Elvin Čavkić

Kratke informacije

Ime i prezimeElvin Čavkić
Datum rođenja1997.
Mesto rođenjaBihać
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteBihać
ZanimanjePevač
ŽanrFolk

Biografija

Elvin Čavkić je bosanskohercegovački folk pevač koji je popularnost stekao učešćem u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. Rođen je 1997. godine u Bihaću, gradu na zapadu Bosne i Hercegovine, koji i danas predstavlja njegovu „bazu“, bez obzira na to što nastupa širom Evrope.

Na televizijsko takmičenje „Zvezde Granda“ prvi put se prijavio sa 18 godina. Oduševio je žiri i publiku, te stigao do polufinala. Nakon toga je još nekoliko puta pokušavao da se domogne finala u narednim sezonama, ali mu to nije polazilo za rukom.

Međutim, ovo takmičenje mu je pomoglo da publika čuje za njega, te Elvin sada nastupa u klubovima širom Evrope, a sa svojim klavijaturistom često peva na svadbama i drugim slavljima.

U avgustu 2018. godine Čavkić je oženio dugogodišnju devojku Maidu Kadirić.

Karijera

Premda je, poput većine pevača nastupao u kafanama, diskotekama, svadbama i raznim drugim veseljima, Elvin je u žižu regionalne javnosti dospeo u oktobru 2015. godine kada se prvi put pojavio kao takmičar u „Zvezdama Granda“.

Tada je žiriju i publici otpevao pesme „Otac“ Bekija Bekića i „Hladno je, ugrij me“ Harisa Džinovića. Njegovu interpretaciju prve pesme su svi zapamtili, ne samo po tome što je bila skoro savršena, nego po tome što je uspela da rasplače jednog od članova žirija, pokojnog pevača Šabana Šaulića.

Sa šest glasova „Za“ Elvin se plasirao u drugi krug ovog takmičenja.

Pesmama „Donesi divlje mirise“, „Nema ništa majko od tvog veselja“ i „Lepi dani mog detinjstva“ se predstavio publici i žiriju u trećem krugu sezone 2015/16. Ponovo je dobio glasove svih članova žirija.

Numere „Ti ne traži sreću u meni“ Bekija Bekića i „Srno moja malena“ Šabana Šaulića nisu mu obezbedile prolazak dalje, pa je učešće u petoj rundi obezbedio u baražu.

U petom krugu se predstavio pesmama „“Ciganin sam al najlepši“ Ljube Aličića i „Ti si žena koju ludo volim“ Save Radušinovića. Sa pet glasova „Za“ izborio je učešće u narednu rundu takmičenja.

Ponovo su svi članovi žirija pohvalili njegovo pevanje, a Šaban Šaulić je rekao da je obe pesme otpevao izvanredno. Samo su mu Jelena Karleuša i Viki Miljković zamerile na manjku energije.

18. juna 2016. godine Elvin se u polufinalu našao u duelu sa Beograđaninom Urošem Živkovićem. Tom prilikom je otpevao numere“Sine“ i “Majko moja moj anđele“ koje u originalu izvode Šaban Šaulić i Marko Čačić.

Pet glasova nije bilo dovoljno da se nađe u finalu „Zvezda Granda“. Žiri mu je uglavnom zamerio nedostatak emocije.

To ga nije obeshrabrilo da se ponovo prijavi za novu sezonu takmičenja. Na startu su mu numere „Verujem u ljubav“ i „Ciganka mala“ donele prolazak u sledeću rundu.

Balada “Rodila se mala lepotica“ Đovanija Bajramovića i „Bre gidi Džanum“ Dragana Kojića Kebe u njegovoj interpretaciji nisu prošle najbolje, pa se za prolazak dalje morao boriti u baražu.

Na žalost, finale koje mu je žiri na početku sezone 2016/17 „obećao“ se nije ostvarilo.

Napravio je godinu dana pauze, te se na „Zvezde Granda“ ponovo prijavio u sezoni 2018/19. Predstavio se pesmama „Život da stane ne sme“ i „Meni je s tobom sreća obećana“. Tada je izabrao Anu Bekutu za svoju mentorku.

U narednom se krugu predstavio pesmama „Otvaram ti dušu“ Sinana Sakića i „Ja slobodan, ona neverna“ koju u originalu peva Đani.

Pošto je uspeo da izbori prolazak dalje, sa mentorkom je pripremio pesme  „Ciganski drumovi“ Muharema Serbezovskog i „Čudna jada“ Safeta Isovića.

Elvin je dobio četiri glasa, tako da nije ispao iz daljeg takmičenja, ali nije ni prošao direktno dalje, što mu je ostavilo opciju da ga mentorka Ana Bekuta vrati kad za to dođe vreme. Ipak, ni u sezoni 2018/19 nije stigao do finala.

Promocija koju je dobio učešćem na ovom televizijskom takmičenju mnogo mu je pomogla u karijeri, jer su pozivi za nastupe stizali u većem broju.

Danas nastupa širom Evope, a njegovi obožavaoci čekaju da snimi i svoju prvu pesmu. Do tada mogu da uživaju u njegovim interpretacijama popularnih hitova na servisu „Ju Tjub“ („YouTube“).

Elvin na svom zvaničnom „JuTjub“ kanalu objavljuje obrade starih hitova narodne muzike. Prati ga preko 2.2 hiljade korisnika te platforme, a njegovi videi broje skoro 350 hiljada pregleda. Ostvario je i saradnju sa Produkcijom „Beston“ za koju je takođe snimao obrade starih pesama.

Privatni život

Elvin Čavkić je rođen 1997. godine u Bihaću. U rodnom gradu je proveo detinjstvo i završio Medicinsku školu, ali je ljubav prema muzici prevladala, te je odlučio da se posveti tom zanimanju.

Tokom svojih predstavljanja publici i žiriju u „Zvezdama Granda“ Čavkić je kazao za sebe da je kulturna i vaspitana osoba, što se moglo videti i po načinu na koji je prihvatao dobre i loše komentare žirija.

Istakao je da slobodno vreme provodi sa drugarima igrajući fudbal, a na veseljima rado peva pesme svog uzora, pokojnog pevača Šabana Šaulića.

Elvin je 5. avgusta 2018. godine oženio dugogodišnju devojku Maidu Kadirić koja mu je, uz roditelje bila najveća podrška tokom takmičenja.  Manje segmente svog privatnog života s vremena na vreme „deli“ na društvenim mrežama, gde ima veliki broj pratilaca.

 

Elvin Čavkić na društvenim mrežama

FacebookElvin @ Facebook
InstagramElvin @ Instagram