Ermin Redžić Bubi

Kratke informacije

Ime i prezimeErmin Redžić Bubi
Datum rođenja27. mart 1987.
Mesto rođenjaBihać
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteBosanska Krupa
ZanimanjePevač
ŽanrPop
Visina184 cm
Težina82 kg

Biografija

Ermin Redžić Bubi je bosanskohercegovački pop pevač koji je popularnost stekao učešćem na muzičkim takmičenjima „OBN Music Talents“ 2005. godine i „Zvezde Granda“ 2015/2016 godine. Rođen je 27. marta 1987. godine u Bihaću. Živi u Bosanskoj Krupi.

Detinjstvo

Erminovo detinjstvo su obeležili sportski uspesi. Kao desetogodišnjak je počeo da se bavi karateom i već je na prvom državnom takmičenju osvojio drugo mesto.

Kao osvajač srebrne medalje dobio je i priliku da postane član BiH reprezentacije, ali je ipak bio previše mlad i imao je samo godinu dana treninga iza sebe da bi postao član nacionalne selekcije.

Na sledećem državnom takmičenju Ermin je osvojio prvo mesto, te je postao i član BiH reprezentacije. Najveći uspeh u karateu je bila osvojena bronzana medalja na Balkanskom prvenstvu.

Vlasnik je smeđeg pojasa u karateu.

Muzički talenat je pokazao nakon što je osvojio prvo mesto žirija i publike na lokalnom dečijem festivalu, a osvojio je i drugo mesto na takmičenju za prvi glas Unsko-sanske doline.

Kao srednjoškolac je sa prijateljima Mersadom i Semirom osnovao muzičku grupu BOSK. Od tog trenutka posvetio se muzičkoj karijeri.

Karijera

U četvrtom razredu srednje škole, 2005. godine prijavio se na muzičko takmičenje OBN televizije „OBN Music Talents“ gde je u velikom finalu osvojio drugo mesto.

Postao je omiljena tinejdžerska zvezda u BiH. Nakon takmičenja je izdao i svoj prvi album „Himne ljubavi“.

Posle ovog takmičenja i izlaska prvog albuma Ermin je napravio pauzu u muzičkoj karijeri i posvetio se učenju. Uspešno je završio fakultet sa zvanjem diplomiranog ekonomiste.

Bubi se 2015. godine prijavio na takmičenje „Zvezde Granda“ gde je već tokom prvog nastupa skrenuo pažnju žirija na sebe, a posebno Saše Popovića koji je u mladom pevaču video novu regionalnu muzičku zvezdu.

Ermin se plasirao u Super finale ovog muzičkog takmičenja gde je osvojio treće mesto. Finalno veče je održano 15.jula 2016. godine u Sarajevu, gde je Ermin imao veliku podršku svojih obožavalaca koji ga u velikom broju prate na nastupima još od OBN-ovog takmičenja.

Deo je Muzičke produkcije „Grand“.

Ermin je 2017. godine objavio pesme „Što se ljutiš“ i „Moja si krv u venama“. U spotu za pesmu „Moja si krv u venama“ pojavila se i Jelena Karagić, Miss Earth BiH u 2017. godini.

Pevač pažljivo bira pesme koje želi da snimi.

Sa prvog albuma „Himne ljubavi“ najslušanije su pesme „Bubice“, „Jedina“, „Ko te ima noćima“, „Otvori srce“, „Lagao sam“ i druge.

U medijima ga često upoređuju sa Dinom Merlinom, pa i Ermin ističe da bi nekada u budućnosti voleo da sarađuje sa ovim popularnim pevačem.

Na nastupima osim svojih pesama često peva i Merlinove pesme, ali i pesme „Bijelog dugmeta“, Tošeta Proeskog, Željka Bebeka, Mladena Vojičića Tife i drugih.

Redžić je 2016. godine otputovao u Sjedinjene Američke Države (SAD) gde je sa kolegama Harisom Berkovićem i Aleksandrom Mladenović imao vrlo uspešnu turneju koja je trajala od 22. novembra 2016. godine do 2. januara 2017. godine.

Američku turneju ponovio je i u decembru 2017. godine, a za doček 2018. godine nastupao je u Čikagu.

Bubi je u maju 2018. godine objavio singl „Da te malo oženim“. Reč je o pesmi koju je komponovao, aranžirao i napisao sam, a čiji je spot za četiri godine „zaradio“ preko pola miliona pregleda na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“).

U septembru 2019. godine je svoju vernu publiku „počastio“ pesmom „Magično je bilo“. Ponovo je sam pisao muziku i tekst, ali je ovog puta za aranžman bio zadužen Peđa Jovanović. Spot koji je snimio u Beogradu je za dve i po godine pregledan preko 1.3 miliona puta.

Baladu „Ide nova godina“ Ermin je promovisao u decembru 2021. godine. Reč je o pesmi na kojoj je sarađivao sa Vukom Matićem i Milošom Trninićem Trnom, a koju je publika odlično prihvatila.

Pevač često na društvenim mrežama komunicira sa svojim obožavaocima. Na „Instagramu“ gde ga prati oko 25 hiljada ljudi, postavlja obaveštenja o budućim nastupima i turnejama.

Tako je u maju 2022. godine najavio da će u oktobru iste godine krenuti na veliku turneju po Kanadi i to sa jednom velikom zvezdom. Bubi ipak nije želeo da otkrije o kom kolegi ili koleginici se radi.

Pevač ima i svoj „JuTjub“ kanal gde ga prati oko 6.7 hiljada ljudi. Redovno objavljuje obrade poznatih pesama njegovih kolega, snimke medijskih nastupa, kao i najave pesama i nove singlove.

Privatni život

Samostalno je naučio svirati gitaru i klavijature. Porodica i prijatelji za njega imaju samo reči hvale. Neiskvaren je, kulturan, skroman i za sve vreme od kako se bavi muzikom nije dozvolio da ga popularnost promeni.

Posvećen je svojim obožavateljima i nikad ne propušta priliku da se sa njima slika i da podeli autograme. Ističe da mu najveću podršku pružaju porodica, prijatelji i obožavaoci.

Aktivan je na društvenim mrežama gde često objavljuje slike i video zapise sa svojih nastupa.

Ermin je 2013. godine doživeo saobraćajnu nesreću kada je automobil prešao na njegovu stranu i udario u njegov. U nesreći je zadobio lakšu povredu ruke.

Diskografija

Albumi

  • 2006. Himne Ljubavi (2006)

Singlovi

  • 2009. Još dišem za tebe
  • 2009. Mom gradu
  • 2016. Moja si krv u venama
  • 2017. Što se ljutiš
  • 2018. Da te malo oženim
  • 2019. Magično je bilo
  • 2022. Ide nova godina

Ermin Redžić Bubi na društvenim mrežama

FacebookErmin @ Facebook
InstagramErmin @ Instagram
YoutubeErmin @ YouTube