Karađorđe Subotić

Kratke informacije

Ime i prezimeKarađorđe Subotić
Datum rođenja1970.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaCrna Gora
PrebivališteBeograd
ZanimanjeNepoznato

Biografija

Karađorđe Subotić je presuđeni kriminalac sa Kaluđerice i učesnik rijaliti šou programa „Parovi“ i „Zadruga“. Bivši je suprug srpske kik-bokserke Ljube Pantović, te otac Gordane i Aleksandre Subotić. Rođen je 1970. godine u Beogradu, gde i danas živi.

Subotić je od ranije poznat beogradskoj policiji i Tužilaštvu, a u žižu šire srpske javnosti je dospeo nakon što je njegova bivša supruga Ljuba Pantović postala učesnica rijalitija „Farma“ koji je emitovan na programu Televizije „Pink“.

Apelacioni sud u Beogradu ga je 2014. godine pravosnažno osudio na dve godine zatvora jer je sa još jednom osobom pokušao da iznudi pet hiljada evra od prodavca muzičke opreme.

Nakon što je završio u zatvoru Kaluđericu je „preuzeo“ Aleksandar Čabarkapa, bivši dečko Ljube Pantović, a potom i Aleksandre Subotić sa kojom ima ćerku Magdalenu. Rivalstvo između Subotića i Čabarkape traje dugi niz godina, a sa beogradskih ulica se tokom rijalitija preselilo na TV ekrane i u štampane i elektronske medije.

Kontroverzne porodice Subotić i Čabarkapa „zabavljaju“ publiku rijalitija već nekoliko godina. Prvo je Ljuba Pantović učestvovala u „Farmi“, a potom su i ćerka Aleksandra i bivši suprug bili takmičari u „Parovima“. Nakon toga su svi bili učesnici druge sezone „Zadruge“. Karađorđe je tokom druge sezone diskvalifikovan jer nije čekao da ga drugi takmičari i publika „izbace“ nego je odlučio da sam napusti imanje u Šimanovcima.

Karađorđe Subotić je rođen 1970. godine u Beogradu. Prema pisanju pojedinih srpskih medija, bio je jedan jedan od članova ekipe Borisa Petkova, jednog od najpoznatijih kriminalaca u bivšoj Jugoslaviji. Družio se i sa Milovanom Vujisićem Vujom, još jednim „žestokim momkom“ koji je devedesetih godina „harao“ beogradskim ulicama.

Ako je verovati navodima u domaćoj štampi, Subotić je bio jedan od najboljih lopova u bivšoj Jugoslaviji. Prvi put je zbog kriminala završio u zatvoru 1989. godine, ali je već sledeće godine uspeo da pobegne. Karađorđe je jednom prilikom ispričao kako je 1990. godine iskoristio nepažnju izvesnog komandira Tome, udario ga, preskočio ogradu i pobegao.

Kako kaže, uspeo je da pređe italijansku granicu sa prijateljevim pasošem, ali nije imao dovoljno novca za boravak u zemlji. Zato su ga priveli u stanicu. Uspeo je da iskoči kroz prozor, ali je tom prilikom polomio skočni zglob.

Subotić ne krije da su nekoliko puta pokušali da ga ubiju, ali je svaki put uspešno izbegao atentat. Navodno je bio u ratu sa zemunskim klanom. Prvi put su na njega pucali iz pištolja. Svih osam metaka je završilo u automobilu koji je vozio, ali ga nijedan nije pogodio. Sledećih nekoliko puta je imao manje sreće, pa tvrdi da je izranjavan po celom telu.

Subotić je, navodno bio član klana Zorana Božovića, poznatijeg kao Boža Pub. Božović je 2000. godine organizovao akciju „spasavanja“ njegove ekipe iz požarevačkog zatvora. Kasnije su zajedno uhapšeni tokom jedne akcije srpske policije.

Dve godine kasnije je osumnjičen da je zajedno sa Darkom Ranisavljevićem opljačkao dve radnice Crvenog krsta. Naime, 25. marta 2002. godine njih dvojica su u Bulevaru crvene armije u Beogradu uz pretnju pištoljima primorali dve ženske osobe da im daju pola miliona dinara. Uhapšeni su i određen im je pritvor. Ranisavljević je osuđen na tri godine zatvora, dok protiv Subotića nije podignuta optužnica.

Iste godine je bio saučesnik razbojništva u fabrici kompakt-diskova. Karađorđe je 26. februara 2002. godine sa saučesnicima ukrao 165 hiljada CD-ova i računarsku opremu. Pri tome su radnicima vezali ruke i noge. Pošto niko od radnika nije uspeo da ga prepozna, oslobođen je optužbe. Policija je saznala da je samo dan ranije od vlasnika pokušao da iznudi 100 hiljada maraka i ponudio mu da ga obezbeđuje za 10 hiljada maraka mesečno.

Na osnovu međunarodne poternice 2007. godine je uhapšen u Budvi, zbog sumnje da je počinio teška razbojništva i krvne delikte. Policija ga je privela u noćnom klubu „Stara Crna Gora“ u Bečićima, čiji je bio suvlasnik.

Zbog optužbe za iznudu iz 2002. godine je priveden 5. februara 2013. godine, ali je 15. jula pušten na slobodu do pravosnažnosti presude. Tada je Viši sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je nepravosnažno osuđen na dve godine zatvora.

Na odluku o ukidanju pritvora žalio se tužilac, koji je uložio žalbu na presudu. U odluci više sudske instance od 13. novembra, navedeno je da je prvostepenom presudom “pogrešno ili nepotpuno utvrđeno činjenično stanje”, te naređeno da proces krene ispočetka.

Po naredbi Prvog osnovnog suda Subotić je ponovo priveden u decembru iste godine i to nakon što je Viši sud ukinuo prvostepenu presudu iz juna kojom je nepravosnažno osuđen na dve godine zatvora.

Polovinom januara 2014. godine Apelacioni sud u Beogradu ga je pravosnažno osudio na dve godine zatvora jer pre 12 godina od prodavca muzičke opreme pokušao da iznudi pet hiljada evra. U obrazloženju presude se navodi da su tom odlukom odbijene žalbe okrivljenih i tužilaštva, te potvrđena presuda Prvog osnovnog suda od 11. jula 2013. godine.

Sukob sa Čabarkapom

Subotić je u javnosti često isticao da je jedan od organizatora atentata na njega i Aleksandar Čabarkapa, bivši ljubavnik njegove nekadašnje supruge Ljube Pantović i nekadašnji dečko Karađorđeve ćerke Aleksandre.

Naime, njih dvojica su već nekoliko godina u „ratu“ zbog osvajanja ilegalnih poslova u Kaluđerici. U momentu kada je Subotić završio u zatvoru njegove poslove je preuzeo Čabarkapa. Kako su pisali srpski mediji, on je „uterao ljudima strah u kosti“, a Kaluđerica je počela da liči na „Divlji zapad“.

Kada je 2017. godine zapaljena Subotićeva farma u Vinči, sumnjalo se da iza toga stoji Čabarkapa i tzv. šljunkarska mafija. Karađorđe je tada izjavio da je šteta procenjena na sedam hiljada evra, te da su, pored pomoćnih objekata i opreme, izgorele i životinje.

Nedugo nakon toga na stranama crne hronike pojavila se vest da je zapaljen Subotićev automobil koji je bio parkiran ispred porodične kuće. On je i za to optužio Čabarkapu. U izjavi za medije je kazao da je njegov rival pokušao da ga ubije i da mu „zbriše celu porodicu“.

U septembru 2018. godine porodična kuća je ponovo bila na meti. Naime, u Ulici Zorana Maksića u Beogradu, gde žive Karađorđe i njegov brat Srboljub bačene su dve ručne bombe. On je tada izjavio da je meta bio njegov brat, a da je geler prošao pored glave devojčice iz susedne kuće. Karađorđe je i za ovaj zločin optužio Čabarkapu.

 

Učešće u „Parovima“ i „Zadruzi“

Porodica Subotić je još od 2013. godine u žiži javnosti. Pre svega po tome što su se mnogi od njih takmičili u rijaliti programima. Prvo je Ljuba Pantović, bivša supruga Karađorđa Subotića ušla u „Farmu“, a potom se u drugom rijalitiju „Parovi“ pojavila njihova ćerka Aleksandra.

Gost rijalitija „Parovi“ je zatim bio Srboljub Subotić, Karađorđev brat, da bi u januaru 2017. godine i sam Karađorđe pristao da učestvuje u istom šou programu. Tada je, kako kaže došao da ispriča svoju stranu priče i „otkrije istinu o odnosu sa ćerkom i bivšom suprugom“.

Subotići su danima okupirali pažnju gledalaca „Parova“, a mediji su o njihovim porodičnim odnosima često pisali. Aleksandra je optuživala strica da ju je maltretirao, a oca da nije stao u njenu zaštitu. Sa druge strane, Karađorđe je ćerki zamerao što je započela vezu sa njegovim rivalom Aleksandrom Čabarkapom u vreme dok je on bio u zatvoru.

Tada je celokupna javnost imala priliku da sluša i gleda porodičnu svađu i međusobne optužbe između oca i ćerke. U sve se uključila i Ljuba Pantović, te je zamolila Aleksandru da ne iznosi detalje njihovog odnosa u javnost.

U „aferu Subotić“ su potom uključeni svi ostali članovi porodica Subotić, Pantović i Čabarkapa, osim mlađe ćerke Gordane koja uspešno odbija da se pojavljuje u javnosti i ne nikad ne daje izjave o odnosima u porodici.

Na male ekrane Karađorđe se ponovo vratio u novembru 2018. godine. Naime, on je u rijalitiju „Zadruga“ ozvaničio svoje zaruke sa Ivanom Vrbaški, majkom Mine Vrbaški, koja je u tom momentu takođe boravila na imanju u Šimanovcima. Naime, prema dogovoru sa produkcijom Karađorđe i Ivana su ušli u „Zadrugu“ kako bi se verili pred ćerkama Minom i Aleksandrom.

Međutim, nepunih mesec dana kasnije Ivana je raskinula zaruke uz obrazloženje da ne može da bude „deo tog sveta“ i da ne podnosi svađe i prepirke koje se dešavaju u „Beloj kući“. Istakla je da želi da zaštiti Minu i svog sina Borisa i da napusti imanje.

Karađorđe je u „Zadruzi“ ostao do 16. maja 2019. godine kada je razbio prozor i samoinicijativno napustio rijaliti. Pre toga je neretko ulazio u sukobe s ukućanima, te otvoreno se udvarao ostalim takmičarkima. Njegovo učešće su obeležile svađe sa bivšom suprugom i ćerkom, a samo dan nakon jedne takve rasprave on je pokupio svoje stvari i nasilno napustio kuću.

Televizija „Pink“ je tim povodom izdala saopštenje da će od Subotića putem suda tražiti 50 hiljada evra zato što je prekršio uslove ugovora koji su potpisali.

Pred sam početak treće sezone ovog rijalitija Subotić je indirekno najavio da će sa novom devojkom postati učesnik „Zadruge 3“, ali se to ipak nije dogodilo.

Privatni život

Karađorđe Subotić je rođen 1970. godine u Beogradu. Sa 25 godina se venčao sa kik-bokserkom Ljubom Pantović. Sledeće godine su dobili ćerku Aleksandru, a 1997. godine je rođena njihova druga ćerka Gordana.

Premda je Ljuba često tvrdila da je trpela nasilje u porodice i brojne uvrede zbog kojih je napustila Karađorđa, on i Aleksandra tvrde da je njihov brak dobro funcionisao sve do momenta kada je otišao u zatvor.

Njihova starija ćerka je često isticala kako se otac trudio da svojoj porodici, pa i Ljubi, pruži sve što poželi. Ljuba je to negirala i tvrdila da je brak sa Subotićem najgora odluka u njenom životu.

Pred ulazak u rijaliti „Zadruga“ Subotić je bio u vezi sa Ivanom Vrbaški, majkom Mine Vrbaški, takođe učesnice brojnih rijaliti šou programa. Verili su se 11. novembra 2018. godine u „Zadruzi“, ali je Ivana mesec dana kasnije prekinula zaruke. Karađorđu je to teško palo jer su se, kako kaže, zarekli da neće dopustiti da im deca pokvare vezu.

Nekoliko meseci kasnije je medijima priznao da ima novu devojku, te izrazio želju da sa njom uđe u treću sezonu rijalitija „Zadruga“. Međutim, to se do januara 2020. godine, nije dogodilo.

Izvori:

Karađorđe Subotić na društvenim mrežama

FacebookKarađorđe @ Facebook