Dejan Pantelić

Kratke informacije

Ime i prezimeDejan Pantelić
Datum rođenja14. novembar 1969.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeVoditelj

Biografija

Dejan Pantelić je srpski televizijski i radijski voditelj. Rođen je 14. novembra 1969. godine u Beogradu. Oženjen je Kragujevčankom Mionom Pantelić sa kojom ima dvoje dece – ćerku Laru i sina Vukašina.

Voditeljsku karijeru započeo je na radiju, a dok je radio kao Di Džej u jednom beogradskom klubu dobio je ponudu Željka Mitrovića da počne da radi kao voditelj na Televiziji „Pink“.

Tokom desetak godina vodio je muzičku emisiju „Mega Deki“ i kviz „Kešolovac“. Nakon toga prešao je na Televiziju „BK“ gde je vodio emisiju „Budilnik“ i talent šou „Idol“.

Na poziv Aleksandra Tijanića 2006. godine je prešao na Radio Televiziju Srbije (RTS) gde je više od deset godina bio voditelj brojnih zabavnih emisija i kvizova.

Od 2017. godine je voditelj na Televiziji „Prva“, gde, između ostalog, sa kolegicom Marijom Kilibardom vodi emisiju „150 minuta“.

Od 2016. godine je gostujući profesor na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima.

U dosadašnjoj karijeri je bio pokretač i učesnik brojnih humanitarnih akcija, a on i supruga svoja iskustva o brizi o deci koja žive sa dijabetesom već nekoliko godina prenose roditeljima i deci koja se suočavaju s istim izazovima.

Biografija

Dejan Pantelić je rođen 1969. godine u Beogradu. Do 1972. godine porodica je živela na Crvenom Krstu, a nakon toga su se preselili na Novi Beograd, gde i danas živi.

Dejan je odrastao slušajući radio „Indeks 202“ gde je radio njegov stariji brat. Ponekad ga je brat vodio na snimanje epizoda „Indeksovog pozorišta“, a tada se rodila ljubav prema ovom mediju.

Sa mikrofonom u rukama i pomoću tatinog radija Aive zamisljao je da vodi svoju radijsku emisiju.

U detinjstvu je trenirao fudbal, a ta ljubav ostala je i do danas. Rastao je uz muziku benda Poslednja igra leptira čiji je frontmen Nenad Neša Radulović bio prijatelj njegovog brata.

Ispirisan „Indeksovim pozorištem“, poželeo je da bude glumac, pa se prijavio na prijemni ispit za Akademiju, ali nije bio dovoljno uporan da više puta polaže.

U mladosti je radio razne poslove. Radio je u pekari, bio vozač u agenciji za iznajmljivanje automobila, te Di Džej u beogradskim klubovima. U jednom od njih koji se zvao „Triton“ uočio ga je Željko Mitrović, vlasnik Televizije „Pink“, te mu ponudio angažman.

Pantelić je vodio muzičku emisiju „Mega Deki“ u kojoj je ugostio poznate, ali i manje poznate muzičare u Srbiji. U njegovom studiju publika je možda i prvi put čula najnovije pesme grupa Montenigers, Beat Street, te pevačica Maje Nikolić, Leontine i drugih.

Nakon toga vodio je kviz „Kešolovac“ koji je za vrlo kratko vreme stekao brojne simpatije televizijske publike.

Takmičari su putem telefona odgovarali na pitanja iz raznih oblasti poput sporta, kulture, istorije, geografije i slično, te borili se da osvoje vredne novčane nagrade.

Posle devet godina provedenih na „ružičastoj“ televiziji Pantelić je prihvatio poziv Bogoljuba Karića da karijeru nastavi na Televiziji „BK“.

Par godina je vodio kolažnu emisiju „Budilnik“, te talent šou „Idol“, jedno od prvih takmičenja te vrste u Srbiji. Na simpatičan i duhovit način ohrabrivao je ljude koji pred strogim žirijem pokazuju svoje pevačko umeće.

S obzirom da je „BK“ televizija privremeno izgubila licencu za emitovanje, Dejan je prihvatio poziv Aleksandra Tijanića, direktora Radio Televizije Srbije i prešao na javni servis.

Prva emisija koju je na RTS-u vodio bila je posvećena Svetskom prvenstvu u fudbalu koje se od 9. juna do 9. jula 2006. godine održavalo u Nemačkoj.

Sa kolegicama Majom Nikolić i Natašom Miljković dočaravao je atmosferu sa stadiona, te informisao javnost o najnovijim dešavanjima na fudbalskim terenima i izvan njih. Kako kaže, bilo mu je zadovoljstvo da radi takvu emisiju jer i sam jako voli fudbal.

Iako je „Uzvodno“ trebalo da bude jednomesečni angažman, Dejan je odlučio da prihvati poziv i ostane na RTS-u. Donosio je sreću takmičarima u emisiji „Bingo“, te vodio popularni kviz „Visoki napon“.

Tokom jula i avgusta 2012. godine je sa Svetlanom Danilović bio domaćin emisije „Šesti krug“ posvećene Olimpijskim igrama u Londonu.

Ipak, morao je da napusti emisiju zbog zdravstvenih problema. Iz istog razloga se povukao sa televizije, a nakon borbe s opakom bolešću na male ekrane vratio se 2015. godine.

Sa kolegicom Draganom Kosjerinom vodio je sportsku emisiju „Naša petorka“ posvećenu Evropskom prvenstvu u košarci. Uporedo s angažmanom na televiziji radio je kao voditelj na radiju „Indeks S2“.

Od 2016. godine je gostujući predavač na Fakultetu za medije u Sremskim Karlovcima gde studentima prenosi svoja iskustva i znanja iz oblasti medija.

U februaru 2017. godine je nakon više od deset godina na javnom servisu prihvatio poziv rukovodstva Prve TV i prešao na ovu televiziju.

Vodio je emisiju „Dugme sreće“ tokom čijeg emitovanja je obilazio osnovne i srednje škole, đačke i studentske domove, sportske i plesne škole, te udruženja građana i domove za nezbrinutu decu te mnoge institucije i pojedince širom Srbije kojima je potrebna pomoć.

Na poziv gledalaca s ekipom je odlazio u mesta gde se nalaze ljudi, te uz pomoć sponzora ispunjavao njihove želje. Fokus je bio na pomoći najmlađim stanovnicima Srbije.

Od proleća iste godine sa kolegicama Marijom Kilibardom i Majom Nikolić vodi popodnevni magazin „150 minuta“.

Reč je o emisiji u kojoj sa zanimljivim gostima razgovaraju o aktuelnim temama, ali i svakodnevnim životnim izazovima poput roditeljstva, zdravlja, ishrane i slično. U emisiji se mogu videti interesantni prilozi novinara Prve TV iz cele Srbije.

Početkom decembra 2017. godine objavio je da nakon tri i po godine završava uspešnu saradnju sa Radiom „Indeks S2“ i potpuno se posvećuje televizijskom angažmanu.

U dosadašnjoj karijeri Pantelić je osim radijskih i televizijskih emisija vodio i brojne manifestacije u Beogradu. Bio je domaćin sportskih, kulturnih, muzičkih događaja, te naročito onih koji imaju humanitarni karakter.

Privatni život

Dejan Pantelić je rođen i odrastao u Beogradu, gde i danas živi sa suprugom Mionom, ćerkom Larom i sinom Vukašinom.

Veliki je ljubitelj muzike i fudbala, ali i svih drugih sportova. Slobodno vreme provodi sa porodicom, a uživa u seoskim poslovima na imanju nedaleko od Beograda.

Dve i po godine nakon rođenja Vukašina lekari su ustanovili da dečak boluje od dijabetesa, a brzo posle toga ista dijagnoza postavljena je i Lari.

Dejan i Miona su se suočili s jednim od najvećih izazova u životu, te su počeli da pronalaze načine kako bi svojoj deci olakšali detinjstvo, ali i budući život.

Istraživali su načine borbe protiv ove bolesti, prilagodili ishranu njihovim potrebama, te uspeli da deca uprkos bolesti imaju srećno i ispunjeno detinjstvo.

Pošto je sve više roditelja tražilo njihove savete Dejan i Miona su se uključili u borbu protiv dijabetesa. Voditelj je član grupe za prevenciju i lečenje dijabetesa u Srbiji koja zajedno s Ministarstvom zdravlja i Vladom Srbije pokušava da pomogne deci i odraslima koji boluju od dijabetesa.

Godine 2012. suočio se sa novim izazovima. U novembru je na suprugin rođendan izgubio oca, a nedugo pre toga i saznao da boluje od tumora na krajnicima.

Tokom jednog intervjua kazao je kako u to vreme nije imao nekih specifičnih simptoma, ali da je ispod krajnika osećao žlezdu koja mu je smetala.

Nekoliko meseci je proveo obilazeći razne specijaliste, a nakon što mu je uspostavljena dijagnoza tumor je odstranjen, a on je otišao na lečenje u Nemačku.

Dvogodišnja borba urodila je plodom, te je uprkos činjenici da se iz Nemačke vratio sa 59 kilograma, uspeo da se digne iz kreveta i da se izbori sa izazovom koji je stavljen pred njega i njegovu porodicu.

Kaže da ga je iz kreveta podigao pas, koga je morao da izvodi u šetnju i po nekoliko puta dnevno. Dejan je uspeo da se oporavi, pa se 2015. godine vratio na male ekrane.

Najveću podršku pružali su mu prijatelji i porodica, a naročito supruga Miona za koju kaže da je veliki borac. Dejan danas otvoreno priča o svemu što je proživeo, a uprkos svemu tome svakodnevno uveseljava publiku putem malih ekrana.

Dejan Pantelić na društvenim mrežama

FacebookDejan @ Facebook
InstagramDejan @ Instagram