Ksenija Knežević

Kratke informacije

Ime i prezimeKsenija Knežević
Datum rođenja24. januar 1996.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrR&B, pop

Biografija

Ksenija Knežević je srpska ar en bi (R’N’B) i pop pevačica koja je popularnost stekla kao jedna od članica ženske grupe Hurricane (Harikejn). Rođena je 24. januara 1996. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu. Ksenija je ćerka crnogorskog pop pevača Nenada Kneževića Kneza.

Talenat i ljubav prema muzici pokazala je vrlo rano, te je pohađala UMS školu za talente i učestvovala na raznim dečjim festivalima. Završila je Muzičku školu „Vojislav Vučković“, odsek klavir.

Šira domaća javnost ju je upoznala 2013. godine kao jednu od članica grupe Skys (Skajz) koja je nastupila na Beosongu sa pesmom „Magija“. Dve godine kasnije je počela da peva prateće vokale na koncertima i nastupima poznatim muzičarima, poput Dade Topića, Željka Joksimovića i drugih.

Kratko je pevala u grupi SevdahBejbi (SevdahBaby), a 2015. godine je pevala prateće vokale svom ocu tokom njegovog nastupa na Evroviziji.

Od 2017. godine je članica ženske grupe Harikejn, sa kojom je do sada objavila dvadesetak singlova. Popularnost su stekle pesmom „Favorito“ koja je vrlo brzo ovladala regionalnim top listama i domaćim „Ju Tjub“ („YouTube“) trendingom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ksenia (@ksenia.knezevic)

Detinjstvo, obrazovanje i muzički počeci

Ksenija Knežević je rođena 1996. godine u Beogradu. Sa roditeljima Nenadom i Ninom Knežević, te mlađom sestrom Andreom je odrasla u rodnom gradu. Talenat za muziku je pokazala već sa dve godine, a kasnije je pohađala UMS školu za talente.

Sa šest godina je snimila svoju prvu pesmu. Reč je o numeri „Šarene laže“ koju je otpevala sa svojim ocem, a koja se našla na kompilacijskom CD-u „Zvezde pevaju za decu“.

Redovno je nastupala na dečjim festivalima, među kojima je i Čarolija na kome je 2006. godine pevala istoimenu pesmu. Učestvovala je i na festivalima „Niški susreti“, „Pop Rok Kids“ („Pop Rock Kids“) i drugima.

Po završetku osnovne škole upisala je Školu za dizajn u Beogradu. Uporedo sa tim je pohađala Srednju muzičku školu „Vojislav Vučković“ u rodnom gradu. Ksenija je zajedno sa dve drugarice 2013. godine odlučila da se prijavi na Festival „Beosong“.

Njen otac im je pomogao da stupe u kontakt sa Đorđem Miljenovićem (Wikluh Sky – Skaj Vikler) koji je napisao, komponovao i aranžirao pesmu „Magija“. Ksenija i njene drugarice Dana Gasić Gavaja i Anđela Vujović, publici danas poznatija kao Angelina, su oformile grupu pod nazivom Skys (Skajz), te postale najmlađe učesnice tog takmičenja[1]. Pobeda je ipak pripala grupi Moje 3, a devojke iz grupe Skajz su osvojile oko 3 400 glasova.

Nakon srednje škole Ksenija je upisala Fakultet za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum, Smer Digitalni marketing. Trenutno (novembar 2020.) je apsolvent na tom fakultetu.

Njen otac, Nenad Knežević Knez je 2015. godine izabran da predstavlja Crnu Goru na Evroviziji. Pevao je pesmu „Adio“, a prateće vokale je, između ostalih pevala i Ksenija. Na Evrosongu koji je te godine održan u Beču osvojili su 13. mesto, te ušli u istoriju kao najuspešniji crnogorski izvođači na tom međunarodnom takmičenju.

Mnogima je tada zapao za oko Ksenijin talenat, te je počela da peva prateće vokale brojnim muzičarima, poput Dade Topića i Željka Joksimovića. Usledila je saradnja sa muzičarem Milanom Stankovićem, poznatijim kao SevdahBejbi.

Tokom 2017. godine su snimili dve pesme. Reč je o numerama „Ti samo budi dovoljno daleko“ i „Zgrabi me nežno“ za koje su objavili i interesantne spotove[2]. Mlada pevačica je privukla pažnju javnosti, ne samo svojim glasovnim sposobnostima, nego i lepotom.

Karijera

Srpski biznismen s adresom na Karibima Zoran Milinković je 2017. godine došao na ideju da oformi ženski bend koji će snimati pesme za svetsku muzičku scenu. Zato je raspisana audicija na kojoj su Ksenija Knežević, Sanja Vučić i Ivana Nikolić odabrane da pevaju u grupi pod nazivom Harikejn.

Prvih mesec dana su pesme i spotove snimali na Sent Martinu, jednom od ostrva koji pripadaju Karibima. Tu su nastali singlovi „Irma Maria“, „Feel Right“, „Personal“ i drugi. U septembru iste godine su objavile pesme „Should’ve Listened“ i „Who To Love“.

Njihove glasovne mogućnosti, atraktivan izgled i energija su privukle pažnju muzičkog studija „Universal“, te su snimile i nekoliko pesama u Los Anđelesu.

Singl „Pain In Your Eyes“ su objavile u aprilu 2019. godine. Zanimljiv spot je na internet platformi „Ju Tjub“ za godinu i po dana „zaradio“ preko 660 hiljada pregleda. Istog meseca su objavile baladu „Liar“, koja nije nadmašila uspeh prethodnih singlova.

Polovinom iste godine devojke su snimile pesmu „Magic Night“. Ovog puta su odlučile da pop zvuku dodaju i orijentalni prizvuk, te snime originalan spot koji je do sada pregledan preko dva miliona puta na „Ju Tjubu“.

Premda je prva zamisao bila da Hurricane snima pesme na engleskom jeziku, namenjene internacionalnom tržištu, u septembru 2019. godine su odlučile da objave pesmu na srpskom jeziku. Reč je o singlu „Favorito“ koji je za veoma kratko vreme postao pravi hit. Zauzeo je prvo mesto na top listama, ne samo u Srbiji, nego i u regionu.

Iako je retko ko znao kako je grupa Hurricane nastala, privukle su veliku pažnju i ovladale „Ju Tjub“ trendingom na području cele bivše Jugoslavije. Sjajni glasovi i atraktivan izgled devojaka koje čine grupu privukli su pažnju, kako publike, tako i medija.

Usledili su brojni televizijski i radijski intervjuu, a svi su želeli da otkriju što više o fenomenu koji je u rekordnom roku „zaradio“ preko 20 miliona pregleda na „Ju Tjubu“. Premda im je to bila tek prva pesma na srpskom jeziku, pozivi za nastupe bivali su sve češči.

Devojke su bile specijalni gosti na koncertu Maje Berović u beogradskoj Areni. Imale su priliku da nastupaju pred oko 20 hiljada posetilaca, a publika je odlično reagovala na njihov performans.

Zato su već u novembru 2019. godine objavile novi singl pod nazivom „Avantura“. Reč je o pesmi koju potopisuju Nemanja Antonić, Kosana Stojić i Sanja Vučić, a čiji spot je na „Ju Tjubu“ za godinu dana pregledan preko 28.6 miliona puta.

Za kraj godine su ostavile singl „Brzi prsti“ na kojem je radila ista grupa muzičara. Premda je publika odlično reagovala na ovu pesmu, nije uspela da nadmaši uspeh prethodna dva singla koje su snimile na srpskom jeziku.

Zahvaljujući velikom pevačkom potencijalu, ali i zanimljivim plesnim koreografijama i energičnim nastupima pozivi za gostovanja bivali su sve češći, pa je Hurricane vrlo brzo postala jedna od najtraženijih grupa u regionu.

Prvu pesmu na španskom jeziku su objavile u februaru 2020. godine pod nazivom „Guallame El Pantalon“. Snimile su je u saradnji sa muzičarom koji se predstavlja kao King Melodi (King Melody), a spot trenutno (novembar 2020. godine) broji prekom milion i po pregleda na „Ju Tjubu“.

Devojke su početkom 2020. godine najavile učešće na Beoviziji. Predstavile su se pesmom „Hasta la vista“, te dobile priliku da Srbiju predstavljaju na izboru za Pesmu Evrope. Numeru su pisali Nemanja Antonić, Kosana Stojić i Sanja Vučić, a samo zvaničan spot na „Ju Tjubu“ broji preko 21 milion pregleda.

Premda su im mnogi predviđali veliki uspeh na Evroviziji koja je trebalo da bude održana u Roterdamu, ovo takmičenje je odgođeno zbog pandemije virusa korona koja je u proleće 2020. godine zahvatila ceo svet. Beogradski mediji su objavili da postoji mogućnost da Radio Televizija Srbije (RTS) 2021. godine delegira Hurricane za svoje predstavnice na Evrosongu.

U „Univerzalovom“ studiju u Los Anđelesu su snimile pesmu „Roll The Dice“, a spot koji su objavile krajem maja 2020. godine su posvetile svim lekarima i medicinskim radnicima koji se bore za živote pacijenata obolelih od virusa korona.

Mnoge su oduševile svojim nastupom na koncertu Jelene Karleuše koji je realizovan u maju 2020. godine putem „Ju Boks“ („YouBox“) aplikacije. Devojke i Džej Kej (JK) su tom prilikom izvele svoje pesme „Avantura“ i „Hasta la vista“, te Karleušin hit „Baš je dobro biti ja“.

Usledila je saradnja sa Markom Stojkovićem, poznatijim kao Em Si Stojan (MC Stojan) sa kojim su u junu 2020. godine objavile singl „Tuturutu“ koji je ponovo napravio pravi „bum“ na domaćoj muzičkoj sceni. Stojan i „Uraganke“ su nedeljama bili na prvom mestu „Ju Tjub“ trendinga u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj, a spot je za manje od četiri meseca dostigao 55 miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

Za kraj leta su ostavile pesmu „Folir’o“ koju su pisali, komponovali i aranžirali Ognjen Amidžić, Marko Kon i Milan Novaković. Ni ovog puta nisu razočarale publiku, pa je pesma tri nedelje uzastopno bila prva u trendingu u Srbiji. Trenutno (novembar 2020. godine) je jedna od njihovih najslušanijih pesama.

Za potrebe serije „Jugoslovenka“ koju emituje Televizija „Pink“ devojke su u oktobru 2020. godine snimile pesmu „Mili Bože“.

Privatni život

Ksenija Knežević je rođena 1996. godine u Beogradu. Odrasla je u rodnom gradu sa roditeljima i četiri godine mlađom sestrom Andreom. S obzirom na to da joj je otac Nenad Knežević Knez, Ksenija je od malena pod lupom javnosti.

Međutim, kada je zajedno sa Sanjom i Ivanom 2019. godine objavila pesmu „Favorito“, privukle su još veću pažnju, posebno muške publike. Domaći tabloidi počeli su skoro svakodnevno da pišu o njihovim dotadašnjim muzičkim uspesima, ali i emotivnom životu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ksenia (@ksenia.knezevic)


Ksenija je od 2015. godine u vezi s arhitektom Nikolom Todorovićem. Jednom prilikom je priznala da su bili najbolji drugovi pre nego što su započeli vezu, a tabloidi su jedno vreme spekulisali o njihovoj skorijoj veridbi i braku, premda pevačica nikada o tome nije javno govorila.

Mlada pevačica povremeno objavljuje zajedničke fotografije sa Nikolom na društvenim mrežama, ali kaže da poštuje njegovu odluku da ne želi da se eksponira u javnosti. Jednom prilikom je kazala da Nikola izgledom podseća na marokansko-američkog repera Frenč Montanu (French Montana), a to je istom prilikom potvrdio i njen otac, koji je istakao da se odlično slaže sa ćerkinim izabranikom.

Diskografija

Singlovi sa grupom Skys

 • 2013. Magija

Singlovi sa SevdahBaby

 • 2017. Ti samo budi dovoljno daleko
 • 2017. Zgrabi me nežno

Singlovi sa grupom Hurricane

 • 2018. Irma, Maria
 • 2018. Feel Right
 • 2018. Personal
 • 2018. Should’ve Listened
 • 2018. Who To Love
 • 2019. Pain In Your Eyes
 • 2019. Liar
 • 2019. Magic Night
 • 2019. Favorito
 • 2019. Avantura
 • 2019. Brzi prsti
 • 2020. Hasta la vista
 • 2020. Guallame El Pantalon
 • 2020. Roll The Dice
 • 2020. Tuturutu
 • 2020. Folir’o
 • 2020. Mili Bože (Pesma iz serije „Jugoslovenka“)
 • 2020. Lopove
 • 2020. Čaje šukarije

Reference

[1] https://www.rts.rs/page/rts/sr/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BD%D0%B3/Pesma-Evrovizije-2013/story/2058/ucesnici/1267974/skys.html

[2] https://www.novosti.rs/vesti/scena.147.html:675980-VRELE-LETNjE-NEZNOSTI-Sevdah-Bejbi-i-Ksenija-Knezevic-snimili-novi-singl

Ksenija Knežević na društvenim mrežama

Facebook Ksenija @ Facebook
InstagramKsenija @ Instagram