Iva Grgurić

Kratke informacije

Ime i prezimeIva Grgurić
Datum rođenja1993.
Mesto rođenjaOsijek
DržavaHrvatska
PrebivališteZagreb
ZanimanjeManekenka

Biografija

Iva Grgurić je hrvatska starleta, manekenka i model, te učesnica treće sezone rijaliti šou programa „Zadruga“ koji se emituje na programu Televizije „Pink“. Rođena je 1993. godine u Osijeku. Živi i radi u Zagrebu.

U žižu regionalne javnosti dospela je u septembru 2019. godine kada je predstavljena publici kao jedna od učesnica rijalitija „Zadruga“.

Tokom predstavljanja je izjavila da „nema konkurenciju“, da je izuzetno komunikativna i druželjubiva, te da u rijaliti ulazi kako bi „podigla prašinu oko sebe“. Tom prilikom je istakla da joj je hobi jahanje, te da voli da bude u centru pažnje.

Premda je najavila da će se do kraja boriti za glavnu nagradu, dodala je da će joj u izolaciji najviše nedostajati porodica i prijatelji, ali da je to cena koju je spremna da plati kako bi „sebi obezbedila bolju budućnost“. Svoje učešće smatra „odličnom prečicom za blistavu i kvalitetnu budućnost“.

Dodala je da je srećno slobodna, te da ne planira da traži ljubav u „Zadruzi“. Međutim, već se prve večeri našla u ljubavnom trouglu i to zbog sukoba sa manekenkom Tarom Simov u borbi za naklonost Vladimira Tomovića. Naime, Simov je prema pisanju domaćih portala „bacila oko“ na Crnogorca, ali je i Grgurevićeva poželela pet minuta slave, te se u bekstejdžu „ušunjala“ Tomoviću u krilo. Zbog toga su se žestoko sukobile, a pošto joj je u momentu bilo veoma loše obezbeđenje ju je odvelo u toalet.

Nakon toga tabloidi su počeli da istražuju ko je zapravo lepa Zagrepčanka koja se našla u srpskom rijalitiju. Naime, objavljeno je da je bila u vezi sa Marinkom Zovkom, sinom bosanskohercegovačkog biznismena Ivice Zovka. Naslednik firme „Zovko kompani“ je već neko vreme poznat domaćoj javnosti.

Prvi put su mediji o njemu pisali 2006. godine kada se na društvenim mrežama pohvalio kako je deonicu autoputa Zagreb – Slavonski Brod dugu skoro 200 kilometara prešao za samo 19 minuta. Da mlađi Zovko voli brzu vožnju shvatili smo i kada je policija objavila da je na autoputu Beograd – Šid vozio čak brzinom od 245 kilometara na čas.

Do informacije da su Iva i Marinko u vezi tabloidi su došli preko njenog instagram profila na kome je tokom leta 2019. godine objavljivala njihove zajedničke fotografije.

Tokom prvih dana treće sezone „Zadruge“, Tara Simov je ispričala ostalim učesnicima detalje iz Ivine „mračne prošlosti“. Naime, ona je tvrdila da je od Zovka dobila stan u vrednosti od 300 000 evra, te da je sa njim živela godinu dana. Do prekida je, prema njenim rečima došlo nakon što ga je Iva prevarila sa radnikom. Veza se, navodno, okončala tako što ju je biznismen izbacio iz stana, a roditelji su je se odrekli. Tara je dodala da Iva radi kao eskort dana i da svoje usluge naplaćuje oko 250-300 evra.

Ona je oštro demantovala te informacije, a upravo su zbog takvih navoda dve učesnice „Zadruge“ često dolazile u sukob.

Ipak, veliku pažnju javnosti je izazvala priča o navodnoj vezi sa hrvatskim biznismenom Marijanom Šarićem. Naime, zadrugari su je jednom prilikom pitali da li je istina da je bila u vezi sa 40 godina starijim čovekom, te je Zagrepčanka odlučila da ispriča svoju priču.

Ona je tom prilikom izjavila da je od kuće otišla kada joj je bilo 19 godina. Prvo se zaposlila na jednoj farmi gde je decu sa posebnim potrebama podučavala jahanju. Tada joj je iskrsla prilika da se sezonski zaposli na moru, te je napustila taj posao i otputovala na Jadran. Međutim, posao nije dobila, te se zaposlila kao hostesa na Zrću u Novalji. Reč je o najpoznatijem mestu za zabavu na Jadranskom moru.

Pošto je za tri meseca uspela da zaradi pristojnu sumu novca odlučila je da se preseli u Zagreb, gde je navodno putem oglasa iznajmila stan. Ubrzo nakon toga se upoznala sa stanodavcem. Premda to nije javno kazala, reč je o hrvatskom biznismenu Marijanu Šariću.

Na početku joj je Šarić pomagao da se snađe u gradu u kome nikoga ne poznaje, a potom joj je kupovao hranu i poklone. Iva kaže da je na to gledala samo kao dobročinstvo, te ga je upoznala i sa svojom majkom i očuhom. Prestala je da plaća stanarinu, a Šarić je nastavio da joj pomaže. Čak je platio i brojne estetske operacije, poput korekcije usana i grudi.

Kako je ispričala u „Zadruzi“, to je trajalo šest meseci, pre nego što joj je biznismen postavio „ultimatum“. Rekavši joj da u životu ništa nije besplatno, ponudio joj je da ostane njegova „štićenica“, ali da zauzvrat pruža njemu određene usluge. Na njeno pitanje šta će se dogoditi ako ga odbije, on je navodno odgovorio da će da je izbaci iz stana.

Pošto nije imala gde da živi i nije dovoljno zarađivala da bi se izdržavala, Grgurić je pristala na njegovu ponudu. Javnosti nikad nije otkrila kakve je usluge pružala, ali je nekoliko puta ponovila da nisu imali seksualne odnose, jer je on osoba koja boluje od multiple skleroze i zbog toga je nepokretan.

Ipak, kazala je da ju je psihički zlostavljao, te da je postavio kamere u njen stan, pratio njene pozive i branio joj da se viđa sa drugim muškarcima. Sve je to, prema njenim rečima, trajalo oko godinu i po dana, a izbavio ju je, sada već bivši dečko.

Pretpostavlja se da je reč o Marinku Zovku, sa kojim je navodno bila u vezi tri i po godine. Nakon što je napustila „zlatni kavez“ kako je sama govorila, Iva se zaposlila u jednoj osiguravajućoj kući i povremeno se bavila modelingom i manekenstvom.

Odmah nakon njene ispovesti, reagovao je i Marijan Šarić koji je najavio tužbu zbog klevete protiv Ive Grgurić. On je produkciji rijalitija poslao pismo u kome se navodi da je sve što je Iva izjavila notorna laž, te da nikada od nje ništa nije tražio, ali da joj je pomogao.  Još uvek se očekuje pravni epilog afere između starlete i biznismena.

Iva je u jednom razgovoru sa zadrugarima priznala da bivšeg dečka (Marinko Zovko) i dalje voli i da mu je bila verna, ali da ju je ostavio i sa drugom ženom otišao u Monte Karlo. Nije otkrivala njegovo ime jer ju je zamolio pre ulaska da o tome ne govori javno.

Premda je na početku isticala da ne želi romansu u „Zadruzi“, Iva je brzo počela da razmenjuje nežnosti sa Stefanom Karićem. Naime, bliskost su pokazali i kada su samo nekoliko dana nakon dolaska na izolovano imanje u Šimanovcima, počeli da razmenjuju nežnosti i da spavaju u istom krevetu.

Romansa je trajala skoro tri meseca, a potom su obznanili da više neće biti zajedno, ali da će ostati prijatelji. Iva je kazala da su emocije s njene strane bile iskrene, te da nije mogla da ih odglumi. Nakon toga je u javnosti „isplivalo“ pismo koje je Karić uputio roditeljima, a u kome je naveo da mu se Iva gadi i da je loš čovek.

Kako joj je popularnost tokom rijalitija rasla, tako su se tabloidi sve više bavili njenim životom izvan „Zadruge“. Dovodili su je u vezu sa Sašom Popovićem, direktorom Grand produkcije zbog slike koju je ranije objavila na društvenim mežama. Ipak, Popović je demantovao da ima ikakve veze sa Ivom.

Iva je nekoliko puta bila nominovana za izlazak iz rijalitija, ali je zahvaljujući velikoj podršci publike koja je za nju glasala ostala u „Zadruzi“ i time dobila priliku da se bori za pobedu.

Iva Grgurić na društvenim mrežama

InstagramIva @ Instagram