Nevena Miličević

Kratke informacije

Ime i prezimeNevena Miličević
Datum rođenja10. april 1983.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeModel, rijaliti takmičarka

Biografija

Nevena Miličević je super model sa svetskom karijerom, trener ličnog razvoja i učesnica rijaliti šou programa „VIP Veliki Brat“ i „Zadruga 5“. Rođena je 10. aprila 1983. godine u Beogradu. Danas živi i radi u Beogradu.

Zahvaljujući svojoj prirodnoj lepoti i harizmi, Nevena je uspela da ostvari svetsku karijeru super modela. Uz sve to nije zapostavila svoje obrazovanje u pravcu psihologije i duhovnosti.

U novembru 2021. godine otvorila je svoju Super model akademiju koja ima za cilj da osim tehničke, super modelima pruži i psihološku podršku.

Nakon toga, ušla u „Zadrugu 5“, ali tamo nije dugo ostala.

O ljubavnom životu atraktivne Nevene se malo toga zna. Mediji su spekulisali da je bila u vezi sa košarkašem Markom Jarićem još pre nego što je on ušao u vezu, a potom i brak s Adrijanom Limom.

Kada se Marko razveo od Adrijane, opet su počeli natpisi kako je u vezi sa Nevenom, ali je ona sve to demantovala.

Karijera modela od Evrope do Amerike

Manekenstvo i modeling su oduvek bili njena velika strast. U manekensku školu krenula je sa 13 godina, a već sa 14 je postala je pobednica takmičenja „Elit look“. To je u svetu modelinga za Nevenu bila ulaznica za svetske modne piste.

Posle pobede počela je da radi širom Evrope, od Milana do Madrida, a kasnije je otišla čak i u Hong Kong. Potom se preslila u Ameriku, gde je nastavila da se bavi modelingom prvo u Čikagu, Los Anđelesu, a potom u Njujorku o kojem je oduvek maštala.

Posao modela je sve, samo nije lak. Nevena je to naučila na svojoj koži. Ona za sebe kaže da nije bila klasična manekenka, već model jer su joj govorili da je „previše lepa“.

Inače, uporedo sa karijerom u manekenstvu, Nevena je radila i na svom obrazovanju u pravcu psihologije i duhovnosti.

Vrlo brzo se pojavila u spotovima svetski poznatih bendova koje je ranije, kako je sama rekla, viđala samo na televiziji i nije mogla ni da zamisli da će imati priliku da sarađuje sa njima.

Sa muzičkom grupom Cypress Hill imala je ulogu u spotu za pesmu “Whats My Number”, dok je sa grupom „Hoobastank“ bila u muzičkom spotu za pesmu “The Reason”.

Nevena je osvanula na naslovnim stranama prestižnih časopisa kao što su „Kosmopoliten“ u izdanju za Južnu Ameriku. Takođe, bila je i na naslovnoj strani „Glamura“ koji je u Italiji jedan od najprestižnijih magazina.

Takođe, Nevena je dobila priliku da se okuša i u glumačkim vodama. Glumila je u filmu „Baby on the Board“, što je za nju bilo dragoceno iskustvo i imala je priliku da upozna mnoge glumce svetskog renomea.

Posle snimanja ovog filma Nevena se malo povukla iz javnog života i posvetila se obrazovanju i duhovnoj nadogradnji, jer je osećala da joj se uspeh jako rano desio. Želela je da spozna još mnogo toga za šta nije imala vremena zbog karijere super modela.

 „Veliki Brat VIP“

Publika na našim prostorima prvi put imala je priliku da je gleda na malim ekranima kada je postala učesnica pete sezone rijaliti šou programa „Veliki Brat VIP“. U rijaliti je ušla kao „devojka iz snova“.

Ova devojka sa neverovatnom lepotom pokazala se kao veoma načitana i inteligentna, blaga i ženstvena, ali opet spremna da kaže sve što misli i da uvek bude u centru pažnje, kako devojaka, tako i jačeg pola.

Ono što je obeležilo njeno učešće u „Velikom Bratu VIP“ 2013. godine je incident koji se dogodio sa pevačicom Sindi. Naime, Sindi je konstantno provocirala Nevenu, a jedne prilike, Nevena joj je uzvratila počupala je i udarila u glavu. To nije bio Bog zna kako jak udarac, ali pravila rijalitija su bila jasna – nema fizičkog kontakta.

Zbog toga je Nevena izbačena iz kuće „Velikog Brata“ na razočarenje velikog broja njenih fanova.

„Zadruga 5“

U decembru 2021. godine ušla je rijaliti šou program „Zadruga 5“ koji se emituje na „Pink“ televiziji. Nevena je ušla nekoliko meseci posle početka rijalitija kao osveženje. Međutim, u rijalitiju se nije snašla.

Publika ju je izbacila iz rijalitija kada je bila nominovana sa Dalilom Dragojević krajem januara 2022. godine. Nevena pored Dalile, kao jedne od glavnih aktera u rijalitiju, jednostavno nije ni imala šansu za opstanak.

Nevena je i pre nominacije publike izrazila iskrenu želju da ide kući, jer se u rijalitiju ne oseća najbolje zbog previše „negativne energije“.

Na samom ulasku u rijaliti Nevena je shvatila da su koncepti današnjih rijalitija mnogo drugačiji od onih od pre deset godina. Ona nije konfliktna ličnost i nije želela da se svađa sa zadrugarima, a retko kada je i iznosila svoje mišljenje, iako ga je imala o skoro svim situacijama.

Ona je priznala da se na samom početku potpuno šokirala od količine negativne energije koju je osetila u „Zadruzi 5“ i da se zbog toga jedno vreme povukla u Pab u kome su neki učesnici provodili vreme.

Tamo je volela da priča sa nekoliko zadrugara o potpuno nekim drugim temama, nevezanim za rijaliti svet.

Kada se ponovo vratila u kuću, nije mogla da shvati zašto ljudi jedno govore za crnim stolom, a drugo rade van „lajva“. Prijalo joj je da se druži sa Franom Pujasom jer su imali slična interesovanja.

Tokom  boravka u rijalitiju Nevena je gostovala u jednoj emisiji na radiju, a to gostovanje su imali priliku da čuju svi zadrugari. Ona je tada na pitanje voditelja rekla da, ukoliko bi baš morala da bira, bila sa nekim iz „Zadruge“ da bi to bio Fran zbog njihovih sličnih interesovanja.

Od tog momenta Fran se udaljio od Nevene, jer nije želeo da ga u „Zadruzi“ povezuju sa bilo kakvim devojakama. Spekulisalo se da je on ustvari u vezi sa pevačicom Elenom Kitić.

Kada je u rijaliti ušao reper Nenad Aleksić Ša njemu je prijalo Nevenino društvo, kao i Neveni njegovo. Njih dvoje su razgovarali na razne teme. To je zasmetalo Tari Simov, bivšoj devojci od Ša, koja je počela da maltretira Nevenu i da ljubomoriše.

Nije joj dozvoljavala da sedi blizu Ša, a jednom prilikom Tara je Nevenu čak polila i vodom, što je Nevenu potpuno šokiralo.

Takođe, nisu svi učesnici verovali Neveni da je imala tako sjajnu karijeru modela, pa su je neki i zezali kako je sve to umislila.

Dva najlepša dana u „Zadruzi 5“

Nevena nije bila u dobrim odnosima ni sa Dalilom Dragojević do trenutka kada su njih dve zajedno nominovane i provele su dva dana u izolaciji. Nevena je ta dva dana opisala kao dva najbolja dana u „Zadruzi 5“.

Sa Dalilom se jako zbližila, učila ju je meditaciji, kako da pravilno diše, kako da meditira i da se opusti. Dalila je Neveni pričala o svojim brojnim problemima u rijalitiju u kojem je ostavila muža jer se zaljubila, a Nevena ju je saslušala i dala joj dobre savete.

Kada su bile nominovane, publika je Neveni dala 26%, a Dalili 74% glasova. Nevena je napustila rijaliti i za novog vođu imenovala kontraverznu učesnicu Deniz Dejm.

Po izlasku iz „Zadruge 5“ Nevena je u studiju rekla da je presrećna što je izašla i da to govori iskreno od srca. Jednostavno, kako je objasnila, to okruženje nije bilo za nju i gušila ju je negativna energija.

Trener ličnog razvoja

Iako je imala izuzetno uspešnu karijeru super modela, Nevena nije zapostavila svoje obrazovanje. Oduvek su je zanimali psihologija i duhovnost, pa se u tom pravcu i obrazovala.

Međutim, kako bi to spojila sa svojim javnim poslom, Nevena je odlučila da pokrene Super model akademiju. Njena akademija se bavi edukacijom talenata, ali ne samo u tehničkom smislu, već im daje i psihološku podršku.

Psihološka podrška namenjena je super modelima, ali i njihovim roditeljima kako bi što lakše savladali sve one izazove koje nosi put super modela.

Nevena je rekla da su njeni roditelji sa njom prošli vrlo težak period. Kako to isto ne bi prolazili drugi roditelji, ona je tu da im pokaže prečice.

Cela ta ideja zaživela je još 2018. godine, a Nevena je svoju akademiju otvorila 11. novembra 2021. godine u 11 časova i 11 minuta. Potom je ušla u „Zadrugu 5“ sa ciljem da nešto zaradi, ali da pre svega izreklamira svoj novi posao. Međutim, Nevena o tome i nije nešto mnogo govorila u rijalitiju.

Nevena Miličević na društvenim mrežama

Instagram Nevena @ Instagram