Nina Nešković

Kratke informacije

Ime i prezimeNina Nešković
Datum rođenja1992.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumica

Biografija

Nina Nešković je srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica prepoznatljiva po ulogama u serijama „Sinđelići“, „Kalkanski krugovi“, „Močvara“ i drugima. Rođena je 1992. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Djetinjstvo i obrazovanje

Nina Nešković je rođena 1992. godine u Beogradu. Djetinjstvo joj je bilo bezbrižno i srećno. Najviše vremena je provodila vani igrajući se sa svojim vršnjacima.

Raspusti su bili rezervisani za igru, a tokom škole, školske obaveze su bile na prvom mjestu – učenje engleskog jezika i zadaćama. Išla je na glumu, časove stranog jezika i sport za koji je uvijek imala vremena, a najduže se zadržala u gimnastici.

Često joj je jezik bio brži od pameti što ju je najviše koštalo u odnosima sa profesorima.

Nakon srednjoškolskog obrazovanja plan je bio da upiše glumu. Na početku nije bila sigurna da li će uspjeti u svojoj namjeri. Plan B je bio da jednu godinu radi i uči jezike, a zatim ponovo pokuša.

Međutim, glumu je upisala iz prvog pokušaja. Diplomirala je na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Dragana Petrovića Peleta i asistenta Miloša Bikovića. Trenutno pohađa master studije.

Karijera

Ninini roditelji su je od početka podržavali u namjeri da postane glumica. Oduvijek je voljela glumu i željela da uspije u svojoj namjeri da postane glumica. Iako glumi i u televizijskim serijama, Nina naglašava da joj je pozorišna scena inspirativnija.

Tokom dosadašnje karijere, posebno su joj značili savjeti i podrška starijih kolega. Najviše su joj pomogli Igor Đorđević i Nebojša Milovanović. Susret sa Mirom Banjac je na nju ostavio poseban utisak jer je pokazala da je „pimjer profesionalnosti koji treba slijediti“.

Nina se prvi put predstavila širem auditorijumu kada je imala 16 godina u tinejdžerskoj seriji „Priđi bliže“, u kojoj je tumačila ulogu Lare – srednjoškolskog negativca.

Kroz brojne uloge pokazala je vrhunsku moć transformacije i izuzetan senzibilitet.

Glumila je u predstavama „Dobrodošli u Srbiju“, „Narodna drama“, „Petar Pan“, „Pad“, „San letnje noći“, „Klaustrofobična komedija“, „Smrt fašizmu! O ribarima i slobodi“.

Od 2010. godine do 2021. godine je imala nekoliko zapaženih uloga u televizijskim serijama „Komšije“, „Urgentni centar“, „Državni službenik“, „Sinđelići“, „Priđi bliže“, „Kalkanski krugovi“, „Močvara“, „Preživeti Beograd“ i „Jutro će promeniti sve“.

Njena diplomska predstava “Dejstvo gama zraka na sablasne nevene” će biti na programu Ateljea 212. Predstavu je radila uz pomoć svojih koleginica Jovane Stojiljković, Marte Bjelice i Anđele Jovanović sa kojima je i privatno bliska.

Ninin omiljeni reditelj je Nikita Mihalkov. Uzora u svom poslu nema, a najdraži glumci su joj Meril Strip (Meryl Streep), Anita Mančić, Jasna Đuričić, Dragan Petrović Pele i Nataša Ninković.

Veliki utisak na nju je ostavio Nebojša Glogovac čije emocije bi voljela da doživi i prenese na svoju publiku.

Želja joj je da se pojavi u nekoj filmskoj ulozi. Išla je na nekoliko filmskih kastinga, ali do sada nije dobila nijedan poziv za ulogu.

Privatni život

Prilično mlada je odlučila da se odvoji od roditelja i započne samostalan život. Živi sa prijateljicama i koleginicama Martom Bjelicom i Jovanom Stojiljković. Nina ističe da su povezane kao sestre, te da ih često nazivaju „klanom“ zbog njihove bliskosti.

Glumica svoj ljubavni život čuva dalje od javnosti. Jedino je poznato da njen izabranik nije iz iste branše, da se dobro razumiju i poštuju.

Slobodno vrijeme i predah od poslovnih obaveza mlada glumica provodi uz rijeke uživajući u svom hobiju – kajaku.

Iako je rođena i živi u glavnom gradu Srbije, dosta vremena provodi u prirodi okružena zelenilom. Umjesto gradskog prevoza, uživa vozeći bicikl. Osim prirode, voli i sport.

Ljubav prema kajaku je razvila zahvaljujući starijem bratu Nemanji koji se bavi ekstremnim sportovima i ima sportski klub „Wild Serbia“.

Često vodi turističke kajak-ture po Srbiji, veslajući na Drini, Tari i drugim rijekama širom Srbije.

Priznaje da je vožnja kajakom samo hobi i da nema ambicije i želje da se ozbiljnije time bavi i odlazi na takmičenja. Kajak joj pomaže da ostane u kondiciji koja joj je potrebna tokom snimanja.

Opuštaju je i druženja sa prijateljima, upoznavanje novih ljudi, putovanja.

Mlada glumica ističe da trenutno najviše uživa u ulozi tetke koja je posebno ispunjava.

Zanimljivosti

Laska joj kada dobije poruku i pohvalu od obožavalaca.

Ne voli šoping, a uživa samo kada kupuje sportsku opremu.

Filmografija

Filmovi i serije

  • 2010. Priđi bliže
  • 2018. Komšije
  • 2018. Urgentni centar
  • 2018. utro će promeniti sve
  • 2017-2019. Sinđelići
  • 2019. Državni službenik
  • 2019-2020. Preživeti Beograd
  • 2020. Močvara
  • 2021. Kalkanski krugovi
  • 2022. Heroji Halijarda

Predstave: „Dobrodošli u Srbiju“, „Klaustrofobična komedija“, „Petar Pan“, „Narodna drama“, „Jami distrikt“, „Smrt fašizmu! O ribarima i slobodi“, „Pad“, „San letnje noći“, „Zaboravljene“ i druge.

Nina Nešković na društvenim mrežama

FacebookNina @ Facebook
InstagramNina @ Instagram
IMDBNina @ Twitter