Goran Todić

Kratke informacije

Ime i prezimeGoran Todić
Datum rođenja3. Februar 1967.
Mesto rođenjaSarajevo
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteKomiža, Vis, Hrvatska
ZanimanjeGlumac, Base Jump, Scuba Diving

Biografija

Goran Todić je bosanski glumac rođen 3. februara 1967. godine u Sarajevu.  Trenutno živi na Visu, u Komiži.

Završio je glumačku akademiju i glumio je u nekoliko predstava u Beogradu gde je i služio vojsku.

Nije učestvovao u ratu u BiH, međutim vratio se 1992. godine u Sarajevo da izvuče majku Ružicu Bagarić koja je po nacionalnosti hrvatica. Nakon toga je otputovao u Italiju u Milano, gde je pokušao da se proslavi kao glumac gdje je nastupao u italijanskim serijama. Tokom rada u pozorištu upisuje akademiju za telohranitelja. Čuvao je mnoge poznate ličnosti poput Berluskonijeve supruge, Veronike Lari, Dženifer Lopez, Penelope Kruz, itd. Tvrdi da je sa svima imao isključivo poslovan odnos, iako su kružile glasine da je u vezi sa ženom bivšeg italijanskog premijera.

Glumio je u mnogim pozorišnim komadima, a neke predstave su: Vrijeme čuda od Pekića, reditelj Radmila Vojovdić, zatim Velika pljačka od Osborna, reditelj D. Mijać. Potom u teatru Gardoš Beograd radi Buru od William Shakespeare, reditelj Zlatan Dorić. Godine 1995 prelazi u
Piccolo Theater Giorgio Strehle u Milanu, završava studij u Delelfo gdje igra u „Hamletu“ William shakespeare, reditelja Elio de Capitani.

Pojavio se i u filmovima serijama: Cipele hudog junaka (Canale 5 Mediaset / Italy, 2003),  Šemsudin Gegić, Honeymoon pain movie (Marco Pozzi, Milan-Italy, 2004)

Postao je popularan učešćem u Velikom Bratu iz 2015. godine gde je osvojio drugo mesto. 2016. godine je bio učesnik rijalitija Parovi.

U vezi je sa Lejlom Zečić iz Sarajeva kojoj tepa da je njegovo lane i koja je jako obrazovana – magistar mikrobiologije. Voleo bi da ima dete koje će, umesto u školu, slati na internet. Fetiš mu je inteligencija kojoj daje prednost nad fizičkim izgledom.

Ima psa, njemačkog ovčara koji se zove Nebo.

Obožava ekstremne sportove, padobranstvo, borilačke veštine, a sada radi kao instruktor ronjenja na Visu. Voli da meditira i da proučava filozofiju. Važi za velikog humanistu koji bi veliki deo novca od nagrade, ukoliko je osvoji, potrošio na decu bez roditelja. Što se tiče religije zanima se Japanskim budizmom.

Pomagao je decu bez roditelja u domu Bjelave. Njegova pomoć svodila u organizaciji izleta na vodopad Skakavac, a učestvovao je i u organizaciji doniranja bele tehnike domu od strane EU.

Njegov turistički dokumentarni film Nebo je osvojio mnogobrojne nagrade od kojih izdvajamo:

1. nagrada – Zlatna borovnica za najbolji turistički / ekološki film na međunarodnom filmskom festivalu turizma i ekologije Jahorina Film Fest 2013

2. nagrada – Silver Lady Bird – za najbolji turistički film na Srem filmskom festivalu turizma, ekologije i sporta u 2013

3. Posebna nagrada filmskom autoru Goran Todić – White Acacia za najbolji senzibilitetu filma na SILA Fest 2013 – Međunarodni filmski festival turizma i ekologije u Velikom Gradištu

4. nagrada Bronzana potkovica: “SKY” – 2014 AsterFest Strumica, Makedonija.

Goran Todić na društvenim mrežama

YoutubeGogo Base kanal