Inas Arnautović

Kratke informacije

Ime i prezimeInas Arnautović
Datum rođenja28. januar 2003.
Mesto rođenjaSarajevo
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteSarajevo
ZanimanjeMuzičar, reper
ŽanrHip-hop

Biografija

Inas Arnautović je bosanskohercegovački reper koji je regionalnu prepoznatljivost stekao svojim prvim singlom „London zore“ na kome je sarađivao sa Džala Bratom (Jala Brat) i Bubom Korelijem (Buba Corelli). Rođen je 28. januara 2003. godine u Sarajevu. Živi i radi u rodnom gradu.

Prvu pesmu je objavio 2018. godine. Reč je o singlu „London zove“. Nakon toga su usledile pesme „Da, da, da“, „Zmijsko tijelo“, „Babi flow“, „Nyokosuzi“ i druge koje na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“) broje milionske preglede.

Imao je priliku da nastupa sa Džalom i Bubom, Senidom (Senida Hajdarpašić), Cobijem (Slobodan Veljković Coby) i drugim regionalnim zvezdama.

Detinjstvo i obrazovanje

Inas Arnautović je rođen 2003. godine u Sarajevu. Odrastao je u rodnom gradu sa roditeljima i dvojicom braće. Posle osnovne škole je završio Međunarodnu srednju školu u Sarajevu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @playboyinas

Karijera

Inas Arnautović je prvi singl objavio 2018. godine pod nazivom „London zore“. Pesmu su pisali Buba i Džala, a objavila ga je njihova Produkcijska kuća „Imperia“. Singl je pratio i visokobudžetni spot koji je za četiri i po godine na „JuTjubu“ „zaradio“ oko 1.5 milion pregleda.

Produkcijska kuća „Imperia“ je u avgustu 2018. godine objavila njegov singl „Zmijsko tijelo“. I ovog puta su mnogi bez problema prepoznali potpis popularnog bh. dvojca Bube i Džale.

Usledila je saradnja sa Slobodanom Veljkovićem Cobijem na singlu „Da, da, da“ koji je svetlo dana ugledao u junu naredne godine. Nakon ove pesme mladi reper je postao prepoznatljiv, ne samo publici u Bosni i Hercegovini, nego širom regiona.

O tome svedoči i preko 35 miliona pregleda na „JuTjubu“, te komentari na društvenim mrežama. Pesma je brzo ovladala domaćim radio stanicama, ali i klubovima u celoj bivšoj Jugoslaviji.

Iz saradnje s Ognjenom Jovanovim je krajem 2019. godine nastala pesma „High ko zmaj“. Tekst su pisali Inas i Ognjen, dok je za aranžman bio zadužen Luka Jovanović Luksoni (Luxonee). Mladi reperi su snimili i interesantan spot koji je za tri i po godine dostigao preko 18 miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

U međuvremenu je počeo da nastupa sa Džalom i Bubom, Cobijem, Senidom Hajdarpašić i drugim velikim muzičkim zvezdama. Jednom prilikom je otvoreno priznao da je time ostvario svoj dečački san.

U saradnji sa makedonskim muzičarom Hristijanom Taskovskim, prepoznatljivom po pseudonimu Tasko je u februaru 2020. godine objavio pesmu „Balkan Banda“. Tekst i muziku su pisali Tasko, Inas i Cobi, dok je za aranžman bio zadužen Ivan Jovanov Iwyo.

Tokom pandemije novog virusa korona svi nastupi su obustavljeni, a Inas je to iskoristio kako bi više vremena proveo u studiju. Plod tog rada je pesma „Babi Flow“ koju je objavio u avgustu 2010. godine.

Reč je o numeri koju su komponovali i napisali Džala Brat, Cobi i Inas, a čiji spot je za dve godine „zaradio“ preko 6.6 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Sudeći po broju pregleda i komentarima na društvenim mrežama, publici se još više dopao singl „Speedfight“ koji je objavio u decembru 2020. godine.

Uspesi koje je postizao među mlađom publikom nisu prošli nezapaženo, pa je Arnautović dobio priliku da snimi pesmu za drugu sezonu popularne serije „Južni vetar“. Zajedno sa beogradskim Di Džejom Milošem Mićićem, poznatijim po pseudonimu Mike Ride je snimio numeru „AP“.

Singl je postao zvanični saundtrek filmske i televizijske franšize, ali je naišao na podeljena mišljenja publike. Dok se nekima dopao, bilo je mnogo više onih koji su smatrali da je matrica dobra, ali da su tekstom upropastili pesmu.

Ubrzo nakon toga Inas je započeo saradnju sa Miljanom Stamenkovićem, poznatijim po pseudonimu Brzo Trči Ljanmi. U maju 2021. godine su objavili pesmu „G Klasa“ čiji spot je za nešto više od godinu dana „zaradio“ 8.5 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Inas je u martu 2022. godine objavio singl „NYOKOSUZI“ za Produkcijsku kuću „Imperia“. Ovog puta uspeo je da nadmaši uspeh svih prethodnih pesama, ako je suditi po tome što je spot za pet meseci na „JuTjubu“ pregledan preko 20 miliona puta.

U julu iste godine je zajedno sa Džalom, Bubom, Nikolijom, Cobijem, Elenom Kitić i drugima nastupio na Festivalu „100% Gang“ na plaži Zrće na ostrvu Pag.

Već sledećeg meseca je ista ekipa, uključujući i nemačkog repera Raf Kamoru (Raf Camora) nastupila na festivalu „Born in Ghetto“ u sarajevskoj dvorani „Zetra“.

Privatni život

Inas Arnautović je rođen 2003. godine u Sarajevu. Odrastao je sa roditeljima i trojicom mlađe braće. Zahvaljujući imovini koju je njegov otac stekao, vrlo rano je dobio mogućnost da snimi pesmu sa muzičarima Džalom i Bubom, a ta saradnja mu je otvorila i mnoga druga vrata.

Premda u pesmama često govori o porocima, skupim automobilima i drugim stvarima, Inas kaže da privatno ne konzumira alkohol, cigarete i drogu, te da je sasvim „normalan“ momak.

Jednom prilikom je kazao da popularnost koju je stekao zahvaljujući muzici ne zloupotrebljava kada je u pitanju odnos sa lepšim polom, ali i da nema devojku jer je posvećen karijeri[1].

Inas je u jednom intervjuu rekao da je njegov menadžer Mersad Kučanin najzaslužniji za uspeh koji je u muzici do sada postigao.

Diskografija

Singlovi

 • 2018. London zore
 • 2018. Zmijsko tijelo
 • 2019. Da, da, da
 • 2019. High ko zmaj (ft. Ognjen)
 • 2020. Babi flow
 • 2020. Balkan banda (ft. Tasko)
 • 2020. Speedfight
 • 2021. AP (ft. Mike Ride)
 • 2021. G klasa (ft. Brzo Trči Ljanmi)
 • 2021. Lova (ft. Ahmad Amin)
 • 2022. Nyokosuzi

Reference

Inas Arnautović na društvenim mrežama

InstagramInas @ Instagram