Milica Tomašević

Kratke informacije

Ime i prezimeMilica Tomašević
Datum rođenja22. februara 1992.
Mesto rođenjaSuvo Grlo (Srbica)
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumica

Biografija

Milica Tomašević je srpska pozorišna, televizijska glumica koja je prepoznatljivost stekla ulogama u serijama „Vojna akademija“, „Senke nad Balkanom“, „Igra sudbine“ i drugima. Rođena je 22. februara 1992. godine u mestu Suvo Grlo kod Srbice. Živi i radi u Beogradu.

Milica je diplomirana glumica, a uporedo sa glumom, studirala je i završila Ekonomski fakultet u Kosovskoj Mitrovici.

Na filmskom platnu se prvi put pojavila 2014. godine u kratkom filmu „Klasići“. Nakon toga usledile su epizodne uloge u serijama „Komšije“, „Vojna akademija“, „Senke nad Balkanom“, „Žigosani u reketu i druge“.

Milica od 2020. godine glumi Nadu u popularnoj telenoveli „Igra sudbine“. Tumačila je naslovnu ulogu u dokumentarno-igranom serijalu „Jovanka Broz i tajne službe“, te snimila filmove „Ekipa“ i „Vera“.

Detinjstvo i obrazovanje

Milica Tomašević je rođena 1992. godine u mestu Suvo Grlo kod Srbice. Odrasla je sa roditeljima i mlađom sestrom Anđelkom u Zubinom Potoku. Tu je pohađala osnovnu školu, a potom se sa 13 godina preselila u Beograd. Išla je u Sedmu beogradsku gimnaziju i živela u Domu za srednjoškolce „Jelica Milovanović“.

Milica je uporedo studirala Ekonomski fakultet u Kosovskoj Mitrovici i glumu na Fakultetu umetnosti u Zvenačanu. Diplomirala je i ekonomiju i glumu u klasi profesora Božidara Dimitrijevića i Aleksandra Đinđića.

Sa 19 godina je izabrana za Mis Kosova i Metohije za 2011. godinu, a nakon toga je učestvovala i na izboru za Mis Srbije.

Filmska i televizijska karijera

Milica Tomašević se prvi put na filmskom platnu pojavila 2014. godine. Glumila je svoju imenjakinju u kratkom filmu Milana Smiljanića.

Tri godine kasnije televizijska publika ju je prvi put videla u ulozi Dragoslave Bešić u jednoj od epizoda humoristične serije „Komšije“ koju je premijerno emitovala Radio Televizija Srbije (RTS).

Utelovila je lik Maruše Mare Pavlović u seriji „Vojna akademija“, a glumila je i u Cicu u filmu „Ekipa“ u režiji Radeta Ćosića. Imala je priliku da scenu deli sa iskusnim kolegama Ljubomirom Bandovićem, Srđanom Žikom Todorovićem, Draganom Gagijem Jovanovićem, Milošem Timotijevićem i drugima.

U hit seriji „Senke nad Balkanom“ koju je režirao Dragan Bjelogrlić mlada glumica je utelovila lik Savke, dok je u seriji „Žigosani u reketu“ glumila Ljilju.

Oživela je lik mlade Jovanke Broz u igrano-dokumentarnom serijalu „Jovanka Broz i tajne službe“ koji je tokom septembra i novembra 2021. godine emitovala RTS.

Od 2020. godine Milica igra jednu od glavnih uloga u telenoveli „Igra sudbine“ koju emituje Televizija „Prva“. Do septembra 2023. godine snimila je više od pet stotina epizoda, a sudeći po istraživanju gledanosti, popularnost ove serije ne jenjava, pa je moguće da će je publika još dugo gledati u ovoj ulozi.

U međuvremenu se pojavila u osam epizoda serije „Drim tim“ u kojoj je glumila Danicu Ilić, te odigrala epizodnu ulgou u humorističnoj seriji „Radio Mileva“.

Milica u filmu „Vera“ koju je režirao Nedeljko Kovačić glumi lik Ankice, dok je naslovna uloga pripala njenoj koleginici Jovani Stojiljković. Od neiskorištenog materijala za film snimljena je i istoimena serija koju od 2023. godine emituje RTS.

Ostali projekti

Milica Tomašević je od oktobra 2015. godine igrala Milenku Katić u predstavi „Valjevska bolnica“ Kruševačkog pozorišta. Četiri godine kasnije je na Radio Televiziji Srbije zajedno sa kolegama vodila šou program „Luda narodna noć“.

Sa kolegom Lukom Racom je 2022. godine glumila u spotu za pesmu „Da se loše izbrisati može“ poznatog skadarlijskog pevača Saše Lazarevića Kudre[1].

Milica je sa kolegom Andrijom Kuzmanovićem gostovala u spotu za pesmu „Zapevaj mi Tominu“, folk pevača Nenada Milevskog koji se takmičio u „Zvezdama Granda“.

Privatni život

Milica Tomašević je rođena u Suvom Grlu, selu južno od Ibra. Odrastala je u Zubinom Potoku gde se školovala do 13. godine kada je upisala srednju školu u Beogradu. U jednom intervjuu je kazala da je uživala provodeći dane u Suvom Grlu i selu Zagulj gde je živeo njen deda[2]. Glumica se i danas rado vraća na Kosovo i Metohiju, kada joj dozvole poslovne obaveze.

Jednom prilikom je kazala da joj nije bilo lako kada se kao tinejdžerka preselila u Beograd, zato što su je vršnjaci zadirkivali zbog akcenta. Međutim, Milica kaže da ju je to ojačalo i pomoglo da se lakše nosi s izazovima koji su usledili kasnije u životu.

Miličina godinu dana mlađa sestra Anđelka Tomašević je model. Predstavljala je Srbiju na izboru za Mis zemlje 2013. godine na Filipinima, a naredne godine se takmičila na izboru za Mis univerzuma.

Premda nerado sa novinarima deli detalje iz privatnog života, tabloidi su u novembru 2022. godine objavili vest da je glumica u vezi sa Viktorom Živojinovićem, sinom pevačice Lepe Brene i bivšeg tenisera Slobodana Bobe Živojinovića.

Milica je jednom prilikom izjavila da njen dečko ima „sjajnu genetiku“, tj. da su ga Brena i Boba sjajno vaspitali. Tada je kazala da je upoznala njegove roditelji i da je reč o divnim ljudima[3].

Ipak, polovinom 2023. godine u medijima je odjeknula vest da su Milica i Viktor prekinuli vezu, te da glumica ima novog dečka. Tabloidi su došli do saznanja da je reč o fotografu Viktoru Papiću, ali se glumica nije oglašavala povodom toga.

Filmografija

Filmovi i serije

 • 2014. Klasići
 • 2017—2018. Komšije
 • 2018—2020. Vojna akademija    .
 • 2019. Ekipa
 • 2019—2020. Senke nad Balkanom
 • 2019—2021. Žigosani u reketu
 • 2020— Igra sudbine
 • 2021. Drim tim
 • 2021. Jovanka Broz i tajne službe
 • 2022. Radio Mileva
 • 2022. Vera
 • 2023. Vera (TV serija)

Reference

Milica Tomašević na društvenim mrežama

FacebookMilica @ Facebook
InstagramMilica @ Instagram
IMDBMilica @ IMDb