Ena Popov

Kratke informacije

Ime i prezimeEna Popov
Datum rođenja9. oktobar 1986.
Mesto rođenjaNovi Sad
DržavaSrbija
ZanimanjePevačica, voditeljka
ŽanrPop, folk, turbo-folk
Visina169 cm
Težina64 kg

Biografija

Ena Popov je srpska pop-folk pevačica i voditeljka. Popularnost je stekla učešće u rijaliti programu „Veliki brat“. Rođena je 9. oktobra 1986. godine u Novom Sadu.

Detinjstvo i obrazovanje

Ena Popov je rođena 1986. godine u Novom Sadu. Njen pokojni otac Stevan je bio vlasnik privatne firme, dok je majka Milijana bila urednica zabavnog programa na Televiziji „Jesenjin“.

Ena je bila nestašno dete i više se igrala sa dečacima. Pohađala je Osnovnu školu „Sonja Marinković“. U tom periodu je trenirala odbojku.

Završila je srednju ekonomsku školu i upisala je Fakultet za preduzetni menadžment na Univerzitetu Braća Karić.

Karijera

Ena Popov je voditeljsku karijeru započela kada je bila tinejdžerka. Prvo je na TV Novi Sad vodila „Hit dana“, a zatim na Kanalu 9. Na TV Jesenjinu je imala autorsku emisiju „Marmelada“.

U kuću „Velikog brata“ ušla je 2006. godine. Na izolovanom imanju pokrivenom kamerama se zadržala u 92 dana. Započela je vezu sa Markom Miljkovićem, DJ-em iz Brusa. Mediji su pisali da su oni imali prvi seks u domaćem rijalitiju. Ena je to demantovala, a Marko je potvrdio.

Kada je izašla iz kuće, Ena se pojavila u Novogodišnjoj emisiji Svetlane Cece Ražnatović.

Tokom 2007. godine je sa Markom vodila muzičko takmičenje „Zvezde Granda“. Ubrzo su raskinuli vezu.

Naredne godine je snimila album „Prvo od mene“ koji je objavila Produkcijska kuća „Grand“. Sarađivala je sa Blizancima, Banetom Opačićem, Sašom Miloševićem i drugima.

Na CD-u su se našle pesme „Na meni tope se“, „K’o u pesku zrno zlata“, „Prvo od mene“, „Uči sam da zaspiš“, „Baj, baj, milo moje“, „Mrvice“, „Oči moje plave“ i „Naivna“.

Pevačica se 2009. godine takmičila u televizijskom šou „Plesom do snova“. Sa partnerom Markom Mitrovićem je stigla do polufinala.

Početkom 2010. godine je ponovo učestvovala u „Velikom bratu VIP“ i u kući je ostala do samog kraja. Osvojila je srca dvojice sustanara, Aldena i Milana Marića Švabe, ali im je dala do znanja da joj se ne dopadaju.

Zajedno s Andrejem Maričićem je tokom 2011. godine vodila zabavnu emisiju „Autostoperi“.

Ena i Marija Lazić bile voditeljke emisije „Tačno u podne“ koja se od 2012. godine emitovala na Televiziji „Pink“.

Karijeru voditeljke i pevačice, zamenila je dizajniranjem kupaćih kostima. Premda se povukla sa nakon rođenja ćerki povukla malih ekrana, ostala je aktivna na društvenim mrežama gde je promovisala svoje kreacije, ali s vremena na vreme delila fotografije iz privatnog života.

Osim toga, vodi i uređuje emisiju „Mustre“ koja se emituje svake nedelje popodne na Radio Televiziji Vojvodine.

Privatni život

Posle Marka Miljkovića, mediji su Enu povezivali sa fudbalerom Gojkom Kačarom. Pisali su da se par verio, ali i to da je Gojko prevario Enu sa starletom Stanijom Dobrojević.

Pevačica je 2012. godine započela vezu sa novosadskim biznismenom Nenadom N. Čankom. On je poznat po tome što se zabavljao sa voditeljkom Tatjanom Vojtehovski. U februaru 2015. godine je rodila ćerku Riju, a porođaju je prisustvovao Enin nevenčani suprug.

U februaru 2017. godine par je dobio ćerku Milu.

Ona je prilično brzo izgubila kilograme uz pomoć hrono ishrane i joge. Ena je visoka 169 cm, a teška 64 kg.

„Duhovi prošlosti“

Enino ime se ponovo pojavilo u rijalitiju krajem maja 2019. godine. Naime, „Zadruga“ se tada uglavnom vrtela oko Marka Miljkovića i Lune Đogani, a Zadrugarke Zorica Marković i Milijana Kulić pomenule su da je Marko tukao Enu dok su bili zajedno. Zorica se osvrnula na medijske napise, a Miljana je tvrdila da joj eto Ena lično kazala dok su se dopisivale.

Na pitanje novinara da te navode prokomentariše, Ena je odgovorila „O svim ljudima, bilo da su poslovni saradnici, emotivni partneri, prijatelji, poznanici, koji su deo moje prošlosti, od mene ćete čuti sve najbolje, jer bilo ko ko je bio deo mog života, bio je tu sa razlogom, koji je u tom momentu bio valjan[1]„.

Reference

[1] https://www.blic.rs/zabava/zadruga-2/bez-dlake-na-jeziku-gagi-djogani-prokomentarisao-izjavu-ene-popov-na-pricu-da-je/mfn5sbf

Ena Popov na društvenim mrežama

FacebookEna @ Facebook
InstagramEna @ Instagram
TwitterEna @ Twitter