Adam Đogani

Kratke informacije

Ime i prezimeAdam Đogani
Datum rođenja6. avgust 1996.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeFrizer
VisinaNepoznato

Biografija

Adam Đogani je srpski frizer i glumac koji je prepoznatljivost stekao učešćem u rijaliti šou programu „Zadruga 2“. Bratić je lidera dens grupa „Đogani“, „Fanki Dži“ i „B3“, Đoleta, Gazmeta i Andrije Đoganija. Rođen je 6. avgusta 1996. godine u Beogradu, gde i danas živi i radi.

Premda je član poznate muzičke porodice Đogani, srpska javnost za Adama nije čula sve dok se nije pojavio u drugoj sezoni rijalitija „Zadruga“. Kako je tokom predstavljanja publici rekao, u „Zadrugu“ je ušao kako bi bio podrška svojoj rođaki, modnoj blogerki Luni Đogani i kako bi zaradio novac za privatni biznis.

Ipak, njegovo učešće u rijalitiju je obeležila, prvo veza sa mladom pevačicom Marijanom Zonjić, a potom njenom kolegicom Natašom Ivkošić, poznatijom po nadimku Nataša Moskva. Adam je u „Zadruzi“ ostao do 18. februara 2019. godine, kada je, odlukom publike, morao da napusti izolovano imanje u Šumanovcima.

Đogani je u novembru 2020. godine pokrenuo „Ju Tjub“ („You Tube“) kanal „Adamko“, koji je za pola godine skupio preko tri hiljade redovnih pratilaca.

Biografija

Adam Đogani je rođen 1996. godine u Beogradu. S ocem Dariom i sestrom Sarom je odrastao u srpskoj prestonici. Za razliku od ostale braće Đogaj ili Đogani, njegov otac se ne bavi muzikom i izbegava da se pojavljuje u medijima.

Adam je jednom prilikom ispričao kako ga je majka ostavila kada je imao tri godine. Ona je sa celom svojom porodicom odselila u inostranstvo, a mladi glumac je za taj postupak optužio svog ujaka. Premda je njegova tetka pokušavala da stupi u kontakt s Adamovom majkom, on kaže da nije želela da ga čuje.

Tada je rekao i da je bila velika razlika među njegovim roditeljima, u momentu kada je rođen majka je imala 18, a otac 28. godina. Upravo je to naveo kao potencijalni razlog njihovog razlaza. O Adamu je brinula i baka koja je preminula kada mu je bilo 12 godina.

On je u Beogradu završio osnovnu i srednju frizersku školu. Ipak, san mu je bio da se bavi glumom, pa je sedam godina pohađao jednu privatnu školu glume. Koliko je domaćoj javnosti poznato, Đogani nije do sada ostvario niti jednu značajniju ulogu od one u rijalitiju „Zadruga“ u koji je ušao u septembru 2018. godine.

Tokom predstavljanja gledaocima je priznao da mu je glavni motiv zarada, te da ulazi kako bi bio podrška svojoj rođaki Luni Đogani, koja je tokom prethodne sezone doživela brojne neugodnosti zbog veze sa, tada oženjenim pevačem Slobodanom Slobom Radanovićem.

Adam i Luna su na samom početku bili velika podrška jedno drugom. Jedan od najemotivnijih trenutaka za njih, ali i za verne pratioce ovog rijalitija je bio Adamov telefonski razgovor sa porodicom.

Nakon toga su u medije „isplivale“ informacije da se njegov stric Đole Đogani, frontmen istoimene grupe, nije slagao s odlukom da mladić uđe u rijaliti, ali da je, shvativši da neće odustati, odlučio da se pomiri sa tim i da mu pruži podršku.

Ipak, veću podršku je dobijao od drugog strica, Gagija Đoganija i njegove bivše supruge Anabele Atijas koji su često bili gosti u studiju „Zadruge“ i koji su isticali da je za Lunu veoma važno to što pored sebe ima nekog ko joj je jako blizak.

Na samom početku Đogani se zbližio sa pevačicom Marijanom Zonjić, koju je javnost upoznala kao učesnicu rijalitija „Snajke“, te akterku afere „Vuksanović“ kada su je povezivali s Acom Lukasom i njegovim sinom Lazarom.

Elem, odnosi između Đoganija i Marijane su išli iz ekstrema u ekstrem. Čas su razmenjivali nežnosti na svakom koraku, da bi se već u sledećem momentu žustro posvađali. Iako su „u vanjskom svetu“ imali mnogo navijača, Adam i mlada pevačica ipak nisu ostali zajedno.

On se nešto kasnije zbližio sa deset godina starijom hrvatskom pevačicom Natašom Moskvom, koja je pažnju javnosti na sebe skrenula kao „snajka Franje Tuđmana“, a potom i snimkom seksa sa bivšim partnerom koji je „procureo“ u javnost. Nataša je učestvovala u brojnim rijalitijima, a u „Zadruzi“ se družila sa Lazarom Jeremićem, Lunom i Adamom.

Na muzičkom takmičenju „Zadrugovizija“ su zajedno otpevali pesmu „Kralj diskoteka“, veliki hit grupe Đogani. Žiri je pohvalio Adamovo pevanje, kao i Natašin izgled. Međutim, nisu uspeli da izbore pobedu koja je pripala Luni Đogani i Marku Miljkoviću.

Nataša je glasovima publike 21. januara 2019. godine napustila takmičenje, a Adam je izašao skoro mesec dana kasnije. Po izlasku je priznao da se neko vreme osećao usamljeno i da mu je drago što će konačno da vidi svoju porodicu.

Priznao je da će na nagradno putovanje u Veneciju koje su mu sponzori dodelili ići sa sestrom Sarom, a da će nagradu uložiti u privatni posao. O kakvom poslu se konkretno radi, Đogani nije otkrio.

U septembru 2019. godine je podržao svog strica Gagija Đoganija koji je kao takmičar ušao u treću sezonu rijaliti šou programa „Zadruga“.

Adam Đogani je 5. novembra 2020. godine pokrenuo „Ju Tjub“ kanal pod nazivom „Adamko“. Par dana kasnije objavio je i svoj prvi video pod nazivom „Dejt na neviđeno! Odvela me u sobu“ Za pola godine skupio je oko 3.8 hiljada pretplatnika, a njegovi klipovi broje oko 132 hiljade pregleda.

Jedan video je posvetio i o svom učešću u rijalitiju „Zadruga“. Tom prilikom je priznao da, premda se sedam godina bavio glumom, u tom rijalitiju, u odnosu sa zadrugarima nikad nije glumio. Svoje učešće nije doživeo kao igru, što smatra jednim od svojih najvećih problema, s obzirom na činjenicu da, po njegovim rečima, devedeset odstog učesnika je „igralo neku igru“.

Tada je priznao da ga je rijaliti promenio, te da je nakon tog iskustva obazriviji prema ljudima koji ga okružuju. Uprkos pozitivnom iskustvu, u tom videu je priznao da ne razmišlja o ponovnom ulasku u rijaliti.

Adam Đogani na društvenim mrežama

InstagramAdam @ Instagram
YoutubeAdam @ YouTube