Melina Džinović

Kratke informacije

Ime i prezimeMelina Džinović
Datum rođenja1982.
Mesto rođenjaBihać
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeModni kreator

Biografija

Melina (Galić) Džinović je modna kreatorka, vlasnica brenda „Hamel“ i supruga folk pevača Harisa Džinovića. Rođena je 1982. godine u Bihaću, ali je veći deo života provela u Zagrebu. Sa suprugom i decom, Đinom i Kanom živi na relaciji Beograd – Pariz – Štutgart.

Domaća javnost ju je upoznala 2004. godine kao suprugu bosanskohercegovačkog pevača i kanatautora. U tom momentu je bila studentkinja četvrte godine Filološkog fakulteta Univerziteta u Zagrebu.

Nekoliko godina kasnije je osnovala vlastiti modni brend „Hamel“, te se za njen rad pročulo i van granica Balkana.

Pored domaćih javnih ličnosti, poput Svetlane Cece Ražnatović, Melinine kreacije imale su priliku da nose svetske zvezde Dženifer Lopez (Jennifer Lynn Lopez), Šeron Stoun (Sharon Yvonne Stone), Sofija Vergara (Sofía Margarita Vergara Vergara), Kejt Bekinsejl (Kathrin Romary Beckinsale) i Paris Hilton (Paris Whitney Hilton).

Organizovala je revije i u svetskim prestonicama mode, poput Milana, Majamija i Sao Paola, a o njenom brendu je pisao i poznati magazin „Vog“ („Vogue“).

Detinjstvo i obrazovanje

Melina Galić je rođena 1982. godine u Bihaću. Nakon što se porodica odlučila na preseljenje u Zagreb, ona je u hrvatskoj prestonici završila osnovnu i srednju školu. Potom je upisala studij engleskog jezika i lingvistike na Filološkom fakultetu Univerziteta u Zagrebu.

Premda je bez problema polagala ispite, 2002. godine je kao apsolvent prekinula studije i udala se za tri decenije starijeg pevača Harisa Džinovića, a posle toga pokrenula i vlastiti modni brend.

Kako je jednom prilikom kazala, roditelji se nisu slagali sa njenom odlukom da napusti fakultet. Majka joj je uvek govorila da prvo diplomira, pa tek onda da odluči o sledećem životnom koraku.

Međutim, mlada Zagrepčanka bosanskohercegovačkog porekla je imala druge planove, za koje se kasnije ispostavilo da su bili vrlo uspešni.

Karijera

I pre nego što je uplovila u modne vode, Melina je važila za devojku sa stilom. Svoju strast prema modi utolila je nakon što se sa Harisom preselila u Pariz.

Zahvaljujući brojnim poznanstvima koje je pevač imao u francuskoj prestonici, te druženju sa ljudima koji prate i vole modu, ubrzo je shvatila da bi karijeru mogla da započne kreirajući vlastite odevne komade.

Prvi korak je napravila upravo u Parizu 2010. godine, gde je održala svoju prvu modnu reviju. Ubrzo se, upravo zahvaljujući kontaktima koje je Džinović imao širom sveta, pročulo za njen brend „Hamel“.

Prva od domaćih muzičkih zvezda koja je nosila kreacije Meline Džinović je bila folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović.

Pored revija koje je organizovala u Parizu i Beogradu, dobila je priliku da svoje kreacije predstavi ljubiteljima mode u Milanu, Majamiju i Sao Paolu.

Zahvaljujući tome, počele su da stižu ponude za saradnju sa velikim holivudskim zvezdama. Poznato je da je jedna od obožavateljki njenih kreacija pevačica i glumica Dženifer Lopez, koja je u nekoliko navrata nosila Melinine haljine.

Na jednoj svadbi koja je održana u avgustu 2017. godine u Njujorku, Džej Lo se pojavila u izazovnoj plavo-zelenoj haljini Melininog brenda „Hamel“ u kojoj je uspela da zaseni mnoge svoje kolegice. Reč je o dugoj haljini koja je savršeno istakla njenu figuru.

Pored latinoameričke dive, kreacije brenda „Hamel“ su nosile i Paris Hilton, Šeron Stoun, Kejt Bekinsejl, Sofija Vergara i druge dame poznate po istančanom ukusu. Zato i ne čudi što je čuveni magazin „Vog“ pisao o njenom radu.

Mlada dizajnerka je otvorila i svoj studio u Beogradu, gde imaju priliku da se oblače mnoge javne osobe. Time je pružila priliku da se ljubitelji mode sa celog Balkana uvere u kvalitet odeće koju kreira.

Mediji su u proleće 2022. godine objavili da je Melina počela da radi za tržište SAD-a, Dubaija i Brazila.

Privatni život

Melina Džinović je rođena 1982. godine u Bihaću, ali je veći deo detinjstva i rane mladosti provela u Zagrebu.

Pre nego što ju je javnost upoznala kao suprugu Harisa Džinovića, o njenom privatnom životu se znalo vrlo malo.

Dizajnerka je s istom praksom nastavila i nakon udaje, te u javnosti ne govori mnogo o sebi, nego o uspesima koje postiže uživajući u svom poslu.

Melina je 2004. godine rodila sina Kana, a dve godine kasnije ćerku Đinu. Tek kada su deca porasla, odlučila je da se posveti karijeri.

Međutim, dizajnerka ističe da joj je porodica uvek na prvom mestu i da mnogo energije ulaže u očuvanje zdravog odnosa koji imaju. Kaže da nije stroga majka i da ima podršku supruga za odluke koje donosi kada je u pitanju posao i vaspitanje dece.

Nema ništa protiv toga da prizna da je, pre svega supruga poznatog pevača, pa tek onda modna dizajnerka.

Svesna je da je udajom za Džinovića dobila mnogo više pažnje, ali i priliku da u Parizu započne karijeru. Često ističe da je zahvalna suprugu na tome što joj je bio najveća podrška, kako u karijeri, tako i u životu.

Da razlika od trideset godina ne mora da bude prepreka za lep i uspešan brak, pokazali su upravo Džinovići.

Naime, za njihov privatni život se nikada nisu vezale afere ili skandali, nego upravo suprotno.

Tajnu uspešnog braka pevač je jednom prilikom otkrio čitaocima domaćeg magazina. On je tada rekao da je „kuriozitet to što kod njih nema zamora materijala i što ljubav iz dana u dan raste.“

Tada je dodao da pomaže supruzi oko dece i domaćinstva, da mu nije problem da napravi ručak ili da opegla svoju odeću, ali da je Melina njegova „devojka od milion dolara“.

Džinović je to obrazložio rečima da dizajnerka tokom jednog dana ima mnoštvo obaveza koje mora da uradi i da zbog toga zaslužuje da se snimi film o njoj.

On je tada dodao da zajednički život „grade“ na način na koji se gradi kuća, te da su srećni što njihovi poslovi ne zahtevaju da rade od jutra do mraka u nekoj firmi, nego da imaju vremena da se posvete jedno drugom i svojoj deci.

Melina nije komentarisala suprugovu izjavu da je on „kapiten“ u kući zato što muškarcu, po prirodi stvari, pripada i veća odgovornost i više teškog rada. Pevač je u istom intervjuu rekao da je „žensko prokletstvo to što stalno hoće da se takmiče i rade isto što i muškarci“.

On je rekao da sa svojom partnerkom komunicira pogledima koji govore više od „hiljadu stranica ispisanih rečima“, te da su njih dvoje bili i ostali dve „veoma kompatibilne osobe“.

Par se plovinom 2014. godine venčao na jahti „Malteški soko“, a svedoci su mu bili biznismen Filip Cepter (Milan Janković) i Slavica Eklston (Slavica Ecclestone), bivša supruga vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona (Bernard Charles Ecclestone).

Ceremoniji je pored kumova i njihove dece, prisustvovalo i dvadesetak najbližih prijatelja, a slavlje i letovanje su posle venčanja nastavili na Malti.

Tokom 2022. godine pažnju javnosti privukle su fotografije koje Melinina i Harisova ćerka Đina objavljuje na društvenim mrežama.

Dok je pevač podržao ćerku i kazao da će da je podržava sve dok „radi u granicama pristojnosti“, Melina je izjavila da se „kao majka uopšte ne nosi sa time“.

Priznala je da joj se to ne dopada, ali da je svesna da je to „novo doba“ i pokušava da se navikne na način na koji funkcionišu stvari na društvenim mrežama.

Reference: