Jovana Đorđević (Jovana Švonja)

Kratke informacije

Ime i prezimeJovana Đorđević (Jovana Švonja)
Datum rođenja1991.
Mesto rođenjaNovi Sad
DržavaSrbija
PrebivališteRim
ZanimanjeModel, manekenka
Visina175 cm
Težina- kg

Biografija

Jovana Đorđević, devojački Švonja, je srpska manekenka i fotomodel. Rođena je 1991. godine u Novom Sadu. Supruga je poznatog fudbalera Filipa Đorđevića. Važi za jednu od najlepših i najzgodnijih žena fudbalera.

Karijera

Ivana je sa 18 godina pobedila na takmičenju za Miss Fashion TV. Tada je započela saradnju sa brojnim agencijama. Jednom prilikom je kazala da je omiljeni brend za koji je radila Bugatti.

Završila je Gimnaziju „Svetozar Marković“ u Novom Sadu, a nakon toga upisala Pravni fakultet. Priznala je da je njen otac negodovao zbog odluke da se bavi manekenstvom.

Radila je za mnogobrojne agencije i proputovala je celi svet.

Ivana je 2011. godine učestvovala u snimanju spota za baladu „Kako posle nas“ pevača Saše Kovačevića. Naredne godine je postala voditeljka emisije „Đavolja večera“ koja se prikazivala na Televiziji „Pink“.

Jovana tečno govori engleski jezik.

Jovana je 2022. godine postala deo italijanske verzije avanturističkog šou programa „Survajver“ („Survivor“). Tokom predstavljanja pred početak rijalitija izjavila je da ne želi da je javnost poznaje kao suprugu fudbalera, nego po njenom imenu i prezimenu. Tada je izjavila da voli „rokenrol, seks i picu“, te da je tvrdoglava i da želi da pobedi u takmičenju[1].

Privatni život

U junu 2010. godine mediji su pisali da je Jovana pokušala da se ubije skočivši sa mosta Duga u Novom Sadu. Razlog je bila svađa sa tadašnjim dečkom Slavkom Moljcem. Ona je to kasnije demantovala rekavši da je u pitanju nezgoda, a ne namerni postupak.

Spekulisalo se da je bila u vezi sa pevačem Sašom Kovačevićem i manekenom Vladom Vuksanovićem, kao i da su zbog nje raskinuli voditeljka Katarina Šišmanović i Goran Stamenković.

Ivana je 2012. godine sa drugom išla na izvor termalne vode kod Sremske Mitrovice. Pošto je bila neoprezna, okliznula se i upala u vrelo u kojem je temperatura vode bila 90 stepeni. Drug ju je brzo izvukao, ali ipak joj je oštećeno 50% kože i opala joj je kosa. Tri nedelje je provela u Kliničkom centru u Novom Sadu nakon čega se uspešno oporavila.

U aprilu 2014. godine je započela vezu sa tri godine starijim fudbalerom Filipom Đorđevićem. Nakon tri meseca su se verili, a 10. novembra su se venčali. Građansko venčanje je održano u beogradskom restoranu Madera. Ubrzo je sa suprugom otišla u Rim pošto je on tada igrao u Laciju.

Jovana je izjavila da je od početka njihove veze smatrala da su u braku i da je Filip njena savršena polovina.

U martu 2015. godine je rodila ćerku Noel, a mnogi su je kritikovali zbog odabira imena.

Jovana i Filip su se venčali u Crkvi Ružici na Kalemegdanu u junu 2016. godine. U januaru naredne godine su dobili sina Leona.

Jovana je visoka 175 cm. Nekoliko nedelja posle porođaja je povratila staru kilažu. Redovno trenira, ne jede hleb i ne pije ništa osim vode. Stavila je silikone u usne koje je 2015. godine izvadila priznavši da je to najgluplja stvar koju je uradila.

Na društvenim mrežama ima veliki broj pratilaca i često objavljuje provokativne fotografije, kao i one na kojima je sa članovima porodice.

Na stranice crne hronike mnogih domaćih i regionalnih novina dospela je polovinom februara 2022. godine. Naime, mediji su objavili da je manekenka vozila auto-putem brzinom od skoro 200 kilometara na čas i to na delu na kome je ograniče 80 kilometara na čas.

Nakon što ju je policija zaustavila utvrđeno je da su sa Jovanom u automobilu njena deca, te da joj je istekla vozačka dozvola.

Njen advokat je izjavila da je manekenka vozila iz Verone za Beograd, te da je pre isključenja za Tošin bunar primetila da za njom juri luksuzni automobil. U tom momentu nije znala da je u pitanju policija, nego je samo videla dvojicu muškaraca. Pošto se uplašila za vlastitu i bezbednost svoje dece počela je brže da vozi.

Njen advokat je kazala da je policija uključila rotaciju tek na mostu Gazele, te da je Jovana tada zaustavila svoj automobil[2].

Reference

[1] https://nova.rs/zabava/survivor/sta-ce-joj-reci-muz-jovana-svonja-u-survivoru-ispod-vode-ljubi-italijana-foto/

[2] https://net.hr/hot/zvijezde/jovana-svonja-dordevic-jurila-autocestom-s-djecom-u-autu-policija-je-jedva-zaustavila-e8313440-8f3f-11ec-bd1d-52d48f480c43

Jovana Đorđević (Jovana Švonja) na društvenim mrežama

InstagramJovana @ Instagram