Marko Gačić

Kratke informacije

Ime i prezimeMarko Gačić
Datum rođenja22. maj 1996.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjePevač
ŽanrFolk, pop-folk, turbo-folk

Biografija

Marko Gačić je srpski pop folk i turbo folk pevač. Rođen je 22. maja 1996. godine u Beogradu, gde i živi. Oženje je pevačicom Goranom Babić.

Privatni život

Marko Gačić je sin pevača Mikice Gačića. Majka mu se zove Mirjana, a ima brata i sestru. Završio je srednju muzičku školu Josip Slavenski u Beogradu.

Početkom 2016. godine Marko je izjavio da je u vezi sa Goranom Babić, članicom ženske grupe Đavolice. Nakon par meseci su saznali da očekuju bebu, a u julu su se verili. Rekli su da će na jesen da se venčaju, ali su pomerili svadbu.

20. decembra su dobili ćerku koju su nazvali Nikolina. Marko je tim povodom organizovao proslavu kojoj je prisustvovao veliki broj njegovih kolega. Izjavio je da ćerku je uspavljuje uz Mocartove kompozicije.

Ranije je imao problema sa težinom, ali pre učešća u Zvezdama Granda je smršao 32 kilograma.

Bio je blizak prijatelj ubijene pevačice Jelene Krsmanović za koju je rekao da je bila dobra devojka i da niko nije imao razloga da joj naudi.

Karijera

U sezoni 2013/14 je bio jedan od takmičara u muzičkom šou programu Zvezde Granda. Stigao je do finala, ali nije pobedio.

2014. godine je objavio numeru „Majko moja, moj anđele“.

2015. godine je sa pokojnom pevačicom Jelenom Krsmanović uradio duetsku pesmu „Ti i ja“. Trebali su da snime spot, ali iznenadna tragedija je pokvarila njihove planove.

2016. godine je izbacio singl „Ludo srce“, a 2017. godine numeru pod nazivom „Moja vilo“.

Marko Gačić na društvenim mrežama

FacebookMarko @ Facebook
InstagramMarko @ Instagram