Marko Đedović

Kratke informacije

Ime i prezimeMarko Đedović
Datum rođenja10. oktobra 1985.
Mesto rođenjaČačak
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeNovinar, rijaliti takmičar

Biografija

Marko Đedović je srpski novinar koji je prepoznatljivost stekao učešćem u rijaliti šou programu „Zadruga“. Rođen je 10. oktobra 1985. godine u Čačku. Živi i radi u Beogradu.

Pre nego što je dospeo u žižu javnosti kao jedan od učesnika „Zadruge“ Đedović je radio kao novinar dnevnog lista „Srpski telegraf“.

Posle tri sezone koliko je proveo u rijalitiju, postao je deo kabineta vlasnika Televizije „Pink“ Željka Mitrovića i, kako kaže, deo menadžmenta te medijske kuće.

Detinjstvo i obrazovanje

Marko Đedović je rođen 1985. godine u Čačku. U jednom intervjuu je ispričao kako su se njegovi roditelji dugo borili da dobiju decu. Radost je bila još veća kada je godinu i po dana od njegovog rođenja, na svet došla njegova sestra Jovana.

Jednom prilikom je kazao da je imao vrlo srećno detinjstvo i lep odnos sa roditeljima. Ne krije da je samo dva puta dobio batine i to kada nije želeo da uči tablicu množenja i dok je pohađao muzičku školu. Još uvek pamti strogu profesorku klavira Radmilu Trifunović, za koju kaže da ga je psihički i fizički maltretirala[1].

Jedno vreme je trenirao fudbal, a nakon što je slomio ruku potpuno je izgubio interesovanje za taj sport.

Premda je želeo da posle osnovne škole upiše gimnaziju, roditelji su ga nagovorili da se opredeli za zanimanje zubotehničar. Zato je dva meseca svakodnevno putovao u Kraljevo, a potom se prebacio u Medicinsku školu u Čačku.

Posle srednje škole nije se opredelio za medicinski fakultet, nego je odabrao smer Socijalna politika i socijalni rad na Fakultetu političkih nauka u Beogradu[2].

Nakon toga je postao i magistar socijalnog rada i politike.

Karijera pre rijalitija

Marko Đedović se pre nego što je ušao u rijaliti šou program „Zadruga“ bavio politikom i novinarstvom. Neko vreme je radio u redakciji „Srpskog telegrafa“.

Učešće u „Zadruzi“

Đedović je u septembru 2019. godine postao jedan od učesnika rijaliti šou programa „Zadruga“. Tom prilikom je izjavio da na rijaliti gleda kao na sociološki fenomen, te da je sa mnogim zadrugarima kao novinar poslovno sarađivao. Opisao se kao iskrenu osobu.

U fokusu, čak i onog dela javnosti koji ne prati rijaliti, Marko se našao 26. septembra kada je ušao u obračun sa tekstopiscem Draženom Bakićem.

Naime, Đedović je komentarisao kako Bakić ne vodi računa o higijeni, pa mu je ovaj prišao za stolom i počeo da ga udara. U nekom trenutku je bacio čašu na Marka, pa je ih je obezbeđenje razdvojilo i odvelo Bakića u zatvor, a Đedoviću je pružena medicinska pomoć[3].

Dražen Bakić je nakon toga diskvalifikovan iz rijalitija.

Polovinom novembra je ušao u konflikt sa Marijom Kulić. Polio ju je vodom, a potom i deterdžentom za sudove.

Ipak, najoštrije reakcije je izazvao 13. decembra 2019. godine kada je fizički nasrnuo na Mimu Živković nakon što ga je pljunula. Ponovo je obezbeđenje razdvajalo ukućane, a premda ga je javnost osudila, Đedović nije snosio nikakve posledice ovakvog postupka. Nešto kasnije je priznao da se pokajao jer je udario žensku osobu.

Nastavio je da puni novinske stupce sukobima sa Marijom Kulić, a ona ga je u nekom trenutku optužila da joj je stavio lekove u kafu.

U martu 2020. godine gledaoci „Zadruge“ imali su priliku da gledaju kako je Edis Edo Fetić nasrnuo na Đedovića u kupatilu. Reagovali su ostali zadrugari i obezbeđenje, a Fetićeva devojka Dragana Mitar je takođe nasrnula na Marka. Izveden je iz rijalitija kako bi dobio lekarsku pomoć.

Zbog niza sukoba koji su imali i uvreda koje je izrekla, Đedović je najavio tužbu protiv Miljane Kulić koja je u martu 2020. godine pobegla iz „Zadruge“.

Zgrozio je javnost krajem maja 2020. godine kada je urinirao pored kreveta Gagija Đoganija[4].

Odlukom gledalaca Marko je „Zadrugu“ napustio 10. jula 2020. godine, dan pred finale rijalitija. Pobeda je na kraju pripala Ivi Grgurić, dok je drugo mesto osvojio Marko Miljković.

Tokom rijalitija se često sukobljavao sa Lunom Đogani, ali je bio u dobrim odnosima sa njenom majkom Anabelom. Javna svađa sa Lunom se nastavila i nakon rijalitija, a raspravljao i sa pobednicom treće sezone „Zadruge“ Ivom Grgurić.

Nastavio je redovno da gostuje na Televiziji „Pink“, kako u specijalizovanim emisijama posvećenim rijalitiju, tako i u jutarnjem programu. Nije se libio da prokomentariše bivše cimere, pa i da na njihov račun iznese niz optužbi.

U septembru 2020. godine je ponovo postao učesnik četvrte sezone rijalitija „Zadruga“. Našao se u istom prostoru sa nekim od ljudi sa kojima se pre toga žestoko raspravljao.

Polovinom oktobra iste godine Marko i Miljana Kulić su izašli iz „Zadruge“ kako bi bili saslušani na sudu, povodom tužbe koju je Đedović podneo protiv nje.

Miljana je nakon toga izjavila da je u korektnim odnosima sa Markom, dok je on kazao da je i zaboravio šta se desilo u februaru kada je podneo tužbu[5]. To ipak nije značilo da su „zakopali ratne sekire“.

U jednom razgovoru sa Kristijanom Golubovićem Marko je kazao da je Miljanin otac Siniša seksualno zlostavljao devojke u njihovom gradu.

Nakon toga se potrudio da isprovocira Kulićevu obukavši beli mantil kako bi glumio lekara. Uspeo je u svojoj nameri i došlo je do koškanja među njima, ali je dalji sukob sprečilo obezbeđenje.

Tokom emisije „Pitanja gledalaca“ 10. februara 2021. godine Vladimir Tomović je nasrnuo na Đedovića. Došlo je do tuče, a reagovali su i zadrugari i obezbeđenje kako bi ih razdvojili. Tomović je nakon ovog incidenta kažnjen mesečnim honorarom.

Premda je jedno vreme bio u dobrim odnosima sa Tarom Simov, to se promenilo. Nakon što je ona izašla iz „Zadruge“, Đedović je nastavio da o njoj govori u negativnom kontekstu. Zato je Tara odlučila da objavi njihovu privatnu prepisku.

Zbog tvrdnje da je bila u vezi sa nekadašnjim zadrugarom Filipom Mijatovim, Simov je odlučila da tuži Đedovića i sve druge koji su pričali da su bili zajedno.

Marko je i u četvrtoj sezoni ostao do samog kraja. Izbačen je dan pred proglašenje pobednika, a pobedu je odnela konobarica Nadica Zeljković, dok je drugo mesto zauzela Milica Kemez.

Kada je voditeljka kazala da „Zadrugu“ napušta Đedović, Tara Simov je izašla iz studija jer nije želela da se sretne sa novinarom. To njega, ipak, nije sprečilo da i dalje govori o bivšoj cimerki i njenom odnosu sa reperom Nenadom Aleksićem poznatijim kao Ša (Sha).

U javnu svađu između Tare i Marka umešao se i Ša, pa su danima punili novinske stupce međusobnim prepucavanjima.

Aleksić i Đedović su se sreli 25. jula 2021. godine u emisiji „Narod pita“, a tema je ponovo bio reperov odnos sa Tarom kao i razlozi njihovog raskida.

Polovinom oktobra 2021. godine Đedović je postao jedan od učesnika pete sezone rijalitija „Zadruga“. Tokom ove sezone novinske najveću pažnju je privlačio ljubavni trougao između supružnika Dragojević – Dejana i Dalile, te njenog dečka Filipa Cara.

Zbog navodnih neistina koje je govorio o Dejanu Dragojeviću, njegova majka Biljana je tokom televizijskog gostovanja najavila tužbu protiv Marka Đedovića.

Marko je redovno komentarisao sva dešavanja u „Zadruzi“, ne samo za tzv. crnim stolom, nego i sa voditeljima rijalitija.

Ređe nego u prošlim sezonama, međutim novinar je ipak ulazio u sukobe sa zadrugarima, prvenstveno zbog toga što je o njima govorio javno.

Ponovo je ostao do samog kraja. Odlukom gledalaca napustio je „Zadrugu“ veče pred proglašenje pobednika. Pobeda je pripala Dejanu Dragojeviću, a drugo mesto njegovoj bivšoj supruzi Dalili.

Nakon što je objavljeno da Miljana Kulić ima ozbiljnih zdravstvenih problema, Đedović je njenoj majci ponudio pomoć. Zbližio se sa nekada „ljutim neprijateljicama“, a javnost je redovno obaveštavao o Miljaninom zdravstvenom stanju.

Privatni život

Marko Đedović je rođen 1985. godine u Čačku. Detinjstvo je proveo u rodnom gradu. Nakon što su se njegovi roditelji razveli, neko vreme je sa majkom živeo na Kosovu i Metohiji. Premda je dugo prisutan na srpskoj javnoj sceni, o njegovom privatnom životu se vrlo malo zna.

Mediji su objavili da je pre ulaska u petu sezonu „Zadruge“ kupio luksuzan stan u beogradskom naselju Zvezdara koji je navodno koštao 200 hiljada evra[6].

U žižu dela javnost koji ne prati rijaliti šou programe dospeo je u septembru 2022. godine kada je objavljeno da je Marko Đedović prikazan kao zaštićeni svedok koji je govorio o navodnom upoznavanju jutjubera Bogdana Ilića (Baka Prase) sa kriminalcem Veljkom Belivukom (Velja Nevolja[7]).

On je u Jutarnjem programu kazao da je „zvanično član kabineta Željka Mitrovića“ i „član menadžmenta televizije Pink“. Istom prilikom je priznao da je on bio „zaštićeni svedok“ u dokumentarnom filmu o Baki Prasetu. Priznao je da je on posao Bogdana na rođendan na kome je upoznao Veljka Belivuka.

Đedović nije propustio priliku da optuži jutjubera da je odgovoran za smrt gejmerke i influenserke Kristine Kike Đukić.

Pošto je zauzeo stanu svog šefa Željka Mitrovića, našao se u ratu sa Bogdanom Ilićem i njegovim istomišljenicima. Tako je na svom Instagramu objavio prepisku sa Bakom Prase u kojima mu navodno preti i poručuje da će ga tužiti.

Bivši zadrugar je izneo i tvrdnje da je Bogdan Ilić i svojoj bivšoj devojci Anji Blagojević „naplaćivao reket[8]„.

Ilić je na svojim društvenim mrežama izneo svoju verziju priče, objavio da će se rado odazvati na poligraf i pokrenuo peticiju o gašenju rijaliti šou programa „Zadruga“.

Refrence

Marko Đedović na društvenim mrežama

FacebookMarko @ Facebook
InstagramMarko @ Instagram
TwitterMarko @ Twitter