Semir Džanković

Kratke informacije

Ime i prezimeSemir Džanković
Datum rođenja14. Septembar 1990.
Mesto rođenjaNovi Pazar
DržavaSrbija
ZanimanjePevač

Biografija

Semir Džanković je učesnik takmičenja „Zvezde Granda“ i rijaliti programa „Farma“. Rođen je 14.9. 1990. godine u Novom Pazaru. Semir je jedinac pa su se roditelji uvek trudili da mu pruže sve što je u njihovoj moći. Studirao je na Univerzitetu u Novom Pazaru, na odseku Pravo.

Zanimljivo je videti da se njegovo ime pominje na stranici koja prodaje gotove diplomske i seminarske radove na seminarskom radu „Tragom stopala“… Nije jasno da li je on kupio od njih seminarski ili su oni ukrali njegov i digli ga na stranicu.

Muzika je njegova prva ljubav kojoj se ozbiljnije posvetio od svoje 14. godine. Pošto je Semirov otac muzičar, roditelji su pokušali da ga odgovore od ove profesije koju smatraju veoma teškom i zahtevnom. Međutim, u tome nisu uspeli. Pored pevanja, Semir svira i klavir.

2010. godine je upoznao svoju suprugu Sanelu koja je tada živela u Holandiji. Zabavljali su se godinu dana nakon čega ju je Semir zaprosio. 2012. godine su dobili ćerku, a dve godine kasnije sina.

2014. godine se prijavio za takmičenje „Zvezde Granda“ u kojem je svojim nastupima oduševljavao žiri. Posebno im se dopalo Semirovo izvođenje pesme „Ostala si uvek ista“ Miše Kovača. Došao je do finala, ali nije pobedio.

2015. godine je saznao da njegov otac ima tumor na mozgu što je jako teško podneo. U oktobru iste godine je ušao na „Farmu“ sa namerom da se promoviše i da raskrinka jednu od učesnica, Gabrijelu Pejčev, sa kojom je prevario suprugu. Ova afera je uzburkala Semirov brak, ali supružnici su ipak ostali zajedno.

Semir Džanković na društvenim mrežama

FacebookSemir @ Facebook