Mateja Matijević

Kratke informacije

Ime i prezimeMateja Matijević
Datum rođenja10. avgust 1996.
Mesto rođenjaPančevo
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeBivši sportista, rijaliti takmičar

Biografija

Mateja Matijević je bivši sportista i menadžer koji je prepoznatljivost stekao učešćem u rijaliti šou programu „Zadruga“. Rođen je 10. avgusta 1996. godine u Pančevu. Živi i radi u Beogradu.

Matijević je u fokus domaće i regionalne javnosti dospeo u septembru 2019. godine kao jedan od učesnika treće sezone rijalitija „Zadruga“. Njegovo učešće je obeležila veza sa manekenkom Tarom Simov. U rijalitiju je ostao 307 dana. Odlukom gledalaca napustio je „Zadrugu“ dva dana pre finala.

U septembru 2021. godine ponovo je ušao u rijaliti. Ovog puta se zbližio sa starletom Minom Vrbaški, ali je par prekinuo emotivnu vezu po izlasku iz „Zadruge“. Ostao je ukupno 304 dana, a pobedu je odneo Dejan Dragojević.

Mateja je u međuvremenu objavio singl „Ferari“ čiji spot je za dve godine „zaradio“ oko 400 hiljada pregleda na „JuTjubu“ („YouTube“). Na istoj platformi ima kanal na kome je pokrenuo serijal „Trening sa poznatima“ gde je ugostio Davida Dragojevića, Vesnu Đogani i druge poznate ličnosti.

Detinjstvo i život pre rijalitija

Mateja Matijević je rođen 1996. godine u Beogradu. Sa roditeljima i mlađom sestrom Mašom je odrastao u rodnom gradu. Jednom prilikom je ispričao da se u detinjstvu suočio s opakom bolešću. Naime, lekari su otkrili da ima inspidni dijabetes, manji tumor na hipofizi. Nakon brojnih ispitivanja i analiza propisana mu je terapija koje se od tada pridržava kako bi mogao normalno da živi.

On je kazao da je vezan za porodicu, te da je lepo vaspitana osoba, ali da ume da se zauzme za sebe kada to situacija traži od njega.

Trenirao je fudbal, a u momentu kada je ušao u „Zadrugu“ bio je promoter beogradskog splava „Freestyler“. Medijima je bio poznat i kao bivši dečko starlete Anđele Arnautović, poznatije kao Anđela Veštica.

Učešće u rijalitiju „Zadruga“

Mateja Matijević je u septembru 2019. godine postao učesnik rijaliti šou programa „Zadruga“. Narednog meseca je dobio zadatak da ubedi zadrugare da je u vezi sa Tarom Simov. Par se prvi put poljubio 21. oktobra, ali se performans za cimere ipak pretvorio u emotivnu vezu.

Njihov odnos obeležili su seks pred kamerama, ali i žestoke svađe. Nakon što joj je jednom prilikom saopštio da ne želi više da budu u vezi, Tara je pala u nesvest. On ju je polio vodom i izveo napolje kako bi se povratila[1].

Početkom novembra ušao je u sukob sa Miljanom Kulić koja ga je optužila da je „muška sponzoruša“. Kulićeva je tvrdila da mu je Anđela Veštica platila zube, te da se Mateja zbližio sa manekenkom samo zbog gledalaca. Ona ga je optužila da iskorištava to što je Tara zaljubljena u njega.

Mateja i Tara su s vremenom postali jedan od najintrigantnijih parova u „Zadruzi“. Zbog čestih svađa, veza je bila na ivici pucanja, ali su ipak uživali veliku podršku gledalaca tog rijalitija.

Tokom svađe koja se dogodila 24. marta par je počeo da lomi inventar u kući. Prvo je Tara pocepala njihovu zajedničku sliku, a potom je Mateja krenuo da uništava poklone koje je ona dobila od svojih obožavalaca[2].

Par je uspeo da ostane u „Zadruzi“ do samog kraja. Odlukom gledalaca Matijević je napustio rijaliti dva dana pre finala, a Tara je osvojila peto mesto. Pobeda je pripala Ivi Grgurić.

Premda su iz rijalitija izašli kao par, mediji su ubrzo objavili vest da su Mateja i Tara raskinuli vezu. Kao jedan od mogući razloga navedeno je njeno druženje sa Nenadom Marinkovićem Gastozom. Navodno se Matijeviću to nije dopalo, pa je napravio ljubomornu scenu.

Inače, Pančevac je u nekoliko intervjua tvrdio da su se njegove emocije prema Tari ugasile, međutim ona nije bila ravnodušna prema dečku sa kojim se zbližila u „Zadruzi[3]“. Premda je ona tvrdila da osećanja nisu prestala, Mateja je izjavio da se sigurno neće pomiriti.

Zbog snimka koji je objavljen na društvenim mrežama, tabloidi su pisali o njegovom bliskom odnosu sa Ninom Đogani, sestrom Lune Đogani. Ipak, ispostavilo se da je taj video nastao tokom jednog izlaska i da između njih dvoje nema dubljih emocija.

Tara se u „Zadruzi 4“ posvađala sa Nenadom Aleksićem Ša (Sha) nakon što je Mateju nazvao „Fifi“. Matijević je na pitanje novinara da prokomentariše taj incident kazao da ga ni Tara ni Ša ne zanimaju, te da ne želi da komentariše njihov odnos.

Na žurki koja je organizovana povodom kraja četvrte sezone „Zadruge“ Mateja je kazao da je Tara bila „velika greška“.

Krajem avgusta 2021. godine objavljene su prve informacije da će Mateja Matijević ući u petu sezonu „Zadruge“, a to se u septembru ispostavilo tačnim.

Tara je u emisiji na Televiziji „Pink“ priznala da još uvek gaji emocije prema Mateji, a da je njemu prijala medijska pažnja. Ona je kazala da joj bivši dečko nije ništa loše uradio, da je nije ponižavao, ali da ju je pustio da veruje da će sve biti onako kako je ona zamislila.

Buru u javnosti izazvao je snimak na kome se vidi kako Mateja leži u hotelskom krevetu sa Majom Marinković. Na to je Tara izjavila da će Maji slomiti nogu kada je vidi“.

Pred ulazak u rijaliti Matijević je priznao da veruje da mu je bivša devojka „podigla cenu“, te da je svestan da je ona razlog zašto ga je produkcija ponovo pozvala u rijaliti. Međutim, dodao je da to nije isključivo njena zasluga. Tom prilikom je kazao da bi voleo da ostane što duže i da se zaljubi u rijalitiju[4].

Za to vreme Simov je izjavljivala da je Mateju najviše volela, te da ni prema kome neće gajiti takve emocije. Ona je kazala da Matijević zauzima veliki deo njenog srca, te da će uvek biti tu za njega.

Desetak dana po ulasku u rijaliti, Mateja i Anđela Đuričić su priznali da gaje simpatije jedno prema drugome. U oktobru je u „Zadrugu“ ušla njegova bivša devojka Tara, pa su se stvari zakomplikovale.

Ona je u nekom trenutku priznala da je pojedine situacije podsećaju na „Zadrugu 3“, te da ga voli najviše na svetu, ali da ništa ne očekuje premda joj nikad nije „otišao iz srca“.

U petoj sezoni „Zadruge“ razmenjivao je poljupce sa Sanjom Grujić, te kratko bio u emotivnom odnosu sa manekenkom Anom Jovanović.

Tokom jedne žurke polovinom aprila 2022. godine Mateja se zbližio sa Minom Vrbaški. Dok su njih dvoje plesali, gledaoci su imali priliku da vide kako njegova bivša devojka plače.

Nakon toga su nastavili da provode dosta vremena zajedno, a nisu se libili da pred zadrugarima i gledaocima razmenjuju nežnosti.

Matijević je kažnjen tromesečnim honorarom nakon što je udario šamar pevaču Nenadu Grujiću Gruji[5].

Mina je 26. juna odlukom gledalaca napustila „Zadrugu“, a za novog vođu je imenovala Mateja. On joj se zahvalio i poručio da će se videti kada izađe iz rijalitija, te da „sredi glavu“.

Pančevac je 6. jula odlukom gledalaca napustio rijaliti. U ukupnom plasmanu je osvojio 21. mesto.

Veza sa Minom nije se nastavila posle završetka „Zadruge“, ali su oboje tvrdili da su u odličnim odnosima. Na pitanje novinara da li bi ponovo ušao u rijaliti, Matijević je kazao da nije dobio ponudu, ali da bi je prihvatio ukoliko bi mu uslovi odgovarali.

Mediji su početkom septembra 2022. godine objavili informaciju da je bivši zadrugar našao novu devojku, ali njen identitet još nije otkriven.

Privatni život

Mateja Matijević je rođen 1996. godine u Pančevu. Odrastao je u rodnom gradu. U žižu javnosti je dospeo tokom romanse sa starletom Anđelom Vešticom.

Tokom treće sezone rijalitija „Zadruga“ bio je u vezi sa Tarom Simov, a u petoj sezoni se zbližio sa Minom Vrbaški. Niti jedna od ove dve veze nije bila dugog veka.

Matijević ne krije da voli noćni život, izlaske i žene. Osim toga, ljubitelj je tetovaža i fitnesa. Na svom „JuTjub“ kanalu je neko vreme objavljivao klipove posvećene tom sportu.

Reference

Mateja Matijević na društvenim mrežama

InstagramMateja @ Instagram
YoutubeMateja @ YouTube