Ana Bebić

Kratke informacije

Ime i prezimeAna Bebić
Datum rođenja7. maj 1986.
Mesto rođenjaMetković
DržavaHrvatska
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop

Biografija

Ana Bebić je hrvatska pop pevačica koja je prepoznatljivost stekla učešćem u televizijskim takmičenjima „Hrvatski idol“ i „Operacija Trijumf“. Rođena je 7. maja 1986. godine u Metkoviću. U braku je sa Ivanom Đolićem sa kojim ima dvoje dece. Živi i radi u Beogradu.

Muzikom je počela da se bavi 2004. godine. Tada se na Festivalu „Marko Polo“ predstavila pesmom „Kad odu moje prijateljice“. Veću prepoznatljivost joj je donelo učešće na televizijskom takmičenju „Hrvatski idol“.

Ipak, regionalnu popularnost je stekla tokom učešća u televizijskom takmičenju „Operacija Trijumf“, gde je ostvarila zapažen plasman. Nakon toga je snimila pesmu „Preživjet ću“ koja je postala regionalni hit.

Na „Dori“ se takmičila sa numerom „Mrzim spore stvari“, a snimila je i dve pesme sa učesnicima „Operacije Trijumf“.

Usledila je saradnja sa grupom Flamingosi na pesmi „Litar vina“, te duet „Jugoslavija“ sa Željkom Vasićem. Publiku je oduševila i singlovima „Noć me kida“, „Telepatija“ i „Bordo“.

Detinjstvo i obrazovanje

Ana Bebić rođena 1986. godine u Metkoviću. Sa roditeljima, Tomislavom i Zoranom, starijom sestrom Zrinkom i starijim bratom Ivanom odrasla je u rodnom gradu. Vrlo rano je pokazala interesovanje za muziku i ples. Ipak, najveća ljubav joj je bila rukomet.

Osnovnu i srednju školu je završila u Metkoviću. Nakon toga je upisala Ekonomski fakultet u Dubrovniku. Uspela je da položi skoro sve ispite iz prvog semestra, međutim, nakon toga je odlučila da napusti studije i da se posveti muzičkoj karijeri.

Ana je 2011. godine upisala Fakultet za medije na Univerzitetu „Megatrend“. Diplomirala je menadžment u kulturi i medijima, smer odnosi sa javnošću.

Karijera

Ana Bebić je prvu pesmu objavila 2004. godine. Reč je o singlu „Kad odu moje prijateljice“. Prvi put ga je otpevala na Festivalu „Marko Polo“.

Prvi televizijski nastup je doživela 2004. godine kao jedna od takmičarki emisije „Hrvatski idol“. Uprkos tome što je pokazala zavidan talenat i umeće, pobeda je pripala Patriku Jurdiću.

Tri godine kasnije je sa Nenadom Keromna Festivalu šaljivih šansona Blato otpevala numeru „Moja mala voli rock’n’roll“. Pesma je objavljena na kompilacijskom CD-u „4. Festival Šaljivih Šansona Blato `07“ u izdanju Produkcijske kuće „Dancing Bear“.

Sa bendom Adastra je 2008. godine objavila obradu pesme „Sladoled“ zagrebačke grupe Prljavo kazalište.Numera se našla na njihovom CD-u „Surovi grade“ koji je Produkcijska kuća „Croatia Records“ objavila 2011. godine.

Krajem septembra 2008. godine postala je jedna od učesnica muzičkog rijaliti takmičenja „Operacija Trijumf“ koji su emitovale brojne regionalne televizije. Ana je pokazala raskošan talenat, pa se našla u samom finalu ovog šoa.

Uspela je da se zadrži u takmičenju do samog kraja, ali ne i da uđe u finale. Pobeda je pripala njenom kolegi Adnanu Babajiću iz Živinica.

Ipak, zahvaljujući trudu, radu, talentu i podršci televizijske publike uspela je da se izbori da snimi prvu pesmu. Reč je o singlu „Preživjet ću“ koji je premijerno izvela u finalu „Operacije trijumf“.

S ovom pesmom se predstavila publici u beogradskom Sava centru, Tivtu, Podgorici te drugim gradovima. Gostovala je u emisijama „Ami G Show“, „City Club“ i drugima.

Na „Dori“, hrvatskom izboru za predstavnika na takmičenju za pesmu Evrovizije, Ana je 2009. godine izvela numeru „Mrzim spore stvari“. Singl se našao na kompilaciji „Dora ’09“ koju je „Croatia Records“ objavila u aprilu 2009. godine.

Sa Milicom Majstorović i Danijelom Pavlovićem, takođe učesnicima „Operacije trijumf“ je 2009. godine nastupila na Festivalu „Sunčane skale“ u Herceg Novom. Publici su se predstavili pesmom „Rođeni sa greškom“. Autorka teksta i muzike je pevačica Emina Jahović, dok je za aranžman bio zadužen Bojan Dugić.

Nakon toga je sa bivšim studentima „Operacije trijumf“ Đorđem Gogovom, Igorom Cukrovom i Milicom Majstorović snimila novogodišnju pesmu „Sve za ljubav“.

Usledila je saradnja s Ognjenom Amidžićem i Marinkom Madžgaljom. Ana i Flamingosi su 2010. godine snimili pesmu „Litar vina“ u izdanju produkcijskih kuća „Wave Music“ i „City Records“. Snimili su i spot koji trenutno „avgust 2022. godine“ broji preko tri miliona pregleda na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“).

Ana se 2011. godine pojavila u spotu za pesmu „Italijana“ koju je Severina objavila 2011. godine, a koja se našla na njenom CD „Dobrodošao u klub“.

U novembru 2014. godine je snimila singl „Smiley“ na kome je sarađivala sa Milošem Roganovićem, Nemanjom Antonićem i Filipom Miletićem. Spot je objavila Produkcijska kuća „IDJ Videos“, a do sada je „zaradio“ oko 1.1 milion pregleda.

S istom ekipom muzičara je sarađivala i tokom snimanja pesme „Jugoslavija“ koju je polovinom 2015. godine objavila zajedno sa Željkom Vasićem. Snimili su i spot koji je objavljen na Željkovom zvaničnom „JuTjub“ kanalu.

U martu 2015. godine je promovisala baladu „Dilema“ koju je objavila Diskografska kuća „Croatia Records“, a sa kojom se Ana predstavila na revijalnoj večeri Festivala „CMC“ u Vodicama.

Ana je u decembru 2019. godine promovisala singl „Avet“ na kome je sarađivala sa Nemanjom Filipovićem i Markom Mandićem. Pesmu je pratio interesantan spot u izdanju Produkcijske kuće „IDJ Tunes“.

Sledeće godine je snimila svoju verziju pesme „Ti nemaš prava na mene“ kao deo projekta „Zvezde pevaju zvezde“ u organizaciji Radija S.

Nakon godinu dana studijske pauze Ana je svoju publiku počastila singlom „Noć me kida“ koju potpisuju Bojan Vasić i Jelena Trifunović.

Na singlu „Telepatija“ koji je objavila u decembru 2021. godine Ana je sarađivala s Anđelom Vujović (Angellina), Markom Konom, Milanom Novakovićem Lanetom i Ivanom Franovićem. Snimila je i vrlo interesantan spot koji je za osam meseci „zaradio“ oko 300 hiljada pregleda na internet platformi „JuTjub“.

Produkcijska kuća „Magic Records“ je u junu 2022. godine objavila Anin singl „Bordo“. Reč je o pesmi koju su komponovali, pisali i aranžirali Boris Krstajić i Aleksandar Stevanović. Izvela ju je na Festivalu „Skale“ u Herceg Novom i dobila ovacije publike.

Privatni život

Ana Bebić je rođena 1986. godine u Metkoviću. Ljubav prema muzici, ali i veliki talenat je pokazala vrlo rano. Često je pevala s ocem na svirkama. Najveću podršku u karijeri su joj, pored roditelja, pružali sestra Zrinka i brat Ivan, te baka Anka. Njena sestra Zrinka je po struci profesorka muzičkog obrazovanja.

Ana je u mladosti trenirala rukomet. Ipak, veliki je ljubitelj ekstremnih sportova, poput bandži džampinga i padobrana.

Zbog posla se iz rodnog Metkovića preselila u Beograd. Nakon učešća u „Operaciji trijumf“ je upoznala kompozitora i muzičkog producenta Filipa Miletića. Brzo su uplovili u vezu koja je sa prekidima trajala šest godina.

U jednom intervjuu je priznala da je najteži period u njenom životu bilo proleće 2012. godine. Naime, Ana je 31. marta nastupila u novosadskoj diskoteci „Kontrast“. U publici je bila i njena prijateljica Milena Dalmacija i njen dečko Renato Vuković.

U klubu je izbio požar u kome je poginulo šestoro mladih ljudi, uključujući i Milenu i Renata[1]. Ana je zbog dima i šoka smeštena na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu. Na sreću, brzo se oporavila, ali je saznanje šta se dogodilo njenoj drugarici mnogo potreslo[2].

Posle veze sa Miletićem Ana je upoznala IT stručnjaka Ivana Đolića. Par se venčao 2017. godine u Zemunu. Pevačica je 9. maja naredne godine rodila dečaka. Drugog sina su dobili 21. aprila 2020. godine.

S obzirom na to da ne želi da detalje iz privatnog života deli sa novinarima, nije poznato kako se dečaci zovu.

Ana Bebić je zaštitno lice brenda „J.Lo“ za područje Srbije. Promoterka je časopisa „Stil“, a u anketi portala „index.hr“ svojevremeno je izabrana za najlepšu ženu u Hrvatskoj.

Diskografija

Singlovi

 • 2004. Kad odu prijateljice
 • 2004. Moj mala voli rock’n’roll (ft. Nenad Kero)
 • 2008. Sladoled (ft. Adastra)
 • 2008. Preživjet ću
 • 2009. Mrzim spore stvari
 • 2009. Rođeni sa greškom (ft. Milica Majstorović & Danijel Pavlović)
 • 2010. Sve za ljubav (ft. Đorđe Gogov, Igor Cukrov & Milica Majstorović)
 • 2010. Litar vina (ft. Flamingosi)
 • 2014. Smiley
 • 2015. Jugoslavija (ft. Željko Vasić)
 • 2015. Dilema
 • 2019. Avet
 • 2020. Ti nemaš prava na mene
 • 2021. Noć me kida
 • 2021. Telepatija
 • 2022. Bordo

Reference

Ana Bebić na društvenim mrežama

FacebookAna @ Facebook
InstagramAna @ Instagram