Teodora Bjelica

Kratke informacije

Ime i prezimeTeodora Bjelica
Datum rođenja14. avgusta 1994.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumica, model

Biografija

Teodora Bjelica je srpska manekenka i pozorišna, televizijska i filmska glumica prepoznatljiva po ulogama u filmovima i serijama „Južni vetar“, „Hotel Beograd“, „Toma“, „Tri muškarca i tetka“ i drugima. Rođena je 14. avgusta 1994. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Prvu filmsku ulogu ostvarila je sa sedam godina igrajući devojčicu u komediji „Ona voli Zvezdu“. Od 16. godine se bavila modelingom, a 2011. godine je osvojila titulu Mis šarma.

Nešto kasnije krenula je stopama svoje majke, glumice Gordane Bjelice. Dobila je priliku da učestvuje u snimanju serije „Južni vetar“, a nakon toga su usledile uloge u serijama i filmovima „Slatke muke“, „Hotel Beograd“, „Toma“ i druge.

Upisala je glumu u jednoj privatnoj školi i svoj poziv upravo pronašla u toj umetnosti. Pored televizijskih i filmskih uloga, Teodora je ostvarila zapažene uloge u pozorištu.

Detinjstvo, obrazovanje i manekenska karijera

Teodora Bjelica je rođena 1994. godine u Beogradu. Njena majka, Gordana i novinar Miroslav Lazanski su bili u emotivnoj vezi, a plod te romanse bila je upravo Teodora. Pošto nisu ostali zajedno, Gordana je ćerku sama vaspitavala.

Kako je mlada glumica jednom prilikom ispričala, Gordana je prve tri godine njenog života potpuno posvetila ćerki. Bavila se drugim poslovima, a nešto kasnije ponovo se vratila glumi.

Teodora je uporedo s osnovnom školom pohađala muzičku školu, smer klavir. Pošto je rano pokazala izuzetan talenat, dobila je poziv da školovanje nastavi na Puškinovom institutu u Rusiji.

Neko vreme su živele tamo, ali su se vratile u Srbiju, jer Gordana nije mogla da pronađe posao, pošto nije poznavala ruski jezik.

Teodora se u međuvremenu okušala i u glumačkom pozivu. Ostvarila je manju ulogu u filmu „Ona voli zvezdu“.

Na nagovor porodičnog prijatelja otišla je na kasting u jednu modnu agenciju, gde joj je rečeno da poseduje prirodnu lepotu i dar da se bavi modelingom i manekenstvom, ali da mora da promeni stil koji je do tada gajila.

Kako je jednom prilikom ispričala, u tom momentu je nosila pirsinge, farbala kosu u tamno i slušala Ramštajn.

Pošto je želela da se okuša u modnoj industriji, promenila je imidž i prijavila se za takmičenje u Smederevu. Ostvarila je dobar plasman, što joj je dalo vetar u leđa da nastavi da gradi karijeru u tom pravcu.

Pošto su kastinzi i angažmani oduzimali mnogo vremena, iz srednje Pravne škole se prebacila u jednu privatnu školu i školovanje nastavila vanredno.

Učestvovala je na izboru za Mis Srbije 2011. godine. Osvojila je titulu Mis šarma Srbije, te proglašena za najlepšu devojku po mišljenju žirija poznatih.

Usledili su novi angažmani. Teodora je predstavljala Srbiju na takmičenju Olympia World – Beauty and Sport. Reč je o izboru lepote koji je održan u sklopu 22. Zimskih olimpijskih igara. Našla se među 180 kandidatkinja iz celog sveta.

Karijeru je nastavila u inostranstvu. Imala je priliku da nosi revije i snima ediotorijale u Bejrutu, Istanbulu, Milanu, Meksiku i drugim zemljama sveta.

Pored toga, dobila je stipendiju da školovanje nastavi u Meksiku, na jednom prestižnom univerzitetu, međutim, želela je da se vrati u svoju zemlju i da tu nastavi da živi i radi. Zato je upisala ekonomiju, a ubrzo nakon toga i glumu u jednoj privatnoj glumačkoj školi.

Glumačka karijera

S obzirom na to da joj je majka uspešna glumica, Teodora je od malena imala priliku da vidi kako izgleda taj svet, tj. kroz šta jedan glumac sve prolazi u procesu izgradnje lika koji treba da tumači u pozorištu, na televiziji ili filmu.

Sama je dobila šansu da 2001. godine igra devojčicu u komediji „Ona voli Zvezdu“ koju su napisali i režirali Gordan Mihić i Marko Marinković. Glavne uloge su pripale Gordanu Kičiću i Danijeli Vranješ, a publika je dobro reagovala na ovo ostvarenje.

Na filmsko platno Teodora se vratila 2017. godine ulogom Elene u filmu „Afeterparti“. Reč je o komediji Luke Bursaća u kojoj su glavne junake igrali Rade Ćosić, Dragan Jovanović i drugi. Film je premijerno prikazan u martu 2017. godine na FEST-u.

Teodora Bjelica je tokom 2019. i 2020. godine igrala sekretaricu u humorističnoj seriji „Slatke muke“ koju je premijerno prikazivala komercijalna televizija „Superstar“. Ovog puta je dobila priliku da scenu deli sa kolegama Andrijom Miloševićem, Aleksandrom Tomić i drugima.

Reditelj Miloš Avramović joj je poverio ulogu Mine u jednoj od epizoda akciono-dramske serije „Južni vetar“ koja je doživela veliku popularnost u zemlji i regionu, pa je snimljeno nekoliko televizijskih i filmskih nastavaka ovog ostvarenja.

Usledila je saradnja sa kolegom Milošem Bikovićem i ruskim producentima, rediteljima i scenaristima na komediji „Hotel Beograd“. Reč je o filmu koji je svetlo dana ugledao 2020. godine i koji je brzo pokupio simpatije publike.

Da joj uloge u komedijama „leže“ pokazala je i igrajući Danijelu u sitkomu „Tri muškarca i tetka“, koji je premijerno emitovan od 21. februara 2021. godine na kanalu „Prva“.

Teodora je glumila sekretaricu u Diskografskoj kući „Beo estrada“ u filmu i seriji „Toma“, posvećenom životu pevača Tome Zdravkovića. Od 2021. godine glumi Anđelu u seriji „Aviondžije“ koju emituje nekoliko regionalnih televizijskih kuća.

Utelovila je lik Marine u komediji „Ko je smestio Mungosu?“ iz 2022. godine,  a ista uloga joj je dopala i u filmu „Teorija zavere“.

Pored filmova i serija na kojima radi, Teodora glumi i u pozorištima. Tako je sa predstavom „Bez nje“ u kojoj glumi sa kolegama Radetom Ćosićem, Stevanom Jevtovićem i Nedom Mitrović obišla skoro celu Srbiju.

Privatni život

Teodora Bjelica je rođena 1994. godine u Beogradu. Odrasla je u rodnom gradu, a pošto je rano ušla u svet modelinga, često je menjala prebivalište, sve dok se 2019. godine nije vratila u Beograd.

Premda se posvetila glumi, nastavila je da se bavi svojim prvim zanimanjem. Zbog uspeha koje je ostvarila u modnoj industriji, ali i uloga koje igra na televiziji i filmu, Teodorin privatni život je često u fokusu javnosti.

Najčešće se tabloidi interesuju za to kako joj je bilo odrastati bez oca, s obzirom na to da je brigu o njoj tokom celog života vodila majka Gordana. Mlada glumica često odgovara da je njena majka uspela da joj nadomesti ljubav, te da se pobrinula da joj ništa ne nedostaje.

Mnogo se u tabloidima spekulisalo o njenoj vezi sa Igorom Kojićem, sinom Dragana Kojića Kebe i bivšim suprugom pop pevačice Severine.

Novinari „žute štampe“ ih povezuju od decembra 2022. godine. Pisali su kako su proslavili Novu godinu zajedno, te kako su putovali na Kopaonik.

O toj romansi uglavnom su govorili „izvori bliski paru“, ali nikad njih dvoje. Navodno su raskinuli polovinom 2023. godine, ali niti jedno od njih dvoje nije komentarisalo novinske napise[1].

Teodora se u slobodno vreme bavi jahanjem, a dobru liniju održava vežbanjem. Kako je u jednom intervjuu priznala, nikad nije imala problem sa viškom kilograma, ali je na samom početku manekenske karijere često dobijala sugestije da smrša.

Kazala je da joj je drago što je u taj svet ušla i ostvarila dobru karijeru u vremenu kada je modna industrija izgledala drugačije nego danas i kada se za svaki angažman, tj. svaku reviju ili kampanju moralo mnogo više boriti nego danas.

O projektima na kojima radi, bilo da je u pitanju moda ili gluma, Teodora obaveštava svoje pratioce na društvenim mrežama. Samo je na „Instagramu“ prati oko 25 hiljada ljudi iz Srbije i regiona.

Filmografija

Filmovi i serije

 • 2001. Ona voli Zvezdu
 • 2017. Afterparti
 • 2019-2020. Slatke muke
 • 2020. Južni vetar
 • 2020. Hotel Beograd
 • 2021. Toma
 • 2021. Tri muškarca i tetka
 • 2021. Aviondžije
 • 2022. Čudne ljubavi
 • 2022. Ko je smestio Mungosu?
 • 2023. Teorija zavere

Reference

Teodora Bjelica na društvenim mrežama

FacebookTeodora @ Facebook
InstagramTeodora @ Instagram
IMDBTeodora @ IMDb