Srđan Ćirić (Ćira)

Kratke informacije

Ime i prezimeSrđan Ćirić (Ćira)
Datum rođenja26. jul 1999.
Mesto rođenjaJagodina
DržavaSrbija
PrebivališteJagodina
ZanimanjeYoutuber, gejmer, vloger
VisinaNepoznato

Biografija

Srđan Ćirić je srpski gejmer, jutjuber i vloger. Na svom „Ju Tjub“ („You Tube“) kanalu „Ćira“ ima oko 50 hiljada pretplatnika, a njegovi klipovi su do kraja oktobra 2019. godine pregledani oko 2,5 miliona puta. Rođen je 26. jula 1999. godine u Jagodini, gde i danas živi.

„Ju Tjub“ kanal „Ćira“ je osnovan 8. decembra 2014. godine, ali je sa snimanjem počeo par godina kasnije. Nije imao podršku školskih drugara za to što radi, ali mu je podrška vršnjaka iz ostatka Srbije svakim danom sve veća.

Najgledaniji su tzv. „prenkovi“ i klipovi u kojima razgovara sa strancima na platformi „Omegle“. Osim toga, Ćira „strimuje“ igrice i radi reakcije na popularne pesme balkanskih jutjubera. Svoje pratioce na društvenim mrežama zove „Sabijači“. Na društvenoj mreži „Instagram“ ga prati oko 15 hiljada korisnika.

Biografija

Srđan Ćirić je rođen 1999. godine u Jagodini. Sa roditeljima, bakom i dedom živi u selu Miloševo nedaleko od Jagodine. U jednom od svojih klipova je priznao da je bio vrlo nestašno dete.

Još kao beba je zbog jakih bolova završio u ćuprijskoj bolnici. Nakon toga je izvrnuo punu kofu prerađenog ulja sebi na glavu, a potom je pao na vrelu ploču šporeta i zadobio teške opekotine ruku. Često se penjao po drveću, pa je jednom prilikom pao sa drveta i polomio obe ruke. Kako je ispričao svojim pratiocima, sve se dogodilo jer je želeo da svojoj devojci ubere trešnje,

Nakon osnovne škole je završio srednju školu u Jagodini, te stekao zvanje mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje. Od petog razreda osnovne škole, do trećeg razreda srednje škole je bio u vezi s izvesnom Katarinom.

Iako je kanal „Ćira“ pokrenuo krajem 2014. godine, počeo je da snima klipove nekoliko godina kasnije. Po uzoru na mnoge svoje vršnjake sve je krenulo sa igricama. Na „Ju Tjubu“ je pratio Muđu, Serbiana, Nixa Zizu i druge kanale, te je došao na ideju da pokuša i sam da krene sa tim. Najveća podrška su mu bili roditelji, ali nije imao podršku drugara.

Srđan se snimao kako igra popularne igrice, poput GTA („Grand Treft Auto“), PUGB („PlayerUnknown’s Battlegrounds“) i drugih. Prvi klip je „izbacio“ 2016. godine, u njemu je igrao popularnu igru „Counter Strike“ i za nekoliko dana „zaradio“ više od 500 pregleda.

Za godinu i po dana je „sakupio“ 10 hiljada pretplatnika. Polovinom 2018. godine prešao je 15 hiljada pratilaca. Nakon toga je počeo da snima reakcije, vlogove i tzv. „prenkove“, među kojima je najpopularniji onaj u kome je ubedio majku da se drogira.

Ipak, najveću popularnost mu je donelo „strimovanje“ razgovora sa devojčicama i dečacima na platformi „Omegle“. U tim klipovima Ćira razgovara sa devojčicama i ugovara sastanke sa njima.

Svoje pratioce zove „Sabijači“, a na „Ju Tjubu“ ih je krajem oktobra 2019. godine bilo skoro 50 hiljada. Mlađe generacije ga prate i na društvenim mrežama „Instagram“ i „Fejsbuk“ („Facebook“), gde ukupno ima skoro 16 hiljada pratilaca. Često snima „lajvove“, video klipove u kojima uživo komentariše aktuelna dešavanja na „Ju Tjub“ sceni i snima reakcije na popularne pesme.

Sarađivao je i sa drugim jutjuberima, te učestvovao na Balkan Tube Festu BTF), festivalu posvećenom fanovima „Ju Tjub“ kulture i najpopularnijim jutjuberima na ovim prostorima. Jedan od sponzora mu je bila kompanija „Gearbest“.

U dnevnim vlogovima svoje pratioce obaveštava o svojim aktivnostima. S obzirom na to da živi na selu, snimao se kako kupi seno, cepa drva i slično. Sa dedom ide u lov, a slobodno vreme provodi svirajući harmoniku i igrajući se sa svojim psom Beti.

Deviza mu je „Budite humani, jer ko dobro čini dobrim ćemu se vratiti“. Uzrečica mu je „Ma nema veze“, a u januaru 2019. godine je za svoje pratioce pripremio i prvu seriju majica sa tim natpisom.

Cilj mu je, kaže, da zabavlja i nasmejava svoje pratioce. Ističe da snima zbog gledalaca, ali ne krije da mu je jedan od motiva zarada.

Srđan Ćirić (Ćira) na društvenim mrežama

FacebookĆira @ Facebook
InstagramĆira @ Instagram
TwitterĆira @ Twitter
YoutubeĆira @ YouTube