Predrag Vučetić

Kratke informacije

Ime i prezimePredrag Vučetić
Datum rođenja1981.
Mesto rođenjaKruševac
DržavaSrbija
ZanimanjePolicajac

Biografija

Predrag Vučetić je srpski policajac, najpoznatiji po neuspešnom prikupljanju potpisa za kandidaturu za predsednika Republike Srbije 2017, te što je bio član mirovne misije UN na Haitiju, gde je odlikovan za zasluge. Rođen je 1981. godine u Kruševcu.

Karijera

1996. godine je upisao Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici. Po zanimanju je diplomirani oficir policije i pravnik. Trenutno radi kao zamenik komandira Policijske stanice u Trsteniku.

Bio je član mirovne misije Ujedinjenih nacija na Haitiju i tada mu je uručena medalja UN-a za zasluge. 2014. godine se zalagao da se u toj zemlji izgradi hram mira. Takođe je na radnom mestu štrajkovao glađu zbog kriminalizacije policije.

2015. godine je želeo da upiše Diplomatsku akademiju. Smatra da nije uspeo jer su tamo mesta obezbeđena starletama i deci političara.

2016. godine je sa drugovima osnovao Grupu građana „Bela lađa“.

U januaru 2017. godine je Vuk Jeremić održao tribinu u Trsteniku, a Predrag mu je postavljao nezgodna pitanja.

U februaru je kod spomenika kosovskim junacina u Kruševcu bio u okovima i održao je Sretenjski protest protiv politike aktuelne vlade.

U martu je objavljeno da je predao potpise podrške za kandidaturu, a tvrdio je da mu Gradska uprava u Kruševcu nije dozvolila da ih slobodno prikuplja. Republička izborna komisija je izjavila da u njegovoj kutiji nije bilo nijednog validnog potpisa i dala mu je 24 časa da to ispravi. 15. marta je njegova kandidatura odbijena.

Rekao je da nije poput Ljubiše Preletačevića Belog čiji rad poštuje, već da se bori protiv sistema i zalaže za uvođenje reda. Tvrdio je da ima informacije koje mogu da diskredituju ostale kandidate i da će ih rado objaviti. Da je postao predsednik, zalagao bi se za vraćanje vojnog roka, za organizovanje referenduma na kom bi se građani odlučili da li žele u EU, kao i za to da političke stranke prestanu da se finansiraju iz budžeta.

Predrag Vučetić na društvenim mrežama

YoutubePredrag @ YouTube