Stefan Gligorijević (Zuluf)

Kratke informacije

Ime i prezimeStefan Gligorijević (Zuluf)
Datum rođenja28. decembar 1985.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeMuzičar, reper
ŽanrHip-hop

Biografija

Stefan Gligorijević Zuluf je srpski muzičar. Jedan je od osnivača i članova hip hop grupe THC La Familija (THCF). Rođen je 28. decembra 1985. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Gligorijević je zajedno sa Borkom Vujičićem i Nenadom Vukotićem (DJ Senka) početkom dvehiljaditih osnovao grupu THC La Familija.

Prvi album su objavili 2007. godine, a dve godine kasnije u prodaji se pojavio njihov drugi CD. Nakon toga je Di Džej Senka napustio grupu, a Stefan i Borko su nastavili da snimaju nove pesme i nastupaju.

Od 2007. do 2021. godine su objavili četiri albuma, te snimili brojne singlove. Jedna od najpoznatijih pesama grupe THC je „Igraj i pobedi“ koju su posvetili košarkaškoj reprezentaciji Srbije. Redovno sarađuju i sa drugim rep i hip-hop muzičarima iz Srbije i regiona.

Stefan je bio učesnik u jednoj sezoni rijaliti šou programa „Farma“, emitovanom na programu Televizije „Pink“. Motiv za ulazak na „Farmu“ mu je bila promocija rep muzike.

Karijera

Grupa THCF je prvi put pred publikom Doma omladine u Beogradu nastupila 4. aprila 2003. godine. Bili su predgrupa bendu Philosophy Smile. Nakon toga su nastavili da nastupaju u beogradskim klubovima. Usledila su gostovanja na domaćim radio stanicama, te televizijskim emisijama.

Tako su upoznali i producenta Petra Miladinovića koji je bio zadužen za produkciju njihovog prvog spota i to za pesmu „Za ulicu, ortake“.

Prvu pesmu su snimili nakon što su upoznali Janka Janićijevića iz Produkcijske kuće „Basiviti“ („Basivity“). Nakon što su u aprilu 2004. godine potpisali ugovor počeli su da rade na svom prvom albumu. CD je svetlo dana ugledao u maju 2007. godine i to pod nazivom „THCF la Familija 1“.

Na tom albumu su bile pesme „Tek ludnica“, „BG liga“, „Više nisam tu“, „Priča iz kraja 1“, „Poslednji krug u dvojci“, „Idemo do kraja“, „THC“ i druge. Pisali su ih Stefan, Borko i Relja Milanković (Rexxxona). Na numeri „THC“ su sarađivali sa Nemanjom Kojićem Kojotom.

Već u proleće naredne godine počeli su da rade na novom albumu. On se u prodaji našao u martu 2009. godine pod nazivom „Majmun izduo“. Pored naslovne, na tom CD-u su bile i numere „Cim cam“, „Bulevar nasilja“, „Jedan je pao“, „Trenerka stil“, „Radi šta te plaća“ i druge.

Na novi album uvrstili su i pesmu koju su snimili sa pokojnim pevačem Dušanom Prelevićem Preletom, a koja se našla u dokumentarnom filmu „U redu, pobedio sam“ iz 2010. godine.

Tekstove i muziku su uglavnom pisali Stefan i Borko, dok je za aranžmane bio zadužen Relja Milanković. Među saradnicima su bili i producenti Slobodan Veljković Cobi (Coby), Petar Miladinović, Džej Kuk, Legend i Džimi tripl B, te njihove kolege Marlon Brutal, Deš Bebi Bauns, Medoks i Di Džej Dubi.

Borko i Stefan su u oktobru 2010. godine postali deo rijalitija „Farma“. Prilikom predstavljanja su istakli da je cilj učešća u ovakvoj vrsti televizijskog programa promovisanje rep muzike.

Reper se brzo zbližio sa manekenkom Irenom Šućur. Tabloidi su danima pisali o novoj romansi pred kamerama[1]. Usled vanrednog izbacivanja početkom decembra Gligorijević je napustio imanje u Lisovićima[2].

THCF je 2012. godine u saradnji sa Boškom Ćirkovićem Škabom objavio kompilaciju „THCF-B“ sa osam pesama. Na ovom albumu im je gostovala i hip-hop grupa Fantastična četvorka. Polovinom maja naredne godine su koncertom u Domu omladine obeležili deceniju postojanja.

Na Dan zaljubljenih ili Svetog Trifuna 2014. godine su zajedno sa Škabom objavili LP „Masakr na Sv. Trifuna“. Najavili su ga singlom „Ne brini“ koji je naišao na pozitivne reakcije publike[3].

Stefan i Borko su u aprilu 2014. godine objavili treći studijski album pod nazivom „THCF je više od repa“. Na njemu su se našle pesme „Halkidiki je kurac“, „Ne mrzim nikog, ali ne dam ni na svoje“, „Najjača pesma“ i druge.

Snimili su ga u beogradskom studiju „So what“, a objavili su spotove za numere „Za početak“, „Nešto će se desiti“, „Ne mrzim nikog, ali ne dam ni na svoje“ i „Snovi kao život stvarni“. Album je objavljen 4. aprila 2014. godine na 13. rođendan THCF-a.

Pred početak Svetskog prvenstva u košarci koje je 2014. godine održano u Španiji, grupa THCF je snimila pesmu „Igraj i pobedi“ za reprezentativce Srbije. „Orlovi“ su se sa turnira vratili sa srebrnom medaljom, a na dočeku ispred Skupštine nastupili su i Stefan i Borko koji su zajedno sa košarkašima otpevali svoju pesmu.

Singl je postao svojevrsna himna srpskih sportista, te neizostavan deo repertoara kada se organizuju njihovi dočeci nakon osvojenih medalja.

Usledila je saradnja sa Slobodan Veljkovićem Cobijem na pesmi „Ideš za Kanadu“ koja je za vrlo kratko vreme postala pravi hit. Spot je na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“) za nešto više od sedam godina dostigao 60.6 miliona pregleda.

Nastavili su saradnju sa Cobijem, pa je novembru 2015. godine izašla pesma „#NNNKM“ („Nikom nije noćas kao meni“). Spot je na „JuTjubu“ („YouTube“) „zaradio“ preko 35 miliona pregleda.

Zajedno sa grupom Beogradski sindikat su 2015. godine održali koncert u beogradskom Centralnom zatvoru.

Polovinom 2016. godine su objavili singl „Budala“, takođe sa Cobijem. Borko i Stefan su bili zaduženi za tekst, a Veljković za muziku.

Krajem maja 2017. godine su sa pop-folk pevačem Markom Rokvićem objavili pesmu „Stani zoro“. Nakon toga su snimili pesme „Od Kosova do Kanade“ i „Od ljubavi do mržnje“.

Uspeh hita „Ideš za Kanadu“ nadmašila je pesma „Krvavi Balkan“ koju su THCF i Cobi objavili u oktobru 2017. godine. Spot je za manje od pet godina pogledalo 85.8 miliona korisnika „JuTjuba“.

Obe pesme našle su se u televizijskom serijalu „Dosije“ Mašana Lekića.

Usledila je saradnja sa Dejanom Rakićem, muzičarom poznatijim po pseudonimu DeeJay Playa i pokojnim reperom Daliborom Andronovim Gruom. Početkom oktobra su snimili pesmu „Plan B“. U spotu koji broji skoro 20 miliona pregleda je gostovao srpski košarkaški reprezentativac Bogdan Bogdanović.

Da proverene saradnike ne treba menjati Stefan i Borko su pokazali polovinom novembra 2017. godine kada su sa Cobijem snimili pesmu „Ekipa najjača“. Brzo su ovladali radijskim stanicama, ali i društvenim mrežama, pa spot trenutno (avgust 2022. godine) broji preko 40 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Početkom naredne godine su svoju publiku obradovali singlom „Uključi video“ koji su snimili sa Ljubomirom Bilanovićem (DJ Suerte) i Em Sijem (MC).

Singl „100“ koji je svetlo dana ugledao polovinom aprila 2019. godine snimili su sa Ozrenom Stokićem Zozom, mladim muzičarom iz Zrenjanina koji je veoma brzo postao regionalna zvezda.

Singl „Cela familija“ koji su objavili u maju 2019. godine je za vrlo kratko vreme postao hit. Napravili su ga u saradnji sa Makarijem Topalovićem (Tompe) i Nikolom Perišićem (Bm Rope). Spot je za nešto više od tri godine dostigao 6.5 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Gostovali su Gazda Paji (Pavle Bošković) na pesmi „Auslander“ koja je svetlo dana ugledala krajem decembra iste godine. Posvetili su je svim ljudima koji žive i rade u dijaspori, a da su i ovog puta napravili hit svedoči 54 miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

Nakon toga je usledila pesma „Problem manje“ koju su pisali Stefan, Borko, Đorđe Đorđević i Ivan Obradović. Objavila ga je Produkcijska kuća „IDJ Videos“.

„Two Louder“ je polovinom januara 2020. godine objavila singl „Komiran“ koji su snimili sa poznatim makedonskim dvojcem 2 Bona.

Pesmu „Sve vas je..mo“ su krajem februara 2020. godine objavili sa Nikolom Jankovićem Goldijem (Goldie) i Gocom Tripkovom (DJ Goce).

Par meseci kasnije svetlo dana je ugledao singl „Panda“ kojim su ponovo opravdali status najuspešnije hip-hop grupe u Srbiji i regionu. Spot je objavila Produkcijska kuća „IDJ Videos“, a doneo im je skoro 25 miliona pregleda na „JuTjubu“ za manje od dve godine.

Gostovali su Alenu Sakiću na pesmi „Zore pijane“. Muziku i tekst su pisali Stefan, Borko i Alen, dok je za aranžman bio zadužen Stefan Đurić Rasta. Ni ovog puta nisu razočarali svoje verne obožavaoce, a pesma je postala klupski hit.

Singlom „Roze zlato“ koji je izašao polovinom juna 2021. godine najavili su album „Beogradsko najfinije“. Pesma je takođe dobro „prošla“, a album se u prodaji pojavio u avgustu 2021. godine.

Pored ove i naslovne pesme, na tom CD su bile i numere „Šta im je“, „Definicija repa“, „Ceh“ i druge. Pesme „Zürich“ i „Monza“ su snimili sa Zozom, a „Uvek gazda nikad slreperuga“ sa Tompeom.

Gostovali su Kristijanu Florei na pesmi „Blocka“ koja je svetlo dana ugledala polovinom januara 2022. godine. U junu iste godine su objavili singl „Bombona“ kome je trebalo manje od dva meseca da „zaradi“ preko 360 hiljada pregleda na „Ju Tjubu“.

Privatni život

Stefan Gligorijević je rođen 1985. godine u Beogradu. Rano je zavoleo rep, a sa šest godina je počeo da se druži sa Borkom Vujičićem sa kojim je kasnije osnovao grupu i stekao veliku prepoznatljivost. Borko i Stefan su takođe i kumovi.

Za razliku od mnogih njegovih kolega, Gligorijević nije sklon skandalima. Novinske stupce ne puni ljubavnim aferama i problemima sa porocima. Naprotiv, trudi se da, uprkos svim specifičnostima koje njegov posao nosi, porodica bude na prvom mestu.

Stefan je u braku sa Marinom Gligorijević. Par je novembru 2019. godine dobio ćerku Zoju, a u maju 2022. godine rodila im se devojčica kojoj su dali ime Mima. Druga ćerka je ime dobila po Stefanovoj pokojnoj majci.

Diskografija

Albumi

 • 2007. THC la Familija 1
 • 2008. Majmun idzuo
 • 2014. HCF je više od repa
 • 2021. Beogradsko najfinije

Kompilacije

 • 2012. THCF-B
 • 2014. THCF-B2 Masakr na Svetog Trifuna

Singlovi

 • 2014. Igraj i pobedi
 • 2015. #NNNKM (ft. Coby)
 • 2015. Ideš za Kanadu
 • 2015. Ne mrzim nikoga, ali ne dam ni na svoje
 • 2016. Budala (ft. Coby)
 • 2017. Plan B (ft. Didžej Plaja & Gru)
 • 2017. Stani zoro (ft. Marko Rokvić)
 • 2017. Krvavi Balkan (ft. Coby)
 • 2017. Ekipa najjača (ft. Coby)
 • 2017. Od Kosova do Kanade
 • 2017. Od ljubavi do mržnje
 • 2018. Uključi video (ft. Didžej Suerte & Emsi)
 • 2019. 100 (ft. Zoza)
 • 2019. Cela familija
 • 2019. Auslander (ft. Gazda Paja)
 • 2019. Problem manje
 • 2020. Komiran (ft 2 Bona)
 • 2020. Sve vas je..mo“ (ft. Goldie & DJ Goce)
 • 2020. Panda
 • 2021. Zore pijane (ft. Alen Sakić)
 • 2021. Roze zlato
 • 2022. Blocka (ft. Kristian Florea)
 • 2022. Bombona

Reference

Stefan Gligorijević (Zuluf) na društvenim mrežama

FacebookStefan @ Facebook
YoutubeStefan @ YouTube