Svetoslav Stevanović Limeni

Kratke informacije

Ime i prezimeSvetoslav Stevanović Limeni
Datum rođenja21. septembar 1948.
Mesto rođenjaRatkovo (Odžaci)
DržavaSrbija
PrebivališteRatkovo (Odžaci)
ZanimanjeFudbalski trener, rijaliti takmičar

Biografija

Svetoslav Stevanović poznatiji kao Limeni je internet zvezda, rijaliti učesnik i fudbalski trener. Rođen je 21. septembra 1948. godine u Vojvodini.

Slavni fudbalski trener je postao internet senzacija kada je video klip, na kojem on na veoma srdačan i srčan način bodri svoje fudbalere na tereneu, postao viralan.

Video klipovi srčanog trenera omladinskog pogona Fudbalskog kluba „Radnički“ iz Ratkova u severozapadnoj Vojvodini su se nizali i preplavili internet. Limeni je stekao regionalnu slavu i postao jedan od omiljenih fudbalskih trenera zbog svoje srčanosti.

Popularnost su mu donela gostovanja u raznim medijima, a za njegov omladinski pogon čuo je ceo Balkan. Limeni je kasnije postao i učesnik rijaliti šou programa.

Nakon smrti supruge, ušao je u rijaliti „Zadruga 5“ u septembru 2021. godine kao najstariji učesnik rijalitija.

Ceo život živi za fudbal

Svetislav Stevanović Limeni je rođen 21. septembra 1948. godine u Vojvodini. Od detinjstva je obožavao fudbal i bavio se sportom. Tačnije, svoju fudbalsku karijeru započeo je 1955. godine, a ona traje i dan danas. (januar 2022)

Limeni je uvek govorio da svim srcem uvek navija za reprezentaciju Srbije sa kim god ona da igra. Nikada nije želeo da se izjasni za koji fudbalski klub konkretno navija, jer voli sve fudbalske klubove i ne želi da ih deli.

Limeni je fudbalski trener koji je u jednom malom fudbalskom klubu stekao veliku popularnost.

Video koji je osvojio internet

Još 2008. godine na internet platformi „Jutjubu“ („YouTube“) pojavio se video klip u kojem fudbalski trener Limeni bodri svoje igrače na terenu tokom utakmice. Ovaj video je zbog srčanosti Limenog koji je galamio i psovao te dozivao svoje igrače postao viralan.

„Napadaaaaj! Ajmo Dragane, napadaj! Filipeee, prođi. Dragaaane… Jao ne radiš ono što sam ti rekao jebem li ti lebac krvavi… Draaaganeeeee, Dragaaaneee…Pola igrača ću slomiti noge u uorak. Maaaarko, šta ćeš u golu, nađi igrača. Opaaaaaa, ajmo priđi“, to je samo delić onoga što su svi na Jutjubu mogli da vide.

Klipovi sa Limenim kada na terenu bodri svoje igrače, ima neobične psovke i prozivke, preplavili su internet. Sve to postalo je veoma simpatično i medijima širom regiona koji su posetili Limenog i njegov fudbalski klub.

Limeni je novinarima objašnjavao da mlade fudbalere voli kao svoju decu. Psuje i galami u žaru borbe na terenu, što smatra pedagoškim.

Rekao je da decu ne mrzi, možda tako nekad deluje zbog njegovih psovki, ali da on o njima vodi računa i da im uvek govori da je škola na prvom mestu. Takođe, Limeni je rekao da sa svojom decom ne radi samo u fudbalskom klubu, već da redovno prati i njihove ocene u školi.

Limeni u rijalitiju „Zadruga 5“

Početkom septembra 2021. godine Limeni je ušao u najpopularniji rijaliti šou program u Srbiji „Zadruga 5“ koji se emituje na Pink televiziji. Na samom ulasku u rijaliti Limeni je poručio da je ovo za njega odlična prilika da „svojom pričom na televiziji trenira čitav svet“.

S oduševljenjem se zahvaljivao čelnicima Pinka Milici i Željku Mitroviću na pozivu za učešće u rijalitiju i pri tome rekao da se nada da će i on sa njima biti na „čelu“ Pink televizije. Sve to odmah je nasmejalo gledaoce pored malih ekrana.

Limeni je u „Zadrugu 5“ ušao u 73-oj godini života, ali se pokazao kao vrlo živahan stariji čovek koji je u odličnoj kondiciji zahvaljujući tome što celi život trenira fudbal.

U rijaliti je ušao, kako je rekao, da promoviše fudbal deci i da ih uči da ne idu u kafiće i restorane, da slušaju svoje roditelje i da treniraju kako bi živeli zdravo.

Limeni je rekao da je Pink televizija veoma gledana u celom svetu, a da on ima milion pratilaca samo u Australiji, pa je siguran da će svi biti srećni što imaju priliku da ga bolje upoznaju u rijalitiju. To mu je sve dalo veću motivaciju, kako je rekao, da uđe u rijaliti.

Limeni je u studiju pri ulasku u rijaliti poručio da učesnici „Zadruge 5“ ne bi trebalo da puše cigarete i piju alkohol, kao što ni on to ne radi.

Obećao je da će ih svako jutro buditi u šest časova ujutro kako bi svi zajedno trenirali. To je izazvalo gromoglasan aplauz i smeh u studiju s obzirom da je poznato da su učesnici „Zadruge“ oko šest ujutro često još uvek budni, te nisu ni legli u krevet.

Dva dana posle ulaska u „Zadrugu“, Limeni je zamolio takozvano „drvo“ u rijalitiju da mu ostvari jednu želju. Rekao je da mu je velika želja da ide na utakmicu Fudbalskog kluba Crvena zvezda i da utakmicu gleda sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U rijalitiju se nije snašao

Limeni se u rijalitiju i nije baš najbolje snašao. Ritam života bio je potpuno drugačiji od onog na koji je Limeni navikao. Takođe, požalio se kako mu ne ukazuju svi učesnici poštovanje. Limeni je bio najstariji učesnik „Zadruge 5“.

Već prvog dana, seo je na čelo crnog stola, kako bi bolje čuo šta se govori, a jedan od učesnika mu je rekao da se pomeri da on tu sedi. Limeni mu je uzvratio da mu to nije otac kupio i da svako ima pravo da sedi gde želi. To je za njega bio znak nepoštovanja drugih.

Učesnicima rijalitija Limeni je bio zabavan, ali je on tada prolazio kroz vrlo emotivan period u životu jer je desetak dana pre ulaska u rijaliti izgubio suprugu.

Smrt supruge pre ulaska u rijaliti

Supruga mu je preminula 29. avgusta 2021. godine. Sa svojom suprugom je osnovao porodicu i proveo 53 godine u srećnom i skladnom braku. Limenom je smrt supruge jako teško pala.

Rekao je da se ona razbolela, dobila demenciju i zatim umrla. On je već planirao svoj ulazak u „Zadrugu 5“, a sa druge strane još nije prežalio suprugu.

73. rođendan u rijalitiju

Limeni je u rijalitiju obeležio svoj 73 rođendan 21. septembra 2021. godine. Njegova porodica i prijatelji, kolege iz sveta fudbala, poslali su mu bogatu trpezu da za svoj rođendan počasti učesnike „Zadruge 5“.

Stigle su i emotivne čestitke sa porukama podrške od porodice. Limenom su rekli da se drži i da su ponosni na njega, te da se malo više aktivira u rijalitiju. Takođe, poručili su mu da bez obzira na to koliko dugo ostane u rijalitiju – on je već njihov pobednik.

Sve to za Limenog je bilo veoma emotivno i rasplakao se. Zamolio je svoje kolege zadrugare da pre nego što počne muzika i sednu za trpezu, minutom ćutanja odaju počast njegovoj preminuloj supruzi.

Ovaj trenutak bio je jedan od najemotivnijih u „Zadruzi“ i svi učesnici su se okupili oko Limenog koji je bio u suzama.

Limeni se u rijalitiju nije dugo zadržao. Izašao je posle par meseci, a za vođu je postavio učesnicu Dalilu Dragojević koja mu je bila draga na poseban način.

Svetoslav Stevanović Limeni na društvenim mrežama

FacebookLimeni @ Facebook
InstagramLimeni @ Instagram