Milena Kačavenda

Kratke informacije

Ime i prezimeMilena Kačavenda
Datum rođenja1976.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePrivrednica, šminkerka, rijaliti takmičarka

Biografija

Milena Kačavenda je srpska privrednica. Vlasnica je kozmetičkog salona i škole šminkanja „Milena Academy“ i učesnica rijaliti šou programa „Zadruga 7: Elita“. Rođena je 1976. godine u Beogradu. Sa bivšim suprugom Srđanom Kačavendom ima dva sina.

Milena je medijsku prepoznatljivost stekla početkom 2023. godine kao kuma rijaliti takmičarke Ane Ćurčić. Redovno je u emisijama i na društvenim mrežama pružala podršku Ani koju je suprug prevario pred kamerama i koja je priznala da je žrtva porodičnog nasilja.

Međutim, nakon što je „Zadruga 6“ završena i što je Ćurčićeva zauzela drugo mesto, odnos između njih dve se promenio i kume u ušle u svojevrsni medijski rat.

Nakon toga je Televizija „Pink“ objavila informaciju da će Milena Kačavenda biti jedna od takmičarki u sedmoj sezoni ovog rijaliti šou programa.

Karijera

Milena Kačavenda je rođena 1976. godine u Beogradu. Odrasla je sa roditeljima u rodnom gradu, a jednom prilikom je kazala da je bila jedinica i vrlo vezana za pokojnog oca. Posle srednje škole upisala je Pravni fakultet, ali ga je nakon tri godine napustila. Nakon toga je, kako kaže, završila menadžment u industriji putovanja turizmu.

U mladosti se bavila košarkom i manekenstvom, te radila druge poslove. Nakon toga je počela da se bavi šminkanjem. Postala je međunarodni trener za trajnu šminku i kako kaže, poseduje licencu za rad u Sjedinjenim Američkim Državama, Južnoj Americi i Evropskoj uniji.

Vodi firmu „Milena Academy“ koja je do 2020. godine poslovala u hotelu „Hajat“ u Beogradu. Jednom prilikom je kazala da je izabrana za predsednicu Udruženja za dermopigmentacijske standarde u Briselu.

U aprilu 2023. godine se pojavila u spotu za pesmu „Ambis“ bosanskohercegovačkog pop-folk pevača Emira Đulovića.

Milena Kačavenda se u medijima počela pojavljivati početkom 2023. godine kada je njena kuma, Ana Ćurčić ušla u rijaliti šou program „Zadruga“. Naime, Ćurčić je deo rijalitija postala pošto ju je suprug Zvezdan Slavnić prevario sa Anđelom Đuričić.

Dok je Ana boravila u rijalitiju, PR joj je radila Milena. Ona je redovno gostovala u emisijama posvećenim dešavanjima u „Zadruzi“, te branila Anine postupke, odluke i poteze. Nakon što je Ćurčić priznala da ju je Zvezdan tukao, Milena je počela da o tome otvoreno govori, pa je stekla poverenje mnogih žena žrtava porodičnog nasilja.

U nekom trenutku je bilo govora o pokretanju fondacije s Aninim imenom kako bi se pomoglo ženama koje se suočavaju sa sličnim problemima.

Ćurčićeva je u „Zadruzi“ ostala do samog finala, te je na kraju osvojila drugo mesto. Milena ju je, zajedno sa još nekim prijateljima dočekala po izlasku iz rijalitija, međutim, posle toga se njihov odnos promenio.

Ana je počela da optužuje Milenu da je, umesto da joj pomogne da pobedi, želela da sama stekne popularnost i prepoznatljivost, te ju je optužila da joj je uzela novac i poklone koje su joj obožavaoci slali dok je bila u rijalitiju. Sa druge strane, Milena je tvrdila da ju je Ana iskoristila kako bi ostvarila što bolji plasman u rijalitiju.

Ova „drama“ nastavila se tokom celog leta, a Milena je nakon toga prihvatila poziv Televizije „Pink“ i odlučila da postane deo sedme sezone „Zadruge“. Na taj potez se, kako kaže odlučila, ne da bi se „osvetila Ani“, nego da bi razjasnila sve nedoumice koje gledaoci imaju o njihovom odnosu.

Kačavenda je izabrana za vođu u prvoj sedmici, a potom je redovno odgovarala na pitanja koja su joj novinari, ukućani i gledaoci postavljali, a koji se tiču odnosa sa Anom, ali i Aninog odnosa sa Zvezdanom Slavnićem.

Pored toga, Milena je došla u konflikt sa tiktokerkom Aneli Ahmić koja je prilikom ulaska u „Zadrugu“ izjavila da ju je suprug prevario i ostavio zbog starlete Stanije Dobrojević. Milena i Aneli su često ulazile u vrlo žučne i neprijatne rasprave, a nisu se libile niti da jedna drugu zovu neprikladnim nadimcima.

Beograđanka ne krije da joj je ipak glavni motiv ulaska u rijaliti novac i da će se potruditi da ostane u „Zadruzi“ do samog kraja i osvoji glavnu nagradu.

Privatni život

Milena Kačavenda je rođena 1976. godine u Beogradu. Pohađala je osnovnu školu na Bežanijskoj kosi. Kako je jednom prilikom kazala, upravo je krajem osnovne škole upoznala Anu Ćurčić. Ona se bavila košarkom, a Ana rukometom.

Milena je kazala da su se odmah zbližile i da među njima nije bilo ljubomore, nego da su tokom godina postale vrlo bliske. Ana je po izlasku iz „Zadruge“ kazala da se ne poznaju ceo život, nego da se intenzivno druže tek nekoliko godina.

Milena Kačavenda je pričala da je stasavajući u srpskoj prestonici u izazovno vreme upoznala mnoge „opasne momke“, da se sa nekima od njih družila, a da je i sada sa mnogima u dobrim odnosima.

U jednom intervjuu je ispričala da je bivšeg supruga Srđana Kačavendu upoznala devedestih godina i da je to bila ljubav na prvi pogled. Tom prilikom je kazala da je „on je jedan od žestokih momaka usko povezivan sa Voždovačkim klanom[1]“.

Milena je kazala da su imali sjajan brak i divan odnos sa puno ljubavi. Dobili su dva sina, a razveli su se nakon 27 godina braka. Kako je kazala, do razvoda je došlo jer se „prezasitila tog života“. Ipak, priznala je da joj je razvod teško pao i da je trebalo neko vreme da to prevaziđe uz pomoć stručnjaka.

Reference

Milena Kačavenda na društvenim mrežama

FacebookMilena @ Facebook
InstagramMilena @ Instagram