Lana Banely

Kratke informacije

Ime i prezimeLana Banely
Datum rođenja9. Decembar 1985.
Mesto rođenjaZagreb
DržavaHrvatska
ZanimanjeManekenstvo, tekvando
Visina174 cm
Težina55 kg

Biografija

Lana Banely je hrvatska novinarka, manekenka i višestruka prvakinja u tekvondu. Rođena je 9. decembra 1985. godine u Zagrebu.

Sportski uspesi

2000. godine Lana je osvojila zlato na turniru Open Dutch.

2001. godine je takođe osvojila zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu.

2002. godine Lana je postala seniorska prvakinja Hrvatske u tekvondu, osvojila je srebro na Evropskom prvenstvu i bronzu na Svetskom juniorskom prvenstvu.

2004. godine je osvojila srebrnu medalju na Evropskom ekipnom prvenstvu i dva zlata na turnirima Open Dutch i Croatia Open.

Karijera

2002. godine je na izboru za Mis sporta izabrana za prvu pratilju.

2006. godine je bila voditeljka emisije „Goleu“ za vreme svetskog fudbalskog prvenstva. Takođe je vodila emisiju „Tri Lane“ sa koleginicama Lanom Pavić i Lanom Klingor.

2011. godine se takmičila u HTV-ovom šou programu „Ples sa zvijezdama.“

Završila je Fakultet političkih nauka, smer novinarstvo, dok se manekenstvom bavi u slobodno vreme. Zahvaljujući tekvondu je naučila da se oslanja na sebe i da istrpi sve udarce u životu. Voli stres i rad pod pritiskom. Kaže da je tipičan strelac u horoskopu jer je tvrdoglava, voli da se inati i nikad ne priznaje da je pogrešila.

U društvu Jelene Radan, Lee Dekleve, Leone Paraminski i Maje Vučić je zapevala i snimila je spot za humanitarnu akciju “Ja volim životinje”.

Ljubavni život

Bila je u vezi sa 15 godina starijim bivšim fudbalerom Silvijem Marićem. Posle raskida su ostali prijatelji.

2009. godine mediji su objavili da je Lana u tajnoj vezi sa bivšim fudbalerom i sportskim menadžerom Andyjem Barom koji je tada bio oženjem. Vezu su započeli u oktobru prethodne godine dok je njegova supruga Anita čekala drugo dete. Međutim, Andy je to negirao tvrdeći da mu je Lana samo dobra prijateljica. Anita je izjavila da je supruga isterala iz stana kada je saznala da je mesecima vara.

2013. godine, nakon brojnih uspona i padova, Lana i Andy su se venčali u Staroj gradskoj većnici na Gornjem Gradu u Zagrebu. Mlada je nosila narandžastu venčanicu, a mladoženja elegantno odelo. Venčanju su prisustvovali roditelji i kumovi, a izjavili su da će naredne godine, kada se Andy razvede, napraviti veliku proslavu za prijatelje i ostatak rodbine.

U januaru 2014. godine Lana je rodila sina Adriana u zagrebačkoj Petrovoj bolnici.

Uživa u hrani te, iako mnogi smatraju da je idealno građena, njoj se ne dopada što je mišićava i ravna. Visoka je 174 cm, a teška 55 kg.

Lana Banely na društvenim mrežama

FacebookLana @ Facebook
InstagramLana @ Instagram