a ponekad i više puta u toku dana. Marko je kasnije počeo da priča kako se zaista zaljubio u Viktoriju, a i ona u njega.

Viktorija je inače ranije govorila kako ne može da se zaljubi u nekog muškarca i da ih ne posmatra na taj način jer ona ima „muški mozak“. Međutim, to je bilo daleko od istine.

Pala je na čari lepog Osmakčića, zaljubila se i počela da mu ljubomoriše zbog njegovog ponašanja prema drugim devojkama u rijalitiju.

Njih dvoje su imali turbulentne svađe, a jedne prilike Viktorija je Marku pocepala i isekla garderobu. On nije želeo da joj pređe preko toga i njih dvoje su raskinuli.

Međutim, kasnije su se ponovo pomirili. To nije dugo potrajalo i oni su raskinuli kada je u rijaliti ušla Aleksandra Nikolić Aleks.

Atraktivna Aleksandra je odmah zapala za oko Marku. Počeo je da joj se udvara i da provodi vreme sa njom. Njih dvoje su potom ušli u vezu, ali su brzo i raskinuli jer jedno drugom, ipak, nisu odgovarali.

Viktoriji je teško pala njegova veza sa Aleksandrom. Postala je čak i depresivna. Posle raskida sa Aleks, Marko se pomirio sa Viktorijom, ali se ona i dalje borila sa depresijom iz koje nikako nije mogla da izađe. Sve ju je stiglo.

Pogađali su je i komentari zadrugara da je Marko sa njom samo zbog seksa. Sandra Rešić je komentarisala da je odnos Marka prema Viktoriji grozan i da on za Viktoriju nema nimalo razumevanja.

Tada je Rešićeva otkrila da joj je Viktorija u jednom trenutku čak i požalila da zbog depresije nije u stanju da ima svakodnevno seks sa Markom, ali da se boji to da mu kaže, pa ipak imaju seks.

Zbog toga su mnogi osuđivali Marka i komentarisali ga u negativnom kontekstu. Najviše su počele da ga napadaju žene u rijalitiju koje su stale na stranu Viktorije.

Bez obzira što se Viktorija osećala loše, Marko je koristio priliku da flertuje i sa drugim devojakama. Tako se tokom jedne emisije neprestano merkao sa svojom bivšom devojkom Marijanom Zonjić.

Viktorija je to primetila, a to nije bilo prvi put, pa je burno odreagovala. Umesto da zameri svom dečku Marku, ona je fizički napala Marijanu. Udarila ju je i počupala, a zatim doživela nervni slom. Marko i ona su tada raskinuli.

Marijana je kasnije priznala da joj se Marko stalno nabacivao dok je bio sa Viktorijom. Navodila je situacije u kojima je grlio i ljubio Viktoriju, a sa strane gledao u nju. Odmeravao ju je na žurkama. Marijana je rekla da se Marko čak poverio Filipu Caru da bi voleo da se pomiri sa Marijanom.

Viktorija je rekla da je Sandra Rešić u pravu i da je Marko sa njom samo zbog seksa. Dok je to pričala grcala je u suzama. Marko je priznao da je flertovao sa Marijanom i rekao da je on jednostavno takav.

Marko se iznerirao jer je rekao da ga sada zbog Viktorijinih reči ljudi gledaju kao nekog psihopatu, što on uopšte nije. Rekao je da seks želi i Viktorija uvek, a ne samo on i da mu nije jasno zašto svi napadaju samo njega.

Druženje sa Zolom i Carem

Kada je reč o muškarcima, Marko se u rijalitiju najviše družio sa Filipom Carom i Lazarom Čolićem poznatijim kao Zola.

Filip Car je bio jedan od najpopularnijih učesnika rijalitija, a poznat i kao muškarac koji je osvajao svaku curu u rijalitiju koju bi poželeo.

Zadrugari su komentarisali da Marko opčinjen Filipom i da bi on želio da bude baš kao Filip. Marko je govorio da mu Filip nije idol i istakao da su oni veoma slični, te da mu zbog toga prija njegovo društvo.

Pre rijalitija

Marko je pre samog ulaska u rijaliti često menjao devojke koje su padale na njegov šarm. Međutim, kada je ušao u rijaliti i otovoreno počeo da priča o tome da mu je seks važan u vezi, devojke su počele da ga zaobilaze.

Njemu to nikako nije bilo jasno. Govorio je da je u spoljnom svetu veliki šmeker i da je imao prave lepotice pored sebe.

Marko Osmakčić na društvenim mrežama

InstagramMarko @ Instagram