Nemanja Buha

Kratke informacije

Ime i prezimeNemanja Buha
Datum rođenja1986.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteSurčin
ZanimanjeNepoznato

Biografija

Nemanja Buha je bratanac Ljubiše Buhe Čumeta, prvog srpskog svedoka saradnika, te bivši dečko pop-folk pevačice Katarine Grujić. Rođen je 1986. godine u Beogradu. Živi u Surčinu.

U žižu domaće javnosti je dospeo 2015. godine. Premda nije voleo da se javno eksponira, vezom sa Katarinom Grujić se našao na meti srpskih tabloida. Par je na društvenim mrežama često objavljivao zajedničke slike sa odmora, skupe poklone koje su jedno drugom poklanjali, a često se pričalo i o tome kako će da se usele u njegov dvorac u Ostružnici.

Međutim, u aprilu 2017. godine raskinuli su vezu, navodno, zbog Kaćine veze sa zagrebačkim biznismenom. U izjavi je potvrdila da više nisu zajedno, te da ne postoji mogućnost da se pomire. Tom prilikom je dodala da razmišlja o tome da se trajno odseli iz Srbije, ali i da ne želi da daje izjave o svom privatnom životu.

Nemanja je nedugo nakon toga uplovio u romansu sa devojkom koja nije poznata domaćoj javnosti, a na društvenim mrežama se u novembru 2019. godine pohvalio da je postao otac.

Nemanja Buha je rođen 1986. godine u Beogradu. O njegovom životu se vrlo malo zna, s obzirom na to da je u fokus javnosti dospeo vezom sa poznatom pevačicom. Podaci koji su tih godina domaći tabloidi objavljivali često su se pokazali netačnim i nepouzdanim.

Ono što se sa sigurnošću zna jeste da je Nemanja bratanac Ljubiše Buhe, zvanog Čume, bivšeg vođe „Surčinskog klana“ koji je osuđen, između ostalog, zbog prikrivanja kradenog automobila, pretnji policajcu, ometanja istrage, te vređanja tužioca. Čume je bio i najvažniji svedok saradnik u istoriji srpskog pravosuđa.

Njegov bratanac, po svemu sudeći, ima manje burnu prošlost. Javnosti je poznatiji i njegov rođeni brat Nikola za koga se pisalo da je 1. decembra 2017. godine uhapšen u Beogradu jer je tokom policijske kontrole u pretincu njegovog automobila pronađen pištolj za koji nema dozvolu.

Nikola je priznao krivicu u zamenu za godinu dana kućnog pritvora. On je, takođe, priznao da je pištolj bez serijskih brojeva njegov. Sa Višim tužilaštvom je sklopio sporazum o priznanju krivice, te je prebačen u kućni zatvor sa nanogicom.

Privatni život

Nemanja Buha je u februaru 2015. godine započeo vezu sa šest godina mlađom pevačicom Katarinom Kaćom Grujić. Grujićeva je prepoznatljivost stekla učešćem u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“, ali i atraktivnim izgledom. Često su se na događajima pojavljivali zajedno, pa su novinari koristili priliku da malo bolje upoznaju njenog izabranika.

Međutim, Nemanja skoro nikad nije davao izjave, nego je to prepuštao Katarini. Na društvenim mrežama su delili slike sa putovanja i izlazaka, te fotografije skupih poklona koje su jedno drugome poklanjali.

Kada su novinari saznali da mladi Buha poseduje dvorac u Ostružnici, jedno od najčešćih pitanja za Kaću je bilo kada će se zajedno u njega useliti. Ona je vešto izbegavala da govori o tome jer se, kaže, trudi da se u novinama piše o njenim poslovnim uspesima, a ne o privatnom životu.

Pa ipak, pohvalila se prstenom koji je od Nemanje dobila za drugu godišnjicu veze.

Uprkos tome što su na fotografijama delovali srećno, par je u aprilu 2017. godine raskinuo vezu. U medijima se spekulisalo da je razlog za to bilo Kaćino neverstvo. Naime, pisalo se da je Nemanju prevarila sa vlasnikom jednog zagrebačkog lokala.

Pojedini tabloidi su objavili da je razlog raskida Nemanjina ljubomora. Jedan tabloid je na svom sajtu postavio izjavu njihovog bliskog prijatelja koji je tvrdio da je Buha navodno Grujićevoj pravio probleme kada god bi nastupala negde izvan Beograda, te da ona više nije mogla da podnese taj pritisak.

Pevačica je potvrdila da više nisu zajedno i da se sigurno neće pomiriti, a o razlozima više nije htela da govori. Dodala je i da joj je bilo lepo u svakom pogledu, te da je uživala sa njim, ali da preko nekih stvari nije mogla da pređe.

Nedugo nakon te vesti obrisali su sve zajedničke fotografije sa društvenih mreža, a Katarina je izjavila da razmišlja o tome da se trajno odseli iz Srbije. Nemanja se nije oglašavao tim povodom.

Krajem novembra 2019. godine Buha je objavio fotografiju s atraktivnom crnkom i bebom u kolicima u čijem opisu je stajalo „Mi smo porodica“. Sliku su preneli mnogi srpski mediji, a glavno pitanje za Grujićevu je bilo da li je čestitala Nemanji na prinovi. Pevačica ovog puta nije „upala u zamku“, pa su odgovori na takva pitanja izostali.

Sudeći po fotografijama koje deli na društvenoj mreži „Fejsbuk“ („Facebook“) Nemanja je ljubitelj putovanja. Najčešće destinacije koje posećuje su Dubai (Ujedinjeni Arapski Emirati) i Kopaonik. S obzirom na to da nema profil na „Instagramu“, može se zaključiti da mu medijska pažnja više ne prija.

Izvori:

Nemanja Buha na društvenim mrežama

FacebookNemanja @ Facebook