Dina Galorini

Kratke informacije

Ime i prezimeDina Galorini
Datum rođenja1993.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeEkonomista, model, učesnica rijalitija
Visina-

Biografija

Dina Galorini je ekonomista, foto model i učesnica rijaliti šou programa „Parovi“ koji se emituju na „Hepi“ („Happy“) televiziji. Rođena je 1993. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Kao ćerka srpske heroine Ljiljane Žikić Karađorđević, koja je kao dobrovoljac poginula na Kosovu, Dina Galorini je javnosti i medijima bila veoma zanimljiva još od detinjstva.

Pre pojavljivanja u rijalitiju, Dina je često gostovala u emisijama na svim srpskim televizijama i govorila o herojskom činu svoje majke.

Njena majka, nekadašnja miss Jugoslavije, u koju je bio zaljubljen čak i knez Tomislav Karađorđević, bila je izuzetno lepa i harizmatična žena. Njenu lepotu i harizmu nasledila je i Dina. Zahvaljujući tome Dina je često radila i kao foto model.

Svojom neobičnom životnom pričom i izuzetnom lepotom privukla je pažnju gledalaca pored malih ekrana.

Dina je bila u braku sa Milanom Stanojevićem, ali se par razveo. Njih dvoje imaju sina Viktora koji živi s ocem, ali Dina se bori za starateljstvo.

Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu i bila je stipendista Vlade Srbije.

Detinjstvo

Dina Galorini rođena je 1993. godine u Beogradu kao jedno od šestoro dece Liljane Žikić Karađorđević. Dina ima četiri brata i sestru. ž

Njena braća se zovu Alberto, Mauro, Dino i Marko, a sestra Deni. Njena majka Ljiljana imala je dva braka. Dinu, Alberta i Maura, stekla je u braku sa jednim Italijanom, pa odatle i Dina Galorini vuče srpske i italijanske korene.

Detinjstvo Dine Galorini obeležilo je siromaštvo i težak život, ali i gubitak majke te odrastanje u hraniteljskoj porodici. Kada je Dina imala sedam godina, njena majka je poginula na Kosovu. Ljiljana je tada imala 42 godine.

Kada je Ljiljana, kao veliki patriota, krenula da kao dobrovoljac brani Kosovo, Dinu i njenog brata Alberta ostavila je kod svoje bliske prijateljice.

Međutim, deca su posle Ljiljanine smrti, završila u Centru za socijalni rad. Njena prijateljica odselila je u Hrvatsku. Baš tada, jedna hraniteljska porodica, tražila je dečaka i devojčicu o kojim bi brinuli.

S obzirom da se Dina i njen brat nisu želeli razdvajati, hraniteljka Ljilja, koja se zvala kao i njihova majka, primila ih je oboje. Tako su, kako je Dina pričala, imali sreću da ne završe u hraniteljskoj porodici.

Vest o majčinoj smrti Dini i njenom bratu saopštio je njihov ujak, majčin brat, koji je došao iz Kanade. Inače, dvoje dece iz prvog braka Dinine majke dugi niz godina takođe žive u Kanadi.

Dina i Alberto živeli su u hraniteljskoj porodici, dok je drugo dvoje dece, njenu braću, odgajao njen otac u Italiji. Dina je pričala da ju je mnogo bolelo to što je otac uzeo dva brata, a nju i Alberta ostavio u hraniteljskoj porodici.

Rekla je da im je čak branio i kontakt te da se nisu viđali. Dina i Alberto osećali su se odbačeno od strane svoje najbliže porodice, a svu ljubav i pažnju koja im je nedostajala hraniteljska porodica teta Ljilje potrudila se da nadomesti.

Kada su Dina i Alberto odrasli, ostvarili su kontakt sa svojom braćom koja su živela kod oca. Prvi put su se videli kada je Dina bila osmi razred. Njena braća kasnije su otišla za Švedsku, a Dina i Alberto su ih posećivali.

Kroz detinjstvo, gubitak majke, Dinu je dugo tištio. Ipak, bila je ponosna na majku jer je njen podvig gledala kao ljubav prema otadžbini i herojski čin. O tome je kasnije često govorila u medijima.

Njena majka Ljiljana pisala je i pesme, najčešće rodoljubive, a poslednja je „Braniću Srbiju i kad budem mrtva“. Poginula je 1. aprila 1999. godine u selu Ljubenić kod Peći na Kosovu. Ljiljana je odlikovana najvišim državnim počastima.

Dinina majka je bila miss Jugoslavije koja je plenila pažnju gde god da se pojavi, kako svojom nesvakidašnjom lepotom, tako i harizmom, te ljubavlju prema otadžbini. Bila je toliko lepa da joj nije odoleo ni knez Tomislav Karađorđević kojeg je upoznala 1994. godine u Kanadi.

Na njegovu želju, svom imenu i prezimenu, dodala je i njegovo – Karađorđević. Ljiljana i Tomislav, kako se pričalo, živeli su u vanbračnoj zajednici na Oplencu. Ljubav je ugasilo NATO bombardovanje i Ljiljanina smrt na Kosovu.

Obrazovanje

O Dini i njenom bratu Albertu hraniteljska porodica je brinula najbolje što je mogla. Tako su dvoje dece srpske heroine odrasli u Barajevu, gde su završili osnovnu i srednju školu.

Teta Ljilja ih je usmeravala na obrazovanje govoreći da je to vrlo važno u životu. Dina je završila Ekonomski fakultet u Beogradu i upisala master studije, da bi potom ušla u rijaliti program „Parovi“. Školovala se i živela od skromne majčine invalidske penzije.

Od devojke pune snova do samohrane majke slomljenog srca

Još u srednjoj školi Dina se zaljubila u Milana Stanojevića iz Barajeva, za kojeg se nešto kasnije i udala. Njih dvoje dobili su sina Viktora. Međutim, bak nije potrajao.

Par se kasnije borio za starateljstvom nad detetom. Viktor je živeo sa ocem, a Dina na sudu pokušavala da vrati sina kako bi ga ona othranila.

Njen bivši suprug, koji inače potiče iz imućnije porodice, kasnije se oženio i stekao i drugo dete. Međutim, nije želeo da prepusti starateljstvo nad sinom Dini.

Dina je pričala da je ušla u rijaliti šou prvenstveno kako bi ispričala svoju tešku sudbinu i pokušala da skrene pažnju javnosti na borbu za starateljstvo nad sinom Viktorom.

Takođe, u emisiji „Parograf“ iznela je sve detalje o svom odnosu sa mužem Milanom, njihovoj ljubavi, ali i neslaganju sa njegovom porodicom. Dina je rekla da Milanova majka nikada nije mogla da prihvati Dinu za svoju snahu i da je uvek isticala klasne razlike među njima.

Dina i Milan živeli su u kući sa njegovim roditeljima, pa su neprijatne situacije bile svakodnevno.

Kada se par rastao, Dina se vratila u hraniteljsku porodicu slomljenog srca. Rekla je da se nadala da će konačno satkati svoje porodično gnezdo o kome je sanjala, ali da je neuspela ljubav srušila sve njene snove.

Najteže joj je palo to što je bila razdvojena od svog sina Viktora. Pričala je i da se njen muž Milan sa njom viđao i posle razvoda, ali tajno, kako to ne bi saznali njegovi roditelji.

Učešće u rijalitiju „Parovi“

Dina Galorini učestvovala je u sedmoj i osmoj sezoni „Parova“. U sedmoj sezoni stekla je simpatije publike koja je bila ganuta njenom životnom pričom koju je podelila sa gledaocima.

Nakon devet meseci u rijalitiju, ponovo se vratila na male ekrane, posle dva meseca pauze. U osmu sezonu „Parova“ ušla sa svojim bratom Albertom Galorinijem.

Inače, Dina je kao gost bila na žurci i u „Parovima“ šest, što je samo bio nagoveštaj njenog ulaska u sedmoj sezoni.

U rijalitiju je često govorila da je glumica, koja vešto zna da „zavrti priču“ oko sebe. Ostvarila je prijateljstvo s Andrijom Đoganijem, inače denserom poznatijim kao Baki B3, Voljenkom Ilić, Jovanom Novakov Šmizlom, Elvinom Kadrićem i Izabelom Alijoski.

Dina i Baki B3 u rijalitiju su bili nerazdvojni, a potom su učesnici, gledaoci i mediji počeli da komentarišu kako između njih ima nešto više od prijateljstva.

Oni su to negirali, ali su na svaku ružnu reč upućenu njima od strane drugih takmičara, ustajali i žustro branili jedno drugo.

Inače, Baki B3 boravio je u rijalitiju u vreme dok je njegova supruga bila trudna, a vest o rođenju deteta dočekao je u rijalitiju. S obzirom da je vreme provodio sa Dinom, a da ga je kući čekala supruga sa dvoje dece, gledaoci su često osuđivali Dinino druženje sa popularnim Đoganijem.

Mnogi su govorili i da Dina glumi da je zaljubljena u Bakija, samo kako bi dobila više medijskog prostora i kako bi se izborila da što duže ostane u rijalitiju.

Dina je iz sedme sezone izašla iz rijalitija zbog zdravstvenih problema, u isto vreme kada i Baki, a potom se ponovo vratila nakon kraće pauze. Tada je pričala da se vani družila sa Bakijem i da je Baki upoznao njenu braću i njenog sina Viktora.

Kada je u pitanju ljubav u rijalitiju, Dina je bila u vezi sa Mladenom Vuletićem, sa kojim je imala odnose pred kamerama. Učesnici su smatrali da to radi samo kako bi se osvetila Bakiju zbog neuzvraćene ljubavi.

Takođe, započela je vezu i sa Božidarom Milovanovićem na samom početku rijalitija, ali ta ljubav nije dugo potrajala. Imala je česte sukobe sa Ivanom Marinkovićem i njegovom devojkom Jelenom Ilić.

U osmoj sezoni „Parova“ Dina se istakla po učešću u rijalitiju sa svojim bratom Albertom. Kao iskusna rijaliti učesnica na veoma vešt način uspela je na samom početku da ponovo privuče pažnju publike i medija. U novoj sezoni rijalitija, Dina se družila sa svojom starom rijaliti kolegicom Slađanom Petrović.

Dina je u rijalitiju priznala da je imala aferu sa bivšim fudbalerom Savom Miloševićem, ali da je u tom momentu bila klinka i da nije znala da je oženjen[1].

Optužila je Ilijanu Vagić da želi na račun bolesnog oca da stekne simpatije publike, pa je došlo do fizičkog obračuna između njih dve. Nakon uvreda koje su jedna drugoj uputile, Vagićeva je udarila Dinu po licu i vratu, nakon čega je ona počela da krklja i da se guši. Obezbeđenje iz je razdvojilo, pa su obe završile u izolaciji[2].

Polovinom maja 2019. godine Dina je objavila da je uradila test i da je trudna. Kazala je da će da zadrži dete, a njen brat Alberto javno je se odrekao kazavši da niko od braće i sestara ne želi da je čuje ili vidi, te da je osramotila porodicu[3].

U žižu javnosti ponovo je dospela 4. aprila 2020. godine kada su mediji objavili da je prekršila policijska čas kada se vozila kolima po Mirijevskom bulevaru. Pokušala je da pobegne policiji, te se sakrila u grmlju.

Nakon što je policija uradila alko-test, navodno je ustanovljeno da ima 1.9 promila alkohola u krvi. Rijaliti učesnica je odvedena na otrežnjenje, a protiv nje je podignuta prijava zbog kršenja policijskog časa i kršenja zakona[4].

Beogradski tabloidi su 4. marta 2021. godine objavili vest da se Dina udala za izvesnog muškarca koji se preziva Drašković, a koga ona zove Manki.

Par se venčao u crkvi, a nekoliko meseci pre toga obavili su i građansko venčanje. Navodno je promenila prezime u Drašković, a medijima je priznala da je napokon „pronašla svoju mirnu luku[5]„.

Reference

[1] https://www.blic.rs/zabava/sokantne-optuzbe-savo-milosevic-je-zenu-varao-sa-mnom-bila-sam-klinka/qkrrv1r

[2] https://www.blic.rs/zabava/jeziva-tuca-u-parovima-posle-udarca-u-vrat-ucesnica-pocela-da-se-gusi/mw8dqn9

[3] https://www.blic.rs/zabava/stize-beba-trudna-ucesnica-rijalitija-ali-onda-je-usledio-sok-koji-joj-je-priredio/fmg6f6x

[4] https://www.blic.rs/zabava/radisa-trajkovic-dani-luka-jovic/qp01pcd

[5] https://www.kurir.rs/stars/3637383/udala-se-bivsa-rijaliti-ucesnica-dina-galorini-stala-na-ludi-kamen-vise-nije-mogla-da-ceka-foto

Dina Galorini na društvenim mrežama

FacebookDina @ Facebook
InstagramDina @ Instagram