Dušan Zdravković

Kratke informacije

Ime i prezimeDušan Zdravković
Datum rođenja1990.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač

Biografija

Dušan Zdravković je pevač i učesnik rijaliti šou programa „Parovi“ koji se emituje na „Hepi“ („Happy“) televiziji. Sin je poznatog pevača narodne muzike Novice Zdravkovića. Rođen je 1990. godine u Beogradu gde i živi.

Od detinjstva je želeo da se bavi muzikom, krene stopama svog oca i strica. Za sebe kaže da je dete beogradskog asfalta i da su ga na ulici uvek svi poštovali. Vodio je poprilično turbulentan život još od tinejdžerskih dana.

Dušan je boem, zaljubljenik u život i lepe žene, što sa ponosom ističe. Kako bi se za njega čulo i kako bi otpočeo svoju muzičku karijeru, odlučio je da se publici predstavi na malim ekranima ulaskom u rijaliti šou program „Parovi“.

Po samom ulasku se istakao, publika ga je zavolela i počela da formira fan grupe Zdravkovića. Tako se ulazak pokazao kao pun pogodak za nastavak njegove muzičke karijere.

Detinjstvo i odrastanje

Rođen je 1990. godine u Beogradu. Odrastao je u poznatom beogradskom naselju Vračar u poznatoj muzičkoj porodici Zdravković. Njegov otac se zvao Novica, a majka Jelena. Dušan ima trinaest godina stariju sestru Katarinu.

Novica Zdravković je bio poznati pevač narodne muzike i brat pokojnog pevača Tome Zdravkovića. Dušan je dobio ime po svom dedi sa očeve strane.

Za Dušana, još od detinjstva, mnogi su govorili da neodoljivo podsjeća na svog strica Tomu. Dušan se Tome ne seća, jer je bio beba kada je Toma umro.

U rijalitiju je govorio da mu je majka Jelena ispričala da su njegov otac Novica i stric Toma slavili kada se Dušan rodio. Toma je bio presrećan što je porodica Zdravković dobila još jednog muškog člana. Takođe, već tada, za Dušana kao bebu, rekao je da će ih „ovaj mali“ sve nadmašiti u pevačkom smislu.

Uz priče o slavnoj muzičkoj porodici, Dušan je odrastao kao dete beogradskog asfalta. Kao vrlo mlad, uz navijače, osetio je svu surovost ulice i ipak joj išao u susret. U petom razredu osnovne škole čak je bio i izbačen iz škole zbog nediscipline.

U rijalitiju „Parovi“ tokom emisije „Parograf“ otvorio je dušu i otvoreno pričao o životu ulice i druženju sa „žestokim momcima“ sa Vračara. Ponosno je isticao svoju grupu momaka sa kojim se družio, govoreći kako je on bio jedan od njih.

Od tinejdžerskih dana vodio je vrlo turbulentan život. Ispričao je da je sa samo trinaest godina dobio prve batine i da je „jedva izvukao živu glavu“.

Dušana je pretukla grupa momaka. Imao je deset kopči na glavi, polomljenu ruku i nogu. Jedva je preživeo. O tom incidentu, pisali su i beogradski mediji. Dušan i danas u kući čuva isečak iz novina o tom slučaju.

Batine je dobio od navijača, a i on je bio navijač. Rekao je da ga je neko iz druge grupe ciglom udario u glavu. Sve se odigralo iza Zvezdinog stadiona gde je Dušan došao sa svojih šest drugara, kako bi se obračunali sa svojim vršnjacima i, kako je rekao, „pokazali ko je glavni u toj generaciji“.

Čim su stigli, momci su se razbežali. Međutim, kada se Dušan sa drugovima vraćao kući, okupila se grupa od 30 momaka koji su krenuli da ih prebiju. Njegovi drugovi pobegli su u jednom, a Dušan sam u drugom smeru. Navijači su ga uhvatili i pretukli.

Taj incident mnogo je potresao njegovu porodicu. Dušan i danas ima ožiljak na glavi kao podsetnik da se tako nešto nikada ne sme ponoviti.

Iako je još kao trinaestogodišnjak shvatio da tuče ne mogu doneti ništa dobro i u kasnijim godinama se upuštao u iste. Rekao je da mu je život bio ugrožen još nekoliko puta.

Kao „mangupa“ sa beogradskog asfalta i momka velikog srca, na ulici su ga svi poštovali.

Muzika i „krivi put“

Od detinjstva je znao da želi da postane pevač, po uzoru na svog oca i strica. Rekao je da jedno vreme aktivno pevao, ali onda otišao „krivim“ putem. I, na tom „krivom“ putu muziku nikada nije zaboravljao.

Nekoliko godina kasnije shvatio je da je muzika ono čime želi da se bavi u životu. Odlučio je da se tome posveti i pokuša da uspe. Kako bi ga ljudi upoznali, odlučio je da uđe u rijaliti šou program „Parovi“.

Pre nego je Dušan odlučio kojim putem će ići u životu, neretko je bio u problemima. Privođen je više puta. Ispričao je da je jedne priliku, u obračunu sa grupom momaka, nasrnuo na njih satarom. Jednog od njih je dva puta udario satarom u glavu. Tada je imao samo šesnaest godina. Tada je priveden, za pokušaj ubistva.

Međutim, imao je olakšavajuće okolnosti kao što su to da je tada bio maloletnik, ali i da se branio s obzirom da su i ti momci bili naoružani sa noževima i palicama. Tako da je Dušan napadao u samoodbrani.

Rekao je da je sataru poneo od kuće, jer je to bilo prvo što mu je bilo pri ruci. Znao je da će ga ti momci napasti sa ciljem da pokažu „ko je glavni na ulici“. Žestok okršaj bio je kod Vukovog spomenika u večernjim satima.

Kockao je, a često je imao problem sa „zelenašima“. Ispričao je da je često pozamljivao novac na kamatu. Najčešće je pozajmljivao novac kada se zaljubi. Kao veliki šmeker, voli da se devojka pored njega oseća kao kraljica u svakom smislu te reči i da može sve da im obezbedi. Kako je sam ispričao, nekada je na ulici „otimao“ novac od dilera.

Kaže, sve to je isključivo radio samo zbog žena. Za ženu u koju se zaljubi bio je spreman sve da uradi. Živeo je poprilično boemskim životom.

Dušan je priznao da je više puta jedva sastavljao kraj sa krajem. Od NATO bombardovanja, pa do današnjih dana, kaže, više puta je bio u veoma teškoj materijalnoj situaciji.

Sličnost sa legendom narodne muzike Tomom Zdravkovićem

Dušan je  2016. godine počeo da piše pesme. To se desilo sasvim slučajno. Kaže, odjednom mu je došla inspiracija i prihvatio se pisanja. Pesme je kasnije više puta prepravljao i popravljao, ali je shvatio da mu i to, uz pevanje, ide od ruke.

Tako je radio i pokojni Toma Zdravković. Oni koju su poznavali Tomu, njegovog strica, kažu da je Dušan „njegova slika i prilika“ i da su po svemu slični. Počevši od lika, dela, pevanja, pokreta, ali i boemskog života. Tomu su volele žene kao i Dušana.

Dušan je rekao da nikada nije koristio to što je sin poznatog pevača Novice Zdravkovića kako bi osvajao devojke. Smatra da ima druge kvalitete sa kojim može da ih osvoji i zadrži pored sebe.

Muzička karijera

Na internet platformi „Jutjub“ („YouTube“) je nekoliko spotova koja je Dušan snimio za pesme „Otišli su moji drugovi“ i „Moj život“. Spotove je uradio 2019. godine, nešto pre nego što je ušao u rijaliti, a zanimljivo je da je muziku i tekstove za pesme pisao njegov otac Novica Zdravković.

Publika je Dušana odmah obasula pozitivnim komentarima i poredila ga sa pokojnim Tomom Zdravkovićem.

A, Dušan je upravo na koncertu povodom obeležavanja 25 godina od smrti Tome Zdravkovića imao čast da prvi put zapeva pred 20 hiljada gledalaca u beogradskoj Areni.

Pevao je rame uz rame sa poznatim muzičkim imenima sa domaće estrade, a on je bio jedini pevač za kojeg se ranije nije čulo. Tomin sin, Aleksandar Zdravković, rekao je da je on insistirao da Dušan peva na koncertu u Tominu čast. Tu je, naravno, bio i Novica Zdravković. O Dušanu, njegovom talentu i sličnosti sa Tomom tada su pisali svi srpski mediji.

Ulazak u rijaliti šou „Parovi“

Kao sin poznatog pevača ušao je u rijaliti šou program „Parovi“ koji se emituje na Televiziji „Hepi“. Odmah po ulasku, skrenuo je pažnju na sebe lepim izgledom i šarmom. Odmah je zadobio simpatije učesnica koje su pokazale da im se Dušan dopada.

Kao veliki džentlmen u rijaliti je ušao sa velikim buketom cveća koji je dao pevačici Lepoj Lukić koju je ovaj gest mladog pevača ganuo.

On je rekao da u životu ima neostvarenu želju, a to je da formira porodicu i ostvari se kao otac. U rijaliti je ušao sa dvadesetdevet godina. Rekao je i da preferira crnokose devojke.

Kada je ulazio u rijaliti otac Novica zamolio ga je da ne pije alkohol. Međutim, Dušan nije poslušao očev savet, bar prva dva meseca svog učešća u šouu.

Tako se pokazao i u svom boemskom svetlu, kada je ostajao do kasno u noć, pevajući u alkoholisanom stanju. Devojke su se otimale koja će pre da zadobije njegove simpatije. Pokazao se kao dobar prijatelj. Družio se intenzivno sa Dimitrijem Mijatovim, a stari rijaliti igrači Ivan Marinković i Jelena Golubović, otvoreno su govorili da im je Dušan jedan od omiljenih novih takmičara i davali su mu vetar u leđa.

Na samom početku on se posebno istakao od svih novih učesnika rijalitija i zadobio simpatije publike koja ga je podržavala u svojim uključenjima u program.

Ljubav sa Ivanijom Bajić – „princezom iz Šipova“

Od prvog dana svog boravka u vili „Parova“ Dušanu je za oko zapala mlada učesnica Ivanija Bajić, koju su mnogi nazivali „Princeza iz Šipova“.

Ivanija je devetnaestogodišnjakinja iz Šipova iz Republike Srpske koja je učestvovala i u prethodnoj, sedmoj sezoni „Parova“, gde je ostala sve do finala i visoko se kotirala.

Iako su Ivaniju mnogi povezivali sa oženjenim učesnikom i voditeljem „Parova“ Aleksandrom Požgajem, ona je rekla da se između njih nikada ništa nije desilo i to je objasnila i Dušanu.

Dušan je rekao da mu Ivanijina prošlost ne smeta i trudio se da je osvoji. Dva meseca kasnije, priznao je da se zaljubio u devojku iz Šipova. A, i Ivanija je potvrdila da je zaljubljena u Dušana, pa je par otpočeo ljubavnu romansu na zadovoljstvo stotine hiljada gledaoca koji su obožavali da zaljubljeni mladi par gledaju na malim ekranima.

Dušan i Ivanija pred kamerama razmenjivali su nežnosti, a publika je komentarisala da su u njihovom odnosu vidi prava i iskrena emocija.

Ipak, neki od takmičara komentarisali su da je to samo marketinški trik. Mladi par se nije mnogo obazirao na komentare. Ljubav je pokušala da pomrsi učesnica Dina Galorini, koja je otvoreno isticala da joj se Dušan dopada.

U svojoj vezi sa Ivanijom, publika je imala priliku da vidi Dušana u drugačijem svetlu. Manje je pio alkohol i pokazao svoj šarm zbog koga je omiljen među pripadnicama lepšeg pola.

Ivanijini roditelji pozitivno su komentarisali ćerkinu vezu sa mladim Zdravkovićem. Iako je Dušanova mama u početku bila sumnjičava u vezi nove „snajke“ kasnije je i ona podržala ovu ljubav.

Dušanov otac Novica od samog početka komentarisao je da mu se Ivanija dopada kao „snajka“ Zdravkovića.

Dušan je rekao da mu mnogo znači mišljenje njegove majke, ali ona ne može da promeni njegovu odluku. On kad nešto zacrta, to tako i bude.

Dušanov i Ivanijin odnos narušila je Slađana Petrušić, inače, nekada voditeljka „Hepi“ televizije koja je u osmu sezonu rijalitija „Parovi“ ušla kao takmičar.

Dušan i Slađa su se družili, a Dušan joj je posvećivao više pažnje kada bi se posvađao sa Ivanijom. To je zasmetalo lepoj princezi iz Šipova, pa je par zbog njih čak i raskinuo što je rastužilo gledaoce pored malih ekrana.

Dušan je posle toga rekao da obožava Ivaniju i da je pogrešio, te kako će sve učiniti da popravi njihov odnos.

Dušan i Jelena Golubović

Tabloidi su često punili naslovne strane vestima da je Jelena Golubović zaljubljena u Dušana Zdravkovića. Inače, Jelena Golubović, višestruka pobednica više različitih rijaliti programa u Srbiji, pozitivno je komentarisala Zdravkovića i pokazala simpatije prema njemu. Ipak, to je bio samo drugarski odnos.

Ljubavni trougao Slađa – Ivanija – Dušan

Pažnju gledalaca pored malih ekrana neko vreme je okupirao odnos između Dušana, Ivanije i Slađe. Međutim, 8. decembra 2019. godine Bajićeva je na iznenađenje mnogih ustala i kazala da ona sa Dušanom više nema ništa i da ne planira da se pomiri sa njim.

Nakon toga su Slađa i Dušan dobili zadatak da u što kraćem roku pronađu novu osobu koja bi trebalo da postane deo „Parova“. Ovaj zadatak ih je obradovao, prvenstveno zbog toga što će vilu „Parova“ moći da napuste bez da bilo kakvih sankcija.

Buran odlazak iz rijalitija

Početkom februara 2020. godine domaću javnost potresla je vest da je učesnica rijalitija Slađana Petrušić u vili „Parova“. O tome su pisali čak i mediji koji inače ne prate dešavanja u rijaliti šou programima.

Kako je jednom listu ispričao Dušanov otac, Novica Zdravković, pročitao je u tabloidima da je Slađa presekla vene, ali u prvi mah nije mogao da poveruje da je to istina. Nakon što se čuo sa sinom shvatio je šta se dešava. Naime, njih dvoje više nisu želeli da ostanu u „Parovima“ pa su se sukobili s obezbeđenjem, a Slađa je u tom metežu navodno sebi isekla šaku.

Hitna ju je prevezla u bolnicu, a nakon toga su oboje otišli u Dušanov stan. Novica Zdravković je tada kazao da se par oporavlja i da im ne pada na pamet da se više vrate u rijaliti[1].

Dušan i Slađa su diskvalifikovani zbog svog ponašanja, a beogradski tabloidi su objavili da ih je policija ispitala u stanici „29. novembar“.

Par je početkom aprila 2020. godine na društvenim mrežama objavio da planiraju da se venčaju.

Slađa je u jednom intervjuu kazala da bi volela da ostane u drugom stanju, te da bi želela manju svadbu, dok Dušan insistira na velikoj proslavi. Osim toga, najavila je veridbu pred kamerama.

Rijaliti par se nakon toga povukao iz javnosti, a o njihovom životu tabloidi su malo pisali.

Nakon što mu je u junu 2021. godine preminuo otac, Dušan se oglasio u medijima i kazao da se porodica već mesecima borila jer je Novici ustanovljena opaka bolest.

Reference

[1] https://www.kurir.rs/stars/3406243/pevaca-prestravila-rijaliti-drama-sina-i-njegove-devojke-on-u-krvavoj-kosulji-ona-sa-zavojima-a-evo-gde-su-sad

Dušan Zdravković na društvenim mrežama

FacebookDušan @ Facebook
InstagramDušan @ Instagram