Danina Jeftić

Kratke informacije

Ime i prezimeDanina Jeftić
Datum rođenja9. novembar 1986.
Mesto rođenjaSarajevo (BiH)
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumica
Visina-
Težina-

Biografija

Danina Jeftić je srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica koja je prepoznatljivost stekla ulogom rose u filmovima i serijama „Montevideo“. Rođena je 9. novembra 1986. godine u Sarajevu. Živi i radi u Beogradu.

Televizijska i filmska karijera

Danina Jeftić je 2008. godine dobila prvu ulogu u seriji „Pare ili život“ koja je prikazivana na Televiziji „Pink“. Dve godine kasnije se prvi put pojavila u ulozi Rose u filmu „Montevideo, Bog te video!“.

Ovu ulogu je imala i u istoimenoj seriji, kao i u njenom nastavku „Na putu za Montevideo“ koji su prikazivani 2012. godine na programu Radio Televizije Srbije (RTS).

Na 48. Filmskim susretima u Nišu 2018. godine Danina i njen kolega Miloš Biković su dobili nagradu za glumački par godine i to za uloge u TV seriji „Na putu za Montevideo“.

Danina je 2013. godine glumila Hanu u drugoj sezoni srpsko-crnogorske serije „Budva na pjenu od mora“.

Utelovila je manju ulogu u kratkom filmu Mimi Vlaović „Pobednik ostaje pobednik“ koji je premijerno prikazan 2016. godine. Glavne uloge su pripale njenim kolegama Sonji Kolačarić, Bojanu Dimitrijeviću, Andriji Kuzmanoviću i Radovanu Vujoviću.

Reditelji Mihailo Vukobratović i Stanko Milošević poverili su joj ulogu Klaudije Čarapine u popularnoj telenoveli „Igra sudbine“ koja se od polovine januara 2020. godine emituje na programu Televizije „Prva“ i nekoliko televizija u regionu.

Tokom 2021. godine Danina je snimila čak četiri serije. Tumačila je udovicu u seriji „Klan“, Đerasimu u seriji „Kamiondžije d.o.o.“, te Katu u seriji „Dođi juče“.

Rediteljka Jelena Bačić Jočić joj je poverila ulogu mlade inspektorke u dramskoj seriji „Azbuka našeg života“, nastaloj po motivima romana Mirjane Bobić Mojsilović.

Pozorišna karijera

Uporedo s uspešnom televizijskom karijerom, Danina je radila i u pozorištu. U Zvezdara teatru je igrala Maricu u predstavi „Sumnjivo lice“ koju je režirao Božidar Đurović.

Igrala je Roz u komadu „Harold Mod“ koju je Milan Karadžić polovinom 2010. godine predstavio publici Beogradskog dramskog pozorišta (BDP).

U Ustanovi kulture Palilula je od marta 2012. godine igrala predstavu „Ludi od terapije“.

Danina je tumačila lik Katarine u predstavi „Ženska posla“ koja je premijerno izvedena 14. marta 2017. godine u BDP-u.

Igrala je u predstavama „Rijaliti obračun“ Radeta Vukotića, „Koferče“ Olje Đorđević i mnogim drugim.

Privatni život

Devedesetih godina se, zbog rata, preselila u Australiju. Trenirala je rukomet i bila je član australijske rukometne reprezentacije.

Kasnije se preselila u Beograd gde je upisala Fakultet dramskih umetnosti. Danina, njen otac Ljubomir, majka Jelena i mlađa sestra Kristina su želeli da se vrate u Srbiju jer im se nisu dopali hladni i rezervisani Australijanci.

Danina je 2012. godine upoznala producenta Aleksandra Kukanjca. Zajedno su radili na predstavi „Ludi od terapije“ i počeli su da se zabavljaju.

Sledeće godine su se venčali u crkvi Svetog Marka. Ubrzo su dobili sina Maksima. Preselili su se u Australiju, a glumica se posvetila porodici.

Aleksandar i Danina su 2015. godine sklopili građanski brak u Australiji, ali su se naredne godine razveli. Danina se sa sinom vratila u Srbiju.

Filmografija

Filmovi i serije

 • 2008. Pare ili život
 • 2010. Montevideo, Bog te video!
 • 2012. Montevideo, Bog te video! (serija)
 • 2013. Na putu za Montevideo (serija)
 • 2013. Budva na pjenu od mora
 • 2016. Pobednik ostaje pobednik
 • 2020. Igra sudbine
 • 2021. Klan
 • 2021. Kamiondžije d.o.o.
 • 2021. Dođi juče
 • 2021. Azbuka našeg života

Predstave: „Sumnjivo lice“, „Harod i Mod“, „Ludi od terapije“, „Ženska posla“, „Rijaliti obračun“, „Koferče“ i druge.

Danina Jeftić na društvenim mrežama

FacebookDanina @ Facebook
InstagramDanina @ Instagram