Sandra Meljničenko

Kratke informacije

Ime i prezimeSandra Meljničenko
Datum rođenja21. april 1977.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteLondon
ZanimanjeManekenka, pevačica
ŽanrPop
Visina-
Težina-

Biografija

Aleksandra Meljničenko (devojačko Nikolić) je bivša srpska pop pevačica i manekenka. Udata je za ruskog biznismena Andreja Meljničenka i važi za jednu od najbogatijih žena na svetu. Rođena je 21. aprila 1977. godine u Beogradu.

Karijera

Kada je imala 15 godina, počela je da se bavi manekenstvom. Sa roditeljima je putovala u Milano, Pariz i London gde je radila revije za mnoge modne kuće.

Pojavila se u sledećim spotovima: „Sutra je novi dan“ Funky G, „Da li si ikada mene voljela“ Nenad Knežević Knez, „Grlica“ Željko Samardžić i „Noć mi te duguje“ Zdravko Čolić.

Sa 17 godina je postala članica pop grupe Models.

1997. godine je su za Komunu snimile prvi album čiji je naziv „Made in Belgrade“.

1999. godine je u izdanju Košave izašao album „Pusti nas u disko“. Posebno se izdvojila numera „Pare, pare, pare“ za koju su, kao i za većinu pesama, snimile provokativne spotove.

Iste godine je napustila grupu i vratila se manekenstvu. Radila je za modne agencije kao što su: Riccardo Gay i Traffic. Naredne četiri godine je u Milanu i Barseloni snimala reklamne kampanje.

Privatni život

Sandrin otac je po zanimanju bio arhitekta, a majka Vanja umetnica. Ima i mlađeg brata Milana. Završila je Jedanaestu beogradsku gimnaziju i upisala je Fakultet za međunarodni menadžment.

Sandra je bila u vezi sa Petrom, članom grupe Tap 011, fudbalerom Partizana Vladimirom Ivićem i košarkašem Markom Jarićem. Gagi Đogani je izjavio da su bili zajedno kada je ona imala 14 godina, a on 19.

2003. godine je na jugu Francuske upoznala ruskog milijardera Andreja Meljničenka. Venčali su se dve godine kasnije. Na svadbi su im pevali: Vitni Hjuston (Whitney Houston), Kristina Agilera (Christina Aguilera) i Enrike Iglesijas. Slavlje je trajalo tri dana i koštalo je 30 miliona dolara. 300 gostiju je bilo smešteno u hotelu sa pet zvezdica. Mlada je nosila venčanicu koju je dizajnirala Vera Vang. Medeni mesec su proveli na Crvenom moru.

2008. godine par je za 41 milion dolara kupio remek-delo Kloda Monea „Vodeni ljiljani“.

29. maja 2012. godine Sandra je u Nici rodila ćerku Taru. 8. marta naredne godine su je krstili na Karibima.

2014. godine je dva puta na njen stan u Beogradu bačena eksplozivna naprava.

2015. godine suprug joj je poklonio najskuplju jahtu na svetu koju je nazvao „A“. Dugačka je 147 m, a dizajnirao ju je francuski arhitekta Filip Stark. Nekoliko meseci kasnije su proglasili prodaju ove jahte jer su obezbedili novu koja vredi 400 miliona dolara i zove se „White pearl“.

2016. godine Sandra je odlučila da osnuje fond za pomoć deci bez roditelja i siromašnima iz Srbije.

U novembru 2016. godine je imala napad slepog creva zbog čega je hospitalizovana. U medijima se pojavila vest da je ponovo trudna, ali to se ispostavilo netačnim.

Sandra se najviše druži sa Evom Kavali, suprugom Roberta Kavalija. Par organizuje žurke kojima prisustvuju poznate ličnosti poput Demi Mur, Viktorije i Dejvida Bekama, Šer, itd. Sa naših prostora najbolja prijateljica joj je pevačica Nina Badrić.

Bogatstvo njenog supruga se procenjuje na 10, 1 biliona dolara i nalazi se na 139-om mestu Forbsove liste najbogatijih svetskih bilionera (u Rusiji je na 11-om mestu). Neke od nekretnina koji par poseduje su: stan u Londonu, imanje u Askotu u Engleskoj, kuća nadomak Moskve, dupleks u blizini Central Parka u Njujorku, vila na jugu Francuske, itd.

Sandra Meljničenko na društvenim mrežama

FacebookSandra @ Facebook