Adriana Đurđević

Kratke informacije

Ime i prezimeAdriana Đurđević
Datum rođenja8. decembar 1991.
Mesto rođenjaRijeka
DržavaHrvatska
PrebivališteDubrovnik - Marsej
ZanimanjeManekenka, magistar prava
Visina171 cm
Težina51 kg

Biografija

Adriana Đurđević je hrvatska bivša manekenka, model i magistarka prava. Rođena je 8. decembra 1991. godine u Rijeci. U braku je sa fudbalerom Dujom Ćaleta-Carom, odbrambenim igračem francuskog Olimpika iz Marseja i reprezentacije Hrvatske. Adriana i Duje žive na relaciji Marsej – Dubrovnik.

Adriana na Instagramu ima više 70 hiljada pratilaca, a svojevremeno je proglašena najseksi devojkom u Dubrovniku.

Obrazovanje

Adriana je rođena u Rijeci, a živela je u Dubrovniku. Tokom studija je živela u Splitu, gde je završila prava. Polovinom 2017. godine je magistrirala, a kako je u jednom razgovoru kazala, plan joj je bio da počne da radi kao pripravnik u jednoj advokatskoj kancelariji i da položi pravosudni ispit.

Karijera

Iako je nosila nekoliko modnih revija, te je većina prepoznaje kao modela, Adriana više voli da je predstavljaju kao magistra prava, nego kao manekenku. Modelingom je, kaže počela da se bavi sasvim slučajno prateći sestru Antonelu na snimanjima i revijama. Danas uživa u revijama i snimanjima, ali to i dalje smatra svojim hobijem, a ne glavnim zanimanjem. Njen agent i omiljeni frizer je Adnel Mašić iz Jablanice (BiH).

Na promociji knjige „Modni izazovi“ blogerke i novinarke Jelene Hendić na kojoj je svoje kreacije predstavilo šest dubrovačkih dizajnera, pistom je šetala i Adriana Đurđević. Promocija je održana 13. marta 2014. godine. U julu iste godine učestvovala je u reviji na humanitarnoj večeri posvećenoj skupljanju sredstava za pomoć dečaku Tijanu Kostiću.

Već sledećeg meseca prošetala je najnoviju kolekciju dizajnerke Site Ahmić. Revija pod nazivom „Provocative Women“ održana je u julu 2014. godine na plaži Kopakabana u Dubrovniku. Adriana je šetala i u odeći poznatog dubrovačkog dizajnera Natalija Đongradovića. U avgustu 2017. godine je Dubrovnikom prošetala venčanice najpoznatijih dalmatinskih kreatora.

Privatni život

Adriana Đurđević je u braku sa pet godina mlađim Šibenčaninom Dujom Ćaletom Carem. On igra odbrambenog igrača u francuskom Marseju i član je hrvatske fudbalske reprezentacije. Iz tog razloga Adriana veći deo vremena provodi u Francuskoj, ali rado posećuje porodicu i prijatelje u rodnoj zemlji.

Pre nego što je započela vezu s pet godina mlađim fudbalerom, Adriana je bila u dugogodišnjoj vezi sa vaterpolistom Markom Ivankovićem.

Poznata je po tome što je na Instagramu prati oko 70 hiljada ljudi, a ona prati svoje prijatelje, modne blogere, recepte i vežbe. S obzirom da joj je fotošuting hobi, sedmično na ovoj društvenoj mreži objavi i do četiri, pet fotografija. Takođe, ima profil na Fejsbuku (Facebook), ali ga vrlo retko koristi. Kaže da joj Instagram predstavlja vid meditacije, mesto na kome se najviše opušta.

Osim modelinga, revija i snimanja reklama, Adriana svojim hobijem smatra i tenis koji je trenirala više od osam godina. Ipak, neki od ovih hobija doveli su je u priliku da poseti brojne zemlje poput Italije, Španije, Francuske, Makedonije i Češke. Kako je u jednom intervjuu iz 2017. godine kazala, neostvarene želje su joj putovanja u neke egzotične zemlje poput Maldiva, Balija ili Sejšela. Omiljeni gradovi su joj Rim i London.

Redovno prati modne revije i čita časopise koji se bave ovom temom, ali ističe da nema modnog uzora, te da joj se posebno sviđa stil Viktorije Bekam (Victoria Beckham). Dizajneri koji su radili s njom kažu da zahvaljujući svojoj ženstvenosti i divnoj ličnosti pleni pažnju publike. Ona, s druge strane sebe opisuje kao osećajnu, tvrdoglavu i nesebičnu osobu koja najviše od svega ceni iskrenost.

Ističe da se oblači onako kako joj u tom momentu odgovara, a najbolje se oseća u štiklama, šortsu, topu i dužoj košulji. Najdraža modna prodavnica joj je „Zara“. Od modnih dodataka najviše nosi sunčane naočare, ponekad šešir, kapu ili traku za kosu. Kaže da ne voli baletanke te ih vrlo retko nosi. Porede je s Izabel Andrijanić, lepom suprugom Matea Kovačića. Iako kaže da je Izabel veoma stilizovana i lepa žena, ona sama ne vidi nikakvu sličnost između njih.

Adrianin životni moto je „Ako možeš sanjati, možeš to i učiniti“ („If you can dream it you can do it“).

Ljubav sa hrvatskim defanzivcem

Adriana i Duje su uplovili u vezu 2017. godine godine. Verili su se početkom 2021. godine, te su saopštili da će postati roditelji, da im je pol bebe poznata, ali da ne žele da tu informaciju podele s javnošću.

Venčali su se u maju iste godine. Na večnu ljubav su se zarekli u tajnosti, a skromnom slavlju na terasi Tvrđave Revelin u Dubrovniku prisustvovali su samo članovi najuže porodice i najbliži prijatelji.

Adriana je nosila venčanicu sa potpisom hrvatske dizajnerke Matije Vuice, a na društvenim mrežama je podelila nekoliko fotografija sa ceremonije u Dubrovniku.

Adriana Đurđević na društvenim mrežama

FacebookAdriana @ Facebook
InstagramAdriana @ Instagram