Božidar Milovanović

Kratke informacije

Ime i prezimeBožidar Milovanović
Datum rođenja1991.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeRijaliti takmičar
Visina187 cm
Težina85 kg

Biografija

Božidar Milovanović je učesnik sedme sezone rijalitija „Parovi“ na Hepi (Happy) televiziji. Rođen je 1991. godine u Beogradu, gde i živi.

Božidar je strastveni navijač Fudbalskog kluba „Rad“. Prilikom predstavljanima publici i učesnicima „Parova“ kazao je da želi da pokaže da navijači sa tribina mogu biti izuzetno pristojni i kulturni momci.

Važi za žestokog momka. Ipak, nikada nije bio u zatvoru.

Detinjstvo

Božidar Milovanović je rođen 1991. godine u Beogradu. Odrastao je sa majkom u rodnom gradu. Završio je Saobraćajnu tehničku školu na Vračaru.

Kada je njegova majka ostala bez posla jako teško su živeli. Pomagala im je samo Božina tetka, mamina sestra. Zbog neimaštine, a sa druge strane i društva koje bilo „s one stane zakona“, Boža je počeo da se bavi nedozvoljenim poslovima.

Njegov otac se drogirao, koristio je kokain i heroin, a od posledica drogiranja je preminuo u bolnici od hepatitisa. Božidar je oca poslednji put video u bolnici, otac mu je bio vezan za krevet, a majka ga je dovela da se pozdravi s ocem pre nego što umre.

Njegovi roditelji su se mnogo voleli, kako je Boža pričao, ali njegova majka nije više mogla da izdrži suprugove poroke i napustila ga je. Nekoliko meseci kasnije njegov otac je umro. Boža je tada imao šest godina.

Tako je Božidarova majka imala ulogu i oca i majke, brinula je o sinu i vaspitavala ga. Njegova majka posle suprugove smrti nikada nije imala nijednu ljubavnu vezu, niti se udavala.

U osnovnoj školi vršnjaci su ga zadirkivali, provocirali, a posle prve ozbiljne tuče shvatio je da može da se odbrani.

Čudo

Kada je imao osam godina Boža je u igri sa svojim drugarima slupao staklo na ulazu u zgradu koje se sasulo na njegovu levu ruku. Obilno je krvario i jedva je ostao živ.

Ispričao je da se u tom trenutku nije ni uspaničio. Ušao je u lift i otišao na vrata majci. Ona ga je odmah odvezla u bolnicu i doktori su rekli da je čudo što je ostao živ i što su mu se vratile sve funkcije ruke.

Lekari su kazali da je glavnu arteriju štitila nit brojanice iz manastira Ostrog koju je Boža imao na ruci. Od tada je postao veliki vernik. Uvek na ruci nosi brojanicu sa Ostroga koja je osveštana.

Stranputica

Božidar je počeo da se bavi dilovanjem droge po ulici sa sedamnaest godina i to je sam priznao. Rekao je da to nije tajna, a sve je to radio kako bi pomogao svojoj porodici i majci koja je bila bolesna.

Tetovaže

Ljubav prema tetovažama gaji od malih nogu jer se njegova majka družila sa istetoviranim ljudima. Kao dete stalno je lepio nalepnice na sebe. Kada je napunio osamnaest godina uradio je svoju prvu tetovažu. Danas ih ima više od dvadeset.

Automobili

Voli brzu vožnju i skupe automobile. Kaže da često noću ide na autoput, kada saobraćaj nije gust, i vozi mimo svih pravila. Ponekad su sa njim u automobilu bili i njegovi drugovi. Inače, brzo vozi. Zbog toga ga, kako je sam priznao, po izlasku iz „Parova“ očekuje oduzimanje vozačke dozvole.

Ljubav prema automobilima pretočio je i u posao. Pre ulaska u „Parove“ bavio se pretprodajom automobila. Kupovao je automobile koje ljudi prodaju u hitnim situacijama za manje novca, a kasnije ih je prodavao za nekoliko hiljada više.

Veza s Anđelom

Božidar Milovanović bio je u vezi sa svojom devojkom Anđelom pet i po godina. Ispričao je da je najponosniji na činjenicu da je svojoj devojci Anđeli pomogao da što lakše podnese gubitak oca. Njen otac je umro nekoliko meseci nakon što su počeli da se zabavljaju. To ih je još više povezalo.

U ovu devojku je bio mnogo zaljubljen, a u emisiji „Parograf“ otkrio je da mu je ona u jedom trenutku bila važnija od porodice. Upoznali su se 2012. godine. Ubrzo su počeli da se zabavljaju i živeli su zajedno.

Raskinuli su jer je Boža bio depresivan i počeo je da sumnja u nju. Svi njegovi drugovi mislili su da je problem u Anđeli, da se Božidar zbog nje povukao u sebe.

Međutim, ispostavilo se kasnije da nisu bili u pravu. Boža je u „Parovima“ pričao da mu je Anđela mnogo pomogla u životu i da ga je mnogo volela.

Raskinuli su 2017. godine, a Božidar je još nije prebolio. Rekao je da tek kada ju je izgubio, shvatio je koliko mu je značila.

Pokušavao je da se pomiri sa njom, ali bezuspešno. Raskinuli su jer se Boža ružno ponašao prema njoj. U depresiji je bio mesec dana i smršao je više od deset kilograma.

Suicidne misli

Posle raskida sa devojkom Boža je razmišljao o samoubistvu. Tada mu se, pored raskida sa devojkom, nakupilo još mnogo nekih stvari i pao je u depresiju. Lupao je glavom o prozore, vitrine.

Njegova majka i prijatelji sklanjali su od njega razne predmete kojima bi mogao izvršiti samoubistvo.

Želeo je da se obesi u dvorištu, napravio je i stavio omču oko vrata. Unutrašnji glas, kako je rekao, sprečio ga je da to uradi. Posle toga mu nikada nije palo na pamet da bilo šta slično pokuša.

Bolesna majka

Njegova majka je obolela od karcinoma dojke sa kojim se uspešno izborila. Kasnije joj je otkriven i karcionom na materici koju je odstranila.

I tu nije bio kraj bolesti, već je karcinom napao i mokraćnu bešiku. I to je sve uspešno podnela. Tri puta je pobedila rak. Trenutno su joj dobri nalazi, ali sin i dalje brine. Božidar je na svoju majku neizmerno ponosan.

Plan za budućnost

Kako je jednom prilikom kazao, nada se da će u budućnosti raditi kao lično obezbeđenje nekih poznatih ličnosti. Planira da završi kurs, iako već mnogo toga zna, kada su u pitanju samoodbrana od hladnog oružja.

Rekao je da po izlasku iz „Parova“ planira da ode u Boliviju kako bi radio kao lično obezbeđenje svom prijatelju i njegovom ocu.

Ljubavne veze u rijalitiju

Božidar je važio za jednog od najlepših momaka u vili „Parova“. Zbog toga i ne čudi što je svaka devojka želela da se nađe u njegovom zagrljaju.

Bio je sa Dinom Galorini, Milicom Štavljanin, Ilijanom Vagić i Jovanom Novakov – Šmizlom.

Veza sa Šmizlom je najduže potrajala, a sve ostale veze su bile kratke i prolazne.

Pored veza sa devojkama, Božino učešće u rijalitiju obeležili su i incidenti. Jedan od njih se dogodio 8. oktobra kada je posle optužbi od strane Benjamina Spahovića uzeo nož u želji da naudi sam sebi. Na sreću, obezbeđenje je odmah reagovalo, pa je sprečena tragedija.

Tome je prethodila svađa između Ilijane i Benjamina nakon koje je Spahović gurnuo svoju devojku uza zid.

Obezbeđenje je reagovalo, a Božidar je pokušao da smiri Benjamina, nakon čega se i dogodio incident.

Zbog svega toga takmičarka Dina Galorini je pala u nesvest, pa je napustila vilu kako bi joj bila pružena lekarska pomoć.

Milovanović nije uspeo da uđe u finale sedme sezone „Parova“, a pobeda je pripala Mladenu Vuletiću.

Po izlasku iz rijalitija Boža se retko pojavljivao u javnosti, pa nije poznato da li je uspeo da ostvari planove koje je sebi zacrtao pre nego što je postao učesnik „Parova“.

Reference

Božidar Milovanović na društvenim mrežama

Facebook-
Instagram-