Đorđe Đenić

Kratke informacije

Ime i prezimeĐorđe Đenić
Datum rođenja6. maj 1986.
Mesto rođenjaUžice
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeTrener plivanja, student

Biografija

Đorđe Đenić je instruktor plivanja koji je prepoznatljivost stekao učešćem u realiti šou programima “ Veliki brat“ i „Parovi“. Rođen je 6. maja 1986. godine u Užicu. Odrastao je u Novoj Varoši, gradiću u Zlatiborskom okrugu u Zapadnoj Srbiji. Živi i radi u Beogradu.

Detinjstvo i obrazovanje

Đorđe Đenić je rođen 6. maja 1986. godine u Užicu. Tokom jednog televizijskog gostovanja kazao je da je imao veoma lepo detinjstvo u vrlo lepom gradu kakav je Nova Varoš. Vikende je provodio kod bake i dede u selu Negbina, za koga ga, kako je rekao, vežu vrlo lepe uspomene.

Ipak, ispričao je kako je još u ranom detinjstvu doživeo nesreću zbog koje je neko vreme bio u komi. Naime, pao je na glavu i lobanja mu je napukla, ali su lekari uspeli da se izbore za njegov život.

Nakon toga mu je puklo slepo crevo, te je usledila operacija nakon koje su hirurzi zaboravili da izvade gazu, što je izazvalo dodatne komplikacije.

Kazao je da je odrastao u skladoj patrijarhalnoj porodici, te da je, osim za roditelje Tihomira i Sonje, mnogo vezan i za dve godine stariju sestru Jelenu, koja mu je oduvek najveći oslonac u životu.

Pohvalio se i velikim brojem iskrenih prijatelja koje je sticao tokom školovanja, bavljenja rukometom i slično.

Ljubav prema sportu je nasledio od oca koji je bio profesionalni fudbaler. U svet rukometa ušao je zahvaljujući stricu, a priznao je da je već sa 10 godina znao da želi da DIF i da radi sa mladim ljudima.

Igrao je rukomet u klubovima Zlatar, Bask, Pobeda i Bane Raška. S vremena na vreme je nastupao i za univerzitetski rukometni klub Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje FSFV iz Beograda, ali je zbog povrede morao da odustane od tog sporta.

Posle srednje škole, tj. gimnazije se preselio u Beograd, gde je upisao Kineziološki fakultet i počeo da živi sa sestrom, sve dok se ona nije odselila sa tadašnjim dečkom, a današnjim suprugom u drugi stan.

Đorđe je već na drugoj godini studija počeo da radi, kako bi olakšao roditeljima, a sebi obezbedio život kakav želi.

Učešće u rijaliti šou programu „Veliki brat“

U momentu kada se pojavio u kući „Velikog brata“ Đorđe je bio apsolvent i tvrdio je da ne stiže da diplomira od silnih obaveza i mnogobrojnih poslova kojima se bavi. Istakao je da svemu „kumuje“ i buran noćni život zbog čega obožava Beograd.

Kao instruktor plivanja i lični trener jedno vreme je bio zaposlen u plivačkom klubu NUN u Beogradu kao trener, gde je radio sa decom.

Prema njegovim riječima bavio se „svim i svačim“, od posla na građevini do prodaje parfema i telefona.

Tokom 2015 godine nagovorio je roditelje da se presele kod njega u Beograd sa ciljem da im pomogne i olakša život. Pre toga je tokom studija živeo sam.

Zbog načina života spavao je maksimalno pet sati dnevno.

Rekreativno se bavio sportom, pa su ga Beograđani mogli sresti u teretani, leti na plivanju i trčanju.

Kako je u rijalitiju kazao, želja mu je da se baci u preduzetničke vode otvaranjem ličnog fitnes centra. U trenutku ulaska u Velikog Brata nije imao devojku, te da je u životu imao dve ozbiljne veze.

Izjavio je da bi pobedom u „Velikom bratu“ častio prijatelje putovanjem na Tajland.

Đorđe je iz rijalitija izbačen 78. dana. „Veliki brat“ je završen 12. decembra 2015. godine, a pobedu je odneo fitnes model i vlasnik škole košarke iz Kumanova, Darko Spejko Petkovski.

Po izlasku iz rijalitija nastavio je da se druži sa cimerkom Stefani Banić.

Učešće u rijaliti šou programu „Parovi“

Na male ekrane Đorđe se ponovo vratio 2016. godine i to kao jedan od učesnika rijaliti šou programa „Parovi“. Motiv za ulazak u rijaliti mu je, kako je rekao, bio da „promoviše sebe, ono čime se bavi“, te da se u što boljem svetlu predstavi široj publici kao momak koji dolazi iz jednog malog mesta i koji je svoju sudbinu vezao za Beograd.

Premda je tvrdio da se trudi da kontroliše svoje ponašanje pred kamerama i širokom auditorijumom, pažnju privukao seksualnim odnosom sa Magdalenom Pejčev. Iz toga se izrodila ljubav, a Đorđe je jednom prilikom kazao da ga nije sram da izražava svoje emocije pred kamerama, jer je to prirodno, normalno i iskreno.

Izborio je dobar plasman u „Parovima“, a izbačen je među poslednjih šest učesnika. Magdalena je njegov izlazak ispratila suzama, a pobeda je pripala Marku Peroviću.

Đorđe Đenić na društvenim mrežama

FacebookĐorđe @ Facebook