Milica Didanović

Kratke informacije

Ime i prezimeMilica Didanović
Datum rođenja4. maj 1999.
Mesto rođenjaČačak
DržavaSrbija
PrebivalištePariz
ZanimanjeModel

Biografija

Milica Didanović je srpski model koja je 2022. godine izabrana za Miss Srbije. Rođena je 4. maja 1999. godine u Čačku. Živi i radi u Parizu.

Domaća i svetska javnost ju je upoznala 2022. godine kada je dobila priliku da na prestižnom izboru lepote na Filipinima predstavlja svoju zemlju. Zbog zdravstvenih problema nije otputovala u Manilu, međutim, ovaj izbor joj je pomogao da napreduje u karijeri.

Nakon toga je radila nekoliko kampanja. Snimila je reklame za kompanije koje se bave proizvodnjom i prodajom elektronskih cigareta.

Detinjstvo i obrazovanje

Milica Didanović je rođena 1999. godine u Čačku. U rodnom gradu je završila osnovnu školu i srednju Medicinsku školu. Stekla je zvanje farmaceutski tehničar.

Milica govori engleski i turski jezik.

Karijera

Milica Didanović je na svetsku modnu scenu stupila 2022. godine učešćem u izboru za Miss Srbije za Miss Earth World. Odlukom stručnog žirija dobila je priliku da Srbiju predstavlja na ovom takmičenju lepote na Filipinima.

Trebalo je da se sa 146 devojaka iz celog sveta takmiči se za titulu najlepše, međutim, zbog zdravstvenih problema nije uspela da otputuje na Filipine.

Ipak, prethodni uspeh joj je pomogao u karijeri jer je uspela da ostvari saradnju sa prizvođačima elektronskih cigareta, kao što su „Vape“, „Wiip“, „Izzy“ i drugi.

Privatni život

Milica Didanović je rođena 1999. godine u Čačku. U rodnom gradu je završila osnovnu i srednju školu. Odlukom žirija je 2022. godine ponela titulu Miss Srbije 2022. godine. Nakon toga je ostvarila saradnju sa nekoliko kompanija, te karijeru nastavila u inostranstvu.

U jednom intervjuu je kazala da posebnu ljubav gaji prema životinjama, te da u slobodno vreme čita, trenira i putuje[1].

Milica uživa veliku popularnost na društvenim mrežama. Na „Instagramu“ je prati skoro 60 hiljada ljudi. Pored profesionalnih fotografija, misica s vremena na vreme svoje pratioce obraduje slikama sa putovanja i iz privatnog života.

Reference

Milica Didanović na društvenim mrežama

InstagramMilica @ Instagram