Ekrem Jevrić

Kratke informacije

Ime i prezimeEkrem Jevrić
Datum rođenja25. oktobar 1961.
Mesto rođenjaPlav
Datum smrti4. mart 2016.
DržavaCrna Gora
PrebivališteNjujork
ZanimanjeFizički radnik. pevač
ŽanrTurbo-folk

Biografija

Ekrem Jevrić, poznat i pod nadimkom Gospoda, je bio crnogorski pevač i učesnik rijaliti programa koji se proslavio pesmom „Kuća pos’o“. Rođen je 25. oktobra 1961. godine u Plavu. Preminuo je 4. marta 2016. godine u Njujorku gde je živeo i radio.

Suprugu Igbalu je upoznao u skladu sa običajima tako što ga je sestra pozvala „na viđenje“. Odmah se u nju zaljubio i 1985. godine su se venčali. Dobili su sinove Enisa, Verdina, Hajrudina i Berata.

Ekrem je 1988. godine ispunio poslednju očevu želju i sa porodicom otišao u Kanadu, a zatim u Sjedinjene Američke Države.

Na početku je bio taksista i fizički radnik. Prvo je savladao engleski jezik, a onda je našao dobar posao na izoliranju cevi za vodu i grejanje, kako je on govorio: „majstor za izolejšn“, čime se bavio do kraja života.

Igbala se brinula o deci, a vikendom su odlazili u druge američke države od kojih im se najviše svidela Pensilvanija.

Prvi album pod nazivom „Igbala, Igbala, srce si mi dala“ Ekrem je snimio 2002. godine. Popularnost je doživeo osam godina kasnije kada je objavio album „Gospoda“ na kome su se našle numere „Česma“, „Borovnica“, „Mila majko“, „Samoća“ (Plave, plave), „Selom proći“, „Kafana“, „New York“ (Kuća pos’o), „Plavlanka“, „Gola, gola“ (feat Švabo Smit).

Numera „Kuća pos’o“ ga je učinila internet senzacijom i neprikosnovenom jutjub zvezdom čiji spot ima broji preko 16 miliona pregleda. Veliki hitovi su postale i pesme „Gola, gola“ i „Kafana“.

Posle toga su usledile brojne ponude, a jedna od njih je snimanje promotivnih slika i televizijske reklame za zimsku kolekciju modne kuće „Dolce & Gabbana“.

Ekrem je imao ulogu krojača za koju mu je isplaćeno 1 000 dolara. Pevao je na raznim veseljima i nastupao je u američkim klubovima koje je punio do poslednjeg mesta.

Čak su i britanske novine „Independent“ pisale o Ekremu tvrdeći da je njegov hit ujedinio narode bivše Jugoslavije. Izveštavali su o njegovom povratku u otadžbinu gde je dočekan kao kralj i velika zvezda.

Igbala je 2013. godine izjavila da će se razvesti od Ekrema jer je snimio porno film u Beogradu. Tvrdila je da je samo otišao pod izgovorom da ima koncerte, ali da se predugo zadržao.

Učešće u rijaliti programima

Ekrem Jevrić je 2011. godine ušao na imanje u Lisovićima gde se zbližio sa pevačicom Vesnom Vukelić Vendi. Kamere su zabeležile da joj je lizao stopala što je ostalim takmičarima bilo degutantno. Vendi ga je često izazivala, ali seks nisu imali.

Ekrem je osvojio treće mesto, što je doživeo kao nepravdu jer su on i pevačica pravili šou na „Farmi“.

Pošto je shvatio da ju je povredio, Ekrem je suprugi posvetio duet „Oprosti mi, Igbala“ koji je otpevao sa Čupom Kalačem. Njih dvojica su se potukli u kafani jer se Čupo udvarao Vendi što je Ekremu veoma zasmetalo.

Snimio je i numeru „Vendi“ sa Ali Kingom jer je pevačicu smatrao svojom muzom sa kojom jedino može da pravi „šovove“.

Ekrem se 2013. godine na „Farmi“ takmičio za nagradu od 50 000 evra. U rijalitiju je mnogo pio i kamere su ga često snimale kako se tetura po kući i dvorištu.

Jedna od smešnijih scena je kada je Staniju pitao koje pesme peva Novak Đoković. Ni ovaj put nije pobedio, već se našao na osmom mestu.

U septembru iste godine je ponovo postao deo ovog rijalitija, ali popularnost je nastavila da mu pada, pa je bio deveti.

Ekrem je 2015. godine ušao u luksuznu vilu u Zemunu, tj. u rijaliti „Parovi“. Tu je pričao da Vendi doživljava kao svoju suprugu i da smatra da su Srpkinje i Ruskinje najbolje žene. Priznao je da mnogo voli Igbalu i da često razmišlja da li joj je dobro.

Vojislava Šešelja je pitao da li je imao nešto sa Vendi na šta mu je on odgovorio da se o intimi ne priča. U dogovoru sa produkcijom je napustio šou i otišao je u Njujork da sredi papire sa namerom da se vrati.

4. marta 2016. godine mediji su preneli da je Ekrem preminuo od srčanog udara. U pet ujutru je krenuo na posao i umro je u kolima. Nakon dva sata, sin Hajrudin je pronašao njegovo telo. Sahrana je održana 5. marta u Njujorku, a u međuvremenu je urađena obdukcija.

U „Parovima“ su održali minut ćutanja i takmičare je veoma pogodila ova vest.

Vendi je izjavila da je on njen dragi prijatelj kome je bilo suđeno da zablista i ode. Smatra da je bio autodestruktivan i da ga je nezdrav način života ubio. Imao je operaciju srca zbog koje su mu doktori zabranili da puši i pije alkohol.

Čupa je rekao da je mnogo radio jer je imao još pet godina do penzije koju, na kraju, nije ni dočekao.