Sara Šekularac (Zoi)

Kratke informacije

Ime i prezimeSara Šekularac (Zoi)
Datum rođenja11. april 1999.
Mesto rođenjaNovi Sad
DržavaSrbija
PrebivališteNovi Sad - Beograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop

Biografija

Sara Šekularac Zoi je srpska pop pevačica koja je prepoznatljivost stekla singlovima „Zovi“, „Bez tebe“, „Đavoli“, „Nirvana“ i drugima. Rođena je 11. aprila 1999. godine u Novom Sadu. Živela je Los Anđelesu, a nakon toga se vratila u Srbiju. Sara je sestričina pop pevačice Nataše Bekvalac.

Prvi singl je objavila polovinom 2019. godine. Reč je o pesmi „Eto“ čiji tekst je sama napisala, dok su za muziku i aranžmane bili zaduženi Slavko Milovanović, Nikola Kirćanski Kei i Jan Maglevski (JanZoo). Usledila su numere „Zovi“, „Bez tebe“, „Jasno mi je“ i druge.

Ostvarila je saradnju sa nekim od najtraženijih mladih muzičara s ovih prostora, te nastupala na festivalima u celom regionu.

Detinjstvo i obrazovanje

Sara Šekularac je rođena 1999. godine u Novom Sadu. Sa roditeljima i sestrom Tijanom je živela u rodnom gradu. Tu je završila osnovnu i srednju školu. Jednom prilikom je priznala da još škola nije baš „polazila za rukom“, ali ju je ipak završila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by zoi (@zodackwhite)

U međuvremenu je poželela da postane modna blogerka, pa se internet javnosti predstavila imenom Zoi. Neko vreme je živela u Los Anđelesu, gde se bavila modelingom, a prvu pesmu je snimila na engleskom jeziku sa 15 godina.

Zoi je u jednom intervjuu kazala da je, pre nego što je ozbiljno kročila u muzičke vode, radila u maminom salonu. Šminkala je i „radila“ nokte damama u Novom Sadu.

Karijera

Zoi je prvi singl objavila polovinom 2019. godine. Reč je o pesmi „Eto“ na kojoj je radila punih godinu i po dana. Tekst je napisala sama, dok su za ostalo bili zaduženi Nikola Kirćanski Kei, Slavko Milovanović i Jan Maglevski. Pesmu je objavila Produkcijska kuća „Basiviti“ („Bassivity“).

U Los Anđelesu i Milanu je snimila spot koji je režirao Lenard Firstner (Leonard Firstner), a za tri meseca joj je doneo preko šest miliona pregleda na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“).

Mlada pevačica je otvoreno priznala da nije najzadovoljnija svojim prvencem, međutim, bilo je bitnije šta kažu kritika i publika koji su ipak odlično reagovali na pesmu. Prvi nastup je imala na Vrnjačkom festivalu gde je osvojila nagradu za otkriće godine.

U septembru 2019. godine je nastupila na beogradskoj Paradi ponosa.

Usledila je saradnja sa Kirćanskim, Magdevskim i Reljom Milankovićem na pesmi „Zovi“ koja je svetlo dana ugledala u oktobru iste godine. Video spot je objavljen na zvaničnom „JuTjub“ kanalu „Basivitija“, a za manje od tri godine je „zaradio“ oko milion i po pregleda.

„Basiviti“ je početkom februara 2020. godine objavio njenu pesmu „Jasno mi je“. Ovog puta Zoi je aranžman poverila Kirćanskom i Darku Dimitrovu, dok su tekst i muziku pisali Miloš Janošević (Yungkulovski) i Teodora Pavlovska (Teya Dora).

Za spot u kome se pojavljuje plesač Jakša Filipovac bio je zadužen Ljubomir Stefanović (Ljubba). Pesma je vrlo brzo stekla veliku popularnost, pa je za dve godine uspela da sakupi preko 18 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Singl je prvi put izvela na koncertu Nataše Bekvalac u beogradskoj Štark areni.

Usledila je saradnja sa Radiom S u sklopu projekta „Zvezde pevaju zvezde“. Zoi je mnoge oduševila svojom interpretacijom pesme „Nataša“ grupe Poslednja igra leptira.

Polovinom avgusta 2020. godine Zoi je promovisala singl „Bez tebe“ za koji su bili zaduženi Denis Demirović Elon, Jan Magdevski i Vuk Ivić. Mnogima se njena nova pesma svidela, a zaintrigirala je javnost što je umesto muškarca odabrala da joj jedina partnerka u spotudevojka bude.

Početkom 2021. godine je publici predstavila pesmu „Đavoli“ koja je takođe naišla na pozitivne reakcije publike. Ni ovog puta nije mnogo menjala saradnike, pa joj je muziku i tekst pisao Jangkulovski, a miks i master Jan Magdevski. Spot u režiji Ljubomira Stefanovića je za godinu i po dana pregledan osam miliona puta.

U saradnji sa Slobodanom Veljkovićem Cobijem (Coby), Nikolom Kirćanskim, Janom Magdevskim i Lukom Jovanovićem Liksonijem (Luxonee) je u julu 2020. godine objavila pesmu „Nirvana“. Dodatni utisak je ostavila neobičnim spotom koji je istovremeno zbunio i oduševio publiku, te Zoi doneo više od pet miliona pregleda na „JuTjubu“.

Nije menjala saradnike ni na narednoj pesmi. Naime, već u septembru iste godine je objavila singl „Imam sve“ čiji spot je snimila u Njujorku.

Zoi je za kraj 2021. godine ostavila pesmu „Kompromis“ koji je takođe objavila Produkcijska kuća „Basiviti“. Ni ovog puta nije bilo većih izmena kada su saradnici u pitanju. Tako je tekst napisala zajedno sa Milošem Janoševićem, a muziku sa Reljom Čupićem. Za produkciju i aranžman su bili zaduženi Cobi, Luksoni i Jan Magdevski.

Ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama, tekst pesme je mnoge dirnuo, a dobar utisak je pojačao spot koji je mlada umetnica snimila u Subotici.

Zoi je krajem aprilanastupila na Kreativnom distriktu na Sceni 2 u okviru trodnevnog događaja „Zastave budućnosti“ u Novom Sadu.

Polovinom 2022. godine je objavila dve pesme. Prvo je promovisala singl „Dvadesete“, a vrlo brzo se u prodaji pojavila pesma „Problem“ sa kojom je nastupila na festivalu „Skale“ u Herceg Novom.

Na Festivalu „Egzit“ („Exit“) je publiku oduševila izvođenjem pesme „Nirvana“.

Privatni život

Sara Šekularac Zoi je rođena 1999. godine u Novom Sadu. Jedno vreme je živela u Los Anđelesu, a kada je njena muzička karijera krenula uzlaznom putanjom, odlučila je da se preseli u srpsku prestonicu.

U žižu javnosti dospela je 2019. godine kada je objavila singl „Eto“. Ipak, nakon što se saznalo da je sestričina pevačice Nataše Bekvalac i modne kreatorke Kristine Bekvalac, tabloidi su počeli skoro svakodnevno da pišu o Zoi.

Poznato je da njena majka Dragana ima nekoliko kozmetičkih salona, a Zoi je u jednom intervjuu kazala da je i sama radila taj posao nakon što je završila srednju školu.

Želja joj je bila da postane blogerka, međutim, ljubav prema muzici je ipak pobedila, te je sa 20 godina krenula da osvaja domaće, ali i regionalno tržište.

Njen privatni život je često u fokusu javnosti, kako zbog rodbinskih veza, tako i zbog muzike kojom se bavi, te fizičkog izgleda. Pevačica je karijeru započela kao crnka, da bi nakon nekoliko godina postala fatalna plavuša. Ima brojne tetovaže na telu, međutim, nije raspoložena da sa novinarima podeli njihovo značenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by zoi (@zodackwhite)

Premda kaže da uživa u stvaranju muzike, ne prija joj pažnja koju dobija od novinara tabloida. Ne krije da ima tremu kada sa njima razgovara, ali je uvek prilično iskrena u odgovorima, pa je brojnim novinarima vrlo draga sagovornica.

Jednom prilikom je priznala da je zaljubljive prirode. Međutim, istakla je da joj je fokus interesovanja na muzici, tj. na karijeri, te da ne razmišlja mnogo o svom ljubavnom životu.

Diskografija

Singlovi

 • 2019. Eto
 • 2019. Zovi
 • 2020. Nataša
 • 2020. Bez tebe
 • 2020. Jasno mi je
 • 2021. Đavoli
 • 2021. Kompromis
 • 2021. Imam sve
 • 2021. Nirvana
 • 2022. Problem
 • 2022. Dvadesete

Sara Šekularac (Zoi) na društvenim mrežama

FacebookZoi @ Facebook
InstagramZoi @ Instagram