Bojan Gaćeša

Kratke informacije

Ime i prezimeBojan Gaćeša
Datum rođenja1994.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeModel, maneken, rijaliti takmičar

Biografija

Bojan Gaćeša je srpski maneken, model, fitnes trener i spasilac koji je prepoznatljivost stekao učešćem u drugoj sezoni rijaliti šou programa „Zadruga“. Rođen je 1994. godine u Beogradu. Bojan živi i radi u rodnom gradu.

Pre nego što je postao jedan od takmičara u „Zadruzi“, Gaćeša je radio kao fitnes trener, spasilac i instruktor „zip line-a“ na Adi Ciganliji. Ipak, prepoznatljivost je stekao kao jedan od zadrugara.

Njegovo učešće je obeležila veza sa pevačicom Oljom Bajrami, detalji burne prošlosti sa Nevenom Arsić, te hrabrost da pred stotinama kamera Belom kućom prošeta bez odeće.

Bojan je početkom oktobra 2018. godine diskvalifikovan iz „Zadruge“ zbog neumesnog vica o Milici Rakić, najmlađoj žrtvi NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine.

Produkcija mu je zbog te šale prvo oduzela mesečni honorar, a potom i donela odluku da Gaćeša napusti rijaliti.

Zbog svega toga je naišao na oštre osude javnosti, a kako je jednom prilikom priznao i ozbiljne pretnje od strane gledalaca „Zadruge“.

On je prvo tvrdio da nije shvaćen na pravi način, a potom se i izvinio svima koje je svojom nepromišljenom šalom povredio, te istakao da je i sâm žrtva bombardovanja koje se dogodilo krajem devedesetih.

 

View this post on Instagram

 

Dark mode

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ᗷOᒍᗩᑎ GᗩĆEŠᗩ (@gacesabojan94) on

Detinjstvo, obrazovanje i život pre rijalitija

Bojan Gaćeša je rođen 1994. godine u Beogradu. Odrastao je sa roditeljima i bratom u rodnom gradu. Posle osnovne škole je završio Poljoprivrednu školu PK Beograd.

Nakon toga je diplomirao na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u rodnom gradu.

Još tokom studija je počeo da radi razne poslove. Bio je spasilac  na bazenu, instruktor „zip-lajna“ na Adi Ciganliji, te fitnes trener.

Rijaliti karijera

Premda je brojnim Beograđanima poznat zbog svog fizičkog izgleda, šira javnost ga je upoznala tek u septembru 2018. godine kada je postao jedan od učesnika rijaliti šou programa „Zadruga“, emitovanog na Televiziji „Pink“.

Tokom predstavljanja je kazao da je miran momak, da ne naseda lako na provokacije, te da fizički izgled ume itekako da zavara. Svojim najvećim porokom je naveo žene, što je tokom učešća u „Zadruzi“ opravdao svojim ponašanjem prema njima.

Pred početak emitovanja je medijima kazao da ga privlači mlada modna blogerka Luna Đogani[1], ali je u Beloj kući pokazao naklonost prema starleti Staniji Dobrojević. Kada je shvatio da mu Stanija ne uzvraća simpatije, počeo je više da se druži sa pevačicom Oljom Bajrami.

Olja nije uspevala da sakrije da oseća nešto prema Bojanu, pa je nekoliko dana glavna tema „Zadruge“ bio upravo njihov odnos.

Nju je smetalo to što je blizak sa drugim ukućankama, a kada je „isplivala“ informacija da je bio u vezi sa jednom od blizankinja Nevenom Arsić, Gaćeša se našao u nezavidnom položaju.

Naime, Nevena je pred svim ukućanima ispričala kako su bili u vezi, te kako je ona ostala u drugom stanju, a Bojan nije hteo da prizna da je to dete njegovo.

Arsićeva je, navodno doživela spontani pobačaj, a to što on nije znao za sve što se dešava je objasnila činjenicom da joj ponos nije dozvoljavao da mu se obraća, s obzirom na to da nije hteo da prizna da je dete njegovo.

Nevenin i Miljanin otac je u jednoj izjavi medijima kazao da smatra da sve što je njegova ćerka kazala nije istina, nego da je želela samo da privuče Bojanovu pažnju[2].

Nevena je i sama kazala da bi dala šansu njihovoj vezi, ako bi se Gaćeša počeo ponašati onako kako se ponašao pre nego što je ušao u „Zadrugu“.

Sve to je dodatno iskomplikovalo odnos između njega i Olje, a mnogi zadrugari su verovali da ta veza ni nije stvarna, nego je samo način da dobiju što više prostora na televiziji i štampi.

Bajrami je oštro demantovala takve optužbe, te nekoliko puta ponovila da ona ne ume da glumi da je povređena, ni da plače ako joj do nekoga nije stalo.

Njih dvoje su se u „Zadruzi“ često svađali i mirili, a svoj  odnos su prekinuli 23. septembra. On se nakon toga zbližio sa drugim takmičarkama, a neretko su upravo devojke iz Bele kuće tražile njegovu pažnju.

Zbližio se sa novinarkom Rebekom Popović, ali je već 2. oktobra zbog neumesnog vica diskvalifikovan iz rijalitija.

Naime, zadrugari su dobili zadatak da organizuju „Olimpijadu smeha“, te da svako od njih priča viceve i time nasmeje ostale učesnike i publiku pored malih ekrana. Onaj koji bude ispričao najviše dobrih viceva smatraće se pobednikom.

Bojan je tom prilikom ispričao vic o Milici Rakić, najmlađoj žrtvi NATO bombardovanja, te šokirao sve prisutne. Mnogi nisu mogli da veruju da se neko šali na račun takvih stvari, te da je takav humor „bolestan“.

Reagovala je i produkcija rijalitija koja mu je prvo oduzela mesečni honorar, a potom i donela odluku da Gaćeša mora da napusti „Zadrugu“[3]. Beograđanina je ta odluka šokirala i iznenadila, pa je vidno razočaran napustio imanje u Šimanovcima.

Više nego kod samih ukućana, Bojan je izazvao gnev publike i celokupne javnosti, pa se o njegovom postupku pisalo i govorilo danima.

Po izlasku iz rijalitija on je izjavio prvo da se njegov vic nije odnosio na Milicu Rakić, a potom i da je i sâm žrtva bombardovanja. Uputio je izvinjenje svima koje je tom šalom povredio, a naročito Miličinoj porodici.

Još neko vreme ga je publika rijalitija osuđivala, a kaže da je i dobijao razne pretnje. Međutim, učešće u rijalitiju mu je doneo i veći broj pratilaca na društvenim mrežama, tako da može da se pohvali da ga na „Instagramu“ u oktobru 2021. godine prati skoro 30 hiljada, a na „Fejsbuku“ („Facebook“) skoro pet hiljadu ljudi.

 

View this post on Instagram

 

Chillin’ 😎

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀ᗷOᒍᗩᑎ GᗩĆEŠᗩ (@gacesabojan94) on

Upravo su ga društvene mreže ponovo „gurnule“ u fokus javnosti  polovinom maja 2020. godine kada je „isplivao“ snimak u kome pokazuje svoj polni organ.

Premda se na snimku ne vidi njegovo lice, mnogi su po tetovažama uspeli da prepoznaju da je reč o nekadašnjem zadrugaru[4].

Bojan, sa druge strane, nije ni potvrdio niti demantovao da je na snimku on, niti da li ga je sâm plasirao na internet ili je to učinio neko drugi.

Mladi Beograđanin ipak svoje profile na društvenim mrežama, naročito na „Fejsbuku“ koristi kako bi komentarisao svakodnevna dešavanja u Srbiji.

Tako iz njegovih statusa možemo saznati da ne podržava aktuelnu vlast, protivi se vakcinaciji protiv novog virusa korona, te dolasku migranata. Sa druge strane, podržao je proteste koji su održani nakon izbora u junu 2020. godine.

„Instagram“ uglavnom koristi za objavljivanje fotografija iz svakodnevnog života, a neretko su na njima poznate beogradske klaberke i starlete.

Sa jednom od njih, Anđelom Arnautović (Anđela Veštica) je posebno blizak, ali su oboje demantovali da među njima ima nešto više od prijateljstva.

Jedan je od retkih ljubitelja teretane koji otvoreno priznaje da koristi suplemente kako bi njegovi mišići izgledali što bolje.


Njegovi pratioci na „Instagramu“ imali su priliku i da upoznaju njegovu devojku Aleksandru sa kojom je već neko vreme u vezi.

Gaćeša je u fokus javnosti ponovo dospeo u oktobru 2020. godine, kada je mnoge oduševio spasavši mače koje je ostalo bez noge.

On je životinju našao nedaleko od svog stana u Beogradu, uzeo je kod sebe i obavestio nadležne organe kako bi zbrinuo mače.

Na društvenim mrežama je napisao da je mače preuzela veterina Beograd, te da će nakon što oni saniraju rani on lično udomiti nesrećnu životinju[5].

Reference

[1] https://www.republika.rs/zadruga/zadruga/85038/bojan-gacesa-znam-luna-zver-krevetu

[2] https://www.blic.rs/zabava/zadruga-2/sok-za-sokom-otac-nevene-arsic-tvrdi-da-je-njegova-cerka-izmislila-da-je-izgubila/nv90mle

[3] https://www.blic.rs/zabava/zadruga-2/izbacen-je-iz-zadruge-posle-vica-koji-je-zgrozio-srbiju-a-reakcija-bojana-gacese-na/dfegywz

[4] http://informer.rs/dzet-set/rijaliti/518701/bio-glavni-frajer-zadruge-tviter-usijao-zbog-klipa-kom-bojan-vadi-snima-odale-tetovaze

[5] https://www.espreso.co.rs/showbiz/zvezde/636605/bojan-gacesa-zadruga-foto

Bojan Gaćeša na društvenim mrežama

FacebookBojan @ Facebook
InstagramBojan @ Instagram