Jelena Đoković

Kratke informacije

Ime i prezimeJelena Đoković
Datum rođenja17. Jun 1986.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija

Biografija

Jelena Đoković, rođena Ristić, je supruga najboljeg srpskog i svetskog tenisera, Novaka Đokovića. Rođena je 17. juna 1986. godine u Beogradu. Živela je u Kosovskoj ulici, ali je najveći deo detinjstva provela u Ljigu kod bake i deke koji su preko radija naručivali pesme kako bi proslavili svaku njenu peticu.

Završila je osnovnu školu „Drinka Pavlović“ i Sportsku gimnaziju u kojoj je, preko zajedničkih prijatelja, 2005. godine upoznala Novaka. Ljubav im se desila na prvi pogled i od tada su nerazdvojni. Spojila ih je i ljubav prema sportu jer je Jelena prvo trenirala tenis, a zatim atletiku.

Vredno je učila jer joj je želja bila da dobije stipendiju i da studira u inostranstvu. Da bi pomogla roditeljima, radila je u kladionici i kao promoterka. Jelena je upisala prestižnu Poslovnu administraciju na univerzitetu Bokoni u Milanu na kojem je diplomirala sa najvišim ocenama.

Preselila se u Monte Karlo gde je sa Novakom započela zajednički život, a ubrzo se i zaposlila u naftnoj kompaniji „Tamoli“ u odseku za ljudske resurse. Nastavila je da ulaže u svoje obrazoranje pa je završila masters i uradila doktorat iz oblasti menadžmenta.

Postala je direktor Fondacije Novak Đoković koja se bavi prikupljanjem sredstava za siromašnu decu u Srbiji. Uspešno je organizovala nekoliko humanitarnih akcija kojima su se odazvali uticajni ljudi i velike zvezde poput Naomi Kembel, Kejt Hadson, Sara Ferguson, Boris Beker, Ričard Brenson, Džerard Batler, itd.

Jelena je najverniji i najvatreniji Novakov navijač i uvek se maksimalno trudi da mu pruži podršku. Pošto ne voli da se eksponira, mediji su kopali po njenoj prošlosti kako bi našli neku mrlju, ali to se ispostavilo kao nemoguća misija.

Nakon 8 godina stabilne veze, Novak je verio Jelenu u septembru 2013. godine na veoma originalan način. Helikopterom ju je odveo u Provansu i pitao da se uda za njega. Venčali su se u julu 2014. godine na Kraljičinoj plaži na Svetom Stefanu.

Jeleninu venčanicu je dizajnirala Sara Barton, kreativna direktorka modne kuće „Aleksandar Mekvin“, koja je dizajnirala i venčanicu vojvotkinje od Kembridža, Kejt Midlton. Magazin „Hello“ je, u humanitarne svrhe, platio 500.000 evra za ekskluzivno pravo na fotografije sa venčanja.

21 oktobra 2014. godine Jelena se porodila i na svet donela dečaka koga će nazvati Stefan. Porodio ju je najbolji tim lekara u klinici u kojoj se porodila i princeza Šarlin od Monaka. Sin Stefan je novi član porodice koju, osim Jelene i Novaka, čini i maltreška pudla, Pjer, koju je Jelena dobila za rođendan.

Svojim stavom, lepotom, odmerenošću i sofisticiranošću je privukla pažnju medija koji je svrstavaju u 5 najlepših žena tenisera. Ana Vintur, čelična ledi i najmoćnija žena u svetu mode, joj je posvetila 3 strane u prestižnom magazinu „Vog“. Pozirala je u kreacijama cenjenih dizajnera poput Viktorije Bekam i Filipa Lime. Jelena se uglavnom pojavljuje u jednostavnim, svedenim i elegantnim kombinacijama koje uvek upotpuni efektnim detaljima. Englezi su zaljubljeni u njen stil i misle da je model za kupaće kostime.

Ipak, Jelena ne izdvaja mnogo vremena za šoping već predano radi da deci obezbedi kvalitetnije detinjstvo. Svesna je da su ona i Novak jedni od retkih iz njihove generacije koji su uspeli zbog čega želi da pametno iskoristi svoju priliku i da učini što više dobrih dela.

Jelena Đoković na društvenim mrežama

FacebookJelena @ Facebook
TwitterJelena @ Twitter