Huan Kamilo Gonzalez (JC Gonzalez)

Kratke informacije

Ime i prezimeHuan Kamilo Gonzalez (JC Gonzalez)
Datum rođenja8. mart 1990.
Mesto rođenjaBogota
DržavaKolumbija
PrebivališteHjuston
ZanimanjeGlumac, pevač
ŽanrPop

Biografija

Huan Kamilo Gonzales (Juan Camilo Gonzalez), poznatiji kao JC Gonzalez je kolumbijski glumac, pevač i tekstopisac. Rođen 8. marta 1990. godine u Bogoti, u Kolumbiji. Živi i radi u Hjustonu.

Karijeru je započeo 2009. godine, kada je učestvovao u televizijskim reklamama i oglasima u Teksasu.

Poznat je po svojim ulogama u serijama „Parkovi i rekreacija“, „Viktorijus“, ali i po svojim pesmama na engleskom i španskom jeziku, kao što su „Zoom“ i „Equation of Love“. Spada u novu generaciju latino umetnika, koji polako postaje poznat u svetu.

Detinjstvo

Huan Kamilo Gonzales je rođen 1990. godine u kolumbijskoj prestonici. Ima dvojicu  braće, Silvia Carolina i Daniela Eduarda.

Kada je imao sedam godina, porodica se preselila u Hjuston (Sjedinjene Američke Države), kako bi njegov mlađi brat Danijel, koji boluje od retke bolesti, mogao da ide na lečenje.

Bio je hiperaktivno dete, pa je zbog toga dobio nadimak „Terremoto“, što na španskom znači „zemljotres“.

Gonzalez je krenuo u gimnaziju u Bogoti i pohađao srednju školu u Teksasu. Uprkos tome što ne dolazi iz muzičke porodice, uvek je pokazivao interesovanje za glumu, pevanje i muziku.

Nakon srednje škole odlučio je da studira psihologiju na Kalifornijskom državnom univerzitetu, ali je kasnije studije napustio, kako bi se više fokusriao na svoj nastup i formiranje muzičke karijere. Počeo je sa kursevima glume.

Karijera

Gonzalez  je jedan od novih latino umetnika, koji polako postaje međunarodno priznat. Bavi se muzikom i to raznim stilovima, od hip-hopa i latino popa, do balada.

Muzika

Gonzalez je snimio originalni materijal, kao i remiks pesme „El Perdon“ Enrikea Iglesijasa i Nikija Dzema. Od 2016. godine pripremao je svoj prvi solo album pod nazivom „Awakin“, na kome su se našle pesme na engleskom i španskom jeziku, sa mešavinom latinskih ritmova i američke rep i pop muzike.

Objavio je singlove „Zoom“, „Equation of Love“, „Quiet game“, „Niña Perdida“, te pesme „Cupid“ i „Prendete“ s albuma „Awakin“.

Na albumu „2moonS“ našle su se numere „Solitary Conversations“, „Luchando“ i „Let me be me“.

Televizija

Gonzalez je glumačku karijeru započeo snimajući razne televizijske reklame u Teksasu. Po završetku srednje škole preselio se u Los Anđeles, gde je počeo da radi na reklamama za „Ford“, „Hondu“ i „AT&T“, kao i u raznim serijama.

Januara 2007. godine prijavio se na audiciju za „Making Menundo“. Pošto mu to nije uspelo, prijavio se na audiciju u Dalasu. Tu ga je Luis Fonsi odabrao za jednog od dvadeset pet učesnika koji su išli u Njujork i učestvovali u snimanju serije „Road to Menundo“.

Bio je jedan od15 članova grupe koji su prešli na predstavu „Making Menundo“.

Gonzalez se 2009. godine pojavio u seriji „Parkovi i rekreacija“, u epizodi „Sestrinski grad“, kao Džoni, venecuelanski pripravnik.

Sledeće godine se pojavio u  serijama „Ćorkirani u inostranstvu“, „Teška vremena RJ Bergera“ i „Roditeljstvo“. Imao je ulogu u seriji „Viktorijus“, u epizodi „Opstanak najtoplijeg“, gde je dobio priliku da scenu deli sa Arijanom Grande.

Tokom 2011. godine je igrao u seriji „Los Americans“. Pojavio se i u jednoj epizodi serije „Big Tajm Raš“. Sledeće godine je igrao u američkoj seriji „How to rock“, te internet seriji „Blue“.

Između ostalog, pojavio se u internet  serijama „RagDolls“,“ Mornarički istražitelji: Nju Orleans“, u kratkom fimu „11:11“ i seriji „Golijat“.  Ulogu Rendija imao je u američkom horor filmu „Pokolj na pidzama žurci“.

Ostali projekti

Gonzales je jedan od trenera na radionicama koje u Hjustonu drži organizacija „Rise Sync“.

Dobrotvorne aktivnosti

Gonzalez je napisao pesmu „Safe Passage“ i pevao za „Thrive Integrative Wellness“ i „Women of Watts &Beyond de Califonia“ na nekoliko festivala, kao podrška borbi protiv nasilja u porodici.

On takođe podržava neprofitna udruženja u borbi protiv raka prostate i druge organizacije koje pomažu u sprečavanju karcinoma. Od 2001. godine je volontirao u raznim programima i podržavao ih svojom muzikom.

Diskografija

  • 2015. Equation of Love
  • 2015. Quiet Game
  • 2015. Cupid
  • 2015. Zoom
  • 2015. Prendete
  • 2016. Solitary Conversations
  • 2016. Luchando
  • 2016. Let me be me

Filmografija

Filmovi i serije

  • 2007. Making Menudo
  • 2008. Locked Up Abroad
  • 2009. Parks and Recreation
  • 2009. Second Coming
  • 2010. The Hard Times of RJ Berger
  • 2010. Victorious
  • 2010. Parenthood
  • 2011. Big Time Rush
  • 2011. 11-11-11
  • 2012. Slumber Party Slaughter
  • 2012. How to Rock
  • 2013. RagDolls
  • 2014. 11:11
  • 2014. I Didn’t Do It
  • 2015. NCIS: New Orleans
  • 2015. Elena
  • 2015. Hot Flash: The Chronicles of Lara Tate – Menopausal Superhero
  • 2017. More Than Enough
  • 2018. Ernesto’s Manifesto
  • 2018. 9-1-1
  • 2018. Goliath

Huan Kamilo Gonzalez (JC Gonzalez) na društvenim mrežama

FacebookJC Gonzalez @ Facebook
InstagramJC Gonzalez @ Instagram
TwitterJC Gonzalez @ Twitter
YoutubeJC Gonzalez @ YouTube