Bogdana Rodić Ražnatović

Kratke informacije

Ime i prezimeBogdana Rodić Ražnatović
Datum rođenja13. mart 1996.
Mesto rođenjaTitel
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeEkonomistkinja, bivša košarkašica

Biografija

Bogdana Rodić Ražnatović je bivša košarkašica, ekonomistkinja, te supruga Veljka Ražnatovića, sina folk zvezde Svetlane Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana. Rođena je 13. marta 1996. godine u Titelu. Od novembra 2019. godine je u braku s Ražnatovićem sa kojim ima sinove Željka i Krstana.

Premda se ranije bavila sportom, Bogdana je u žižu domaće javnosti dospela tek 2018. godine kada su mediji saznali da se zabavlja sa Veljkom Ražnatovićem.

Od tada njihova veza, zaruke i venčanje neprestano pune novinske stupce. Iako ne voli mnogo da se eksponira u javnosti, Bogdana se nekoliko puta pojavila na događajima zajedno sa suprugom, Cecom i Anastasijom Ražnatović.

Život pre popularnosti

Bogdana Rodić je rođena 1996. godine u Titelu. U rodnom gradu je odrasla s roditeljima Bogdanom i Danijelom, te starijim sestrama, Bojanom i Natašom.

U detinjstvu je počela da se bavi košarkom, a tokom 2013. godine počela je da dobija i prve medalje. Tada je sa juniorskom reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Vukovaru osvojila bronzanu medalju.

Dve godine kasnije je sa klubom Radivoj Korać osvojila titulu prvaka Srbije, a potom postala i viceprvak Ženske regionalne lige. Sa svojom ekipom je igrala finale Kupa Milan Ciga Vasojević, ali nisu uspele da osvoje najsjajnije odličje.

S obzirom na to da je tokom košarkaške karijere doživela i dve povrede kolena, Bogdana je 2015. godine odlučila da napusti košarku, te da se posveti obrazovanju.

Završila je Višu poslovnu školu, smer finansije i računovodstvo. Njene sestre Bojana i Nataša su po struci diplomirani pravnik i menadžer u medijima.

S obzirom na to da porodica Rodić dugi niz godina u Titelu vodi klanicu živine „DB Rodić“, Bogdana i njene sestre su se rano uključile u porodični biznis.

Prvo su na pijacama u Titelu, Mirjevu i drugim mestima prodavale piliće, a nakon toga su se zaposlile u upravi preduzeća. Bogdana je po završetku više škole tezgu zamenila kancelarijom, baš kao i njene sestre.

Nakon što je objavljeno da je u vezi sa Veljkom Ražnatovićem, mediji su masovno počeli da odlaze u Titel kako bi se među meštanima raspitali o porodici Rodić, a posebno o Bogdani.

Tabloidi su od komšija dobili informaciju da je Bogdana vredna, skromna i pomalo stidljiva devojka, te da od detinjstva pomaže roditeljima u poslu kojim se bave.

Privatni život

O privatnom životu Bogdane Rodić pre veze sa Veljkom Ražnatovićem se vrlo malo zna. Ipak, poznato je da je njihovoj ljubavi „kumovala“ Veljkova sestra Anastasija.

Ona je novinarima ispričala kako je Bogdanu prvi put videla na Kopaoniku, te joj je otvoreno prišla i kazala da bi bila idealna devojka za njenog brata.

Bogdana je pristala da se upozna sa Veljkom, ali je, kako je Anastasija priznala, na početku bila imuna na njegov šarm.

Ipak, s vremenom je njihova veza postala javna, a Veljko ju je zaprosio u novembru 2018. godine, te je Bogdana prešla da živi sa njim i njegovom porodicom u Beogradu.

Njihova veridba je takođe izazvala mnogo pažnje umedijima, te su tabloidi skoro svakodnevno izveštavali o prstenu kojim je Veljko zaručio svoju devojku i satu koji je na poklon dobila od Svetlane Cece Ražnatović, kao i o svim detaljima veridbe koja se dogodila u novembru 2018. godine.

Bogdana se nakon toga redovno pojavljivala na događajima u pratnji porodice Ražnatović, a za Veljka se udala  24. novembra 2019. godine.

Pojedini mediji su taj događaj proglasili „svadbom decenije“, a bilo je i onih koji su iz minuta u minut pratili i izveštavali šta se dešava na svadbi.

Veljko je mladu „kupio“ iz porodične kuće u Titelu, a potom su obavili crkveno venčanje u Hramu Svetog Save na Vračaru. Svadbeno veselje se nastavilo u Hotelu Hajat, a prisustvovalo je oko 500 gostiju.

Slavlje su uveličale brojne javne ličnosti, od političara do pevača. Bogdana je promenila čak tri venčanice, od kojih je jedna ona u kojoj se Ceca udala za Arkana.

Početkom juna 2020. godine Bogdana je rodila dečaka kome su dali ime Željko, po Veljkovom pokojnom ocu. Navodno se porodila u jednoj privatnoj klinici u Beogradu, a nakon toga je porodica Ražnatović ispoštovala sve običaje kada je rođenje naslednika u pitanju.

Slavilo se i u Titelu, Bogdaninom rodnom mestu, a Veljko nije propustio priliku da pucnjevima iz pištolja obznani da je postao otac.

Mediji su 17. aprila 2023. godine objavili da se Bogdana porodila po drugi put. Na svet je donela dečaka kome su dali ime Krstan. Tabloidima je posebno bilo interesantno to što je Krstan stigao na rođendan svog pokojnog dede Željka Ražnatovića Arkana[1].

Reference

Bogdana Rodić Ražnatović na društvenim mrežama

InstagramBogdana @ Instagram