Šime Šiklić

Kratke informacije

Ime i prezimeŠime Šiklić
Datum rođenja1985.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaHrvatska
PrebivališteKan
ZanimanjeRukometaš, preduzetnik

Biografija

Šime Šiklić, poznat pod nadimkom Simon, je bivši hrvatski rukometaš i biznismen. Rođen je 1985. godine u Beogradu. Živi u Kanu u Francuskoj.

Karijera

Tokom karijere je igrao za rukometne klubove Medveščak i Karlovac. U sezoni 2008/09 je u dresu Karlovca učestvovao u Čelendž kupu i na pet utakmica je postigao 14 golova.Takođe se bavio kik boksom.

Kada se povukao iz rukometa, pokrenuo je privatni biznis. U Kanu drži restoran i firmu za obezbeđenje.

Privatni život

Sredinom 2015. godine je započeo vezu sa srpskom košarkašicom Milicom Dabović. Upoznali su se preko društvene mreže Twitter.

Milica je izjavila da joj je poklonio sat „roleks dejton gold“ koji je vredan 12.000 evra, a za šest meseci zabavljanja ju je odveo na Maldive.

Krajem godine je napao dva radnika obezbeđenja u tržnom centru Ušće u Beogradu jer su ga opomenuli da se parkirao na mestu za invalide. Nakon toga je završio u policijskoj stanici Novi Beograd.

U februaru 2017. godine, Simon je izašao u klub sa starletom Sorajom Vučelić i njihove slike su objavljene u novinama. Ubrzo je izjavio da su Soraja i on prijatelji i da je raskinuo sa košarkašicom jer mu je pravila ljubomorne scene.

Milica ga je prijavila policiji rekavši da ju je davio i naneo joj lakše telesne povrede i ogrebotine na desnoj ruci. Optužila ga je da ju duže vreme zlostavljao i da je pretio da će povrediti članove njene porodice. Tvrdila je da se pred njom drogirao, da joj je uzeo 100.000 evra i automobil „hamer“ koji pripada njenom ocu.

U policiji je proveo sedam sati nakon čega mu je oduzet pasoš i zabranjen prilazak Milici Dabović. Teretio se za ugrožavanje sigurnosti. Iz tužilaštva je izašao nasmejan sa ogrebotinama na licu i vratu, a njegov komentar je bio: „Je l’ vidite šta uradi ostavljena žena?“. Takođe je rekao da bi se modrice ranije videle da ju je zaista tukao.

Šime Šiklić na društvenim mrežama

FacebookMedveščak, Karlovac