Diana Mihajlović

Kratke informacije

Ime i prezimeDiana Mihajlović
Datum rođenja12. decembar 1996.
Mesto rođenjaRusija
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop-folk

Biografija

Diana Mihajlović je srpska pop-folk pevačica koja je prepoznatljivost stekla učešćem u televizijskom muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. Rođena je 12. decembra 1996. godine u Rusiji. Odrasla je u mestu Skobalj kod Smedereva, a živi i radi u Beogradu. Udata je za Vladimira Pajića sa kojim ima jedno dete.

Na takmičenje „Zvezde Granda“ prvi put se prijavila sa 22 godine. Pošto nije uspevala da stigne do finala, Diana je nastavila da učestvuje i u narednim sezonama.

Do 2023. godine je objavila singlove „Prećuti“ i „Lajala“ koji beleže veliki broj pregleda na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“).

Detinjstvo i obrazovanje

Diana Mihajlović je rođena 1996. godine u Rusiji. Njena majka Irina Rudina Mihajlović je Ruskinja poreklom sa Jalte.

Diana je sa roditeljima i sestrom odrasla u mestu Skobalj kod Smedereva. Završila je nižu muzičku školu, odsek klavir. Posle srednje Ekonomsko-trgovinske škole upisala je ekonomski fakultet. Diplomirala je 2017. godine.

Karijera

Diana Mihajlović se na muzičko takmičenje „Zvezde Granda“ prvi put prijavila 2018. godine. Uspela je da prođe u prvi krug, a za nastavak takmičenja pripremala ju je mentorka Snežana Đurišić.

Tada je otpevala pesmu „Minus i plus“ grupe Magazin i „Tango“ Milice Pavlović. Već je u prvoj pesmi podgrejala atmosferu među publikom u studiju, a uz nju je zaplesao i Saša Popović. Pored talenta za pevanje, mlada zvezda je pokazala zavidan smisao za ritam.

Uprkos tome, nije uspela da se plasira u samo finale ovog takmičenja.

To je, ipak, nije sprečilo da se prijavi i u sezoni 2019/20. Pred publikom i žirijem je nastupila sa pesmom „Sve još miriše na nju“ Parnog valjka i Severininim hitom „Italijana“. Na prvu pesmu su mnogi reagovali odlično, međutim, pokazalo se da joj druga pesma nije najbolje „legla“.

Gostujući član žirija Adil je kazao da možda nije najbolja pevačica na estradi, ali da ima potencijal da postane zvezda.

Ove reči su očito bile veliki podsticaj za mladu pevačicu, pa je u martu 2020. godine objavila sing „Prećuti“ na kome je sarađivala sa Andrejom Jakšićem i Vukom Matićem. Snimila je i atraktivan spot koji je za tri i po godine „zaradio“ preko 1.3 miliona pregleda na „JuTjubu“.

U septembru iste godine se ponovo prijavila za učešće u „Zvezdama Granda“. Mentor joj je ovog puta bio Aleksandar Milić Mili.

Između ostalih, pevala je numeru „Kakvo tijelo Selma ima“ koju u originalu izvodi Selma Bajrami i pesmu „Bato bre“ od Indi. Slabije glasovne mogućnosti uspela je da „ispegla“ energičnim scenskim nastupom, pa je ponovo podigla na noge i žiri i publiku. Sa četiri glasa je prošla dalje.

U narednoj rundi takmičenja se predstavila pesmama „Sitnije cile, sitnije“ Lepe Brene i „Mariš li“ Viki Miljković. Ovi nastupi su joj doneli samo dva glasa, pa nije prošla u sledeći krug takmičenja.

Gledaocima „Zvezda Granda“ ostao je u sećanju njen verbalni obračun sa Jelenom Karleušom u kome je članica žirija tvrdila da Diana neće postati zvezda, dok je mlada takmičarka govorila suprotno.

U saradnji sa Pavlom Radulovićem Pavlezijem i Gordanom Gvozdenović je u maju 2022. godine objavila sing „Lajala“. Mnogima se ova Dianina pesma svidela, a bilo je i onih koji su je uporedili s iskusnijom koleginicom Majom Berović.

Pesmu je objavila Diskografska kuća „Toxic Music“, a spot je za godinu dana na „JuTjubu“ pregledan 1.3 miliona puta.

Privatni život

Diana Mihajlović je rođena u Rusiji, a odrasla je u naselju Skobalj u Smederevu. S obzirom na to da je atraktivnim nastupima na „Zvezdama Granda“ privlačila pažnju mnogih i njen privatni život je često bio tema tabloida.

Mlada pevačica nije mnogo govorila o tome u medijima, ali ipak od javnosti nije krila svoju vezu sa Vladimirom Pajićem. Krajem jula 2022. godine Vladimir ju je zaprosio i pevačica je pristala. Snimak romantičnog čina objavila je na društvenim mrežama.

Venčali su se 20. oktobra 2022. godine, a istog dana Diana je objavila svojim pratiocima na „Instagramu“ da će postati mama jednom dečaku.

Prvu fotografiju sina Lava je objavila krajem februara 2023. godine i tim činom je oduševila mnoge svoje pratioce kojih samo na „Instagramu“ ima preko 185 hiljada.

Diskografija

Singlovi

  • 2020. Prećuti
  • 2022. Lajala

Diana Mihajlović na društvenim mrežama

FacebookDiana @ Facebook
InstagramDiana @ Instagram