Ana Mihajlovski

Kratke informacije

Ime i prezimeAna Mihajlovski
Datum rođenja20. oktobar 1982.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeVoditeljka
Visina-
Težina-

Biografija

Ana Mihajlovski je srpska voditeljka. Rođena je 20. oktobra 1982. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Karijeru je započela 2001. godine na nekadašnjoj televiziji „YU Info“. Od 2003. do 2013. godine radila je u Produkcijskoj kući „Emoušn“, gde je radila na projektima „Leteći start, „48 sati svadba“, „Jednostavan život“, „Veliki brat“ i drugima.

Vodila je talent šou „Iks Faktor“, te učestvovala u zabavnoj emisiji humanitarnog karaktera „Tvoje lice zvuči poznato“.

Nakon toga se vratila u „Emoušn“, gde je vodila šou program „Ja imam talenat“ i takmičenje „Pinkove zvezdice“.

Karijera

Ana Mihajlovski je voditeljsku karijeru započela 2001. godine u emisiji „Zvučnik“ koja se prikazivala na kanalu YU Info.

Dve godine kasnije je potpisala ugovor sa Produkcijskom kućom „Emoušn“ („Emotion production“). Sa Milanom Kalinićem je vodila „Leteći start“, „48 sati svadba“ i muzički festival „Sunčane skale“ koji se održava u Herceg Novom.

Od 2004. do 2006. godine je sa Marijanom Mićić učestvovala u rijaliti seriji „Jednostavan život“ koja je rađena po ugledu na američku verziju „The simple life“.

U prvoj sezoni, Ana i Marijana su gradski život zamenile seoskim, pa su ustajale rano ujutro, muzle krave, čuvale ovce, i slično. U drugoj sezoni, zadatak im je bio da sa Svetog Stefana dođu u Beograd. Morale su da se snađu, jer nisu imale mobilni telefon i novac.

Od 2007. do 2013. godine je bila jedna od voditeljki rijaliti programa „Veliki brat“.

Sa Nikolinom Pišek, Milanom Kalinićem i Draganom Marinkovićem Macom je 2008. godine vodila „Operaciju trijumf“, šou u kome su se takmičili muzički talenti sa naših prostora.

Tokom 2012. godine je bila voditeljka „Noćnog TV projekta“, a sa glumcem Zlatkom Rakonjcem je vodila zabavnu emisiju „Ana i Rakonjac večernja TV dostava“ koja je skinuta sa programa zbog lošeg rejtinga.

Produkciju „Emoušn“ je napustila 2013. godine. Na svom „Instagram“ profilu je napisala da je u toj kući bila sve osim čistačice, da vozači pišu scenario, a da stilisti dele otkaze.

Tvrdila je da su je ljudi sa Televizije „B92“ sabotirali i da je bila izložena mobingu. Još je napisala da je, zbog zahvalnost prema onima koji su je stvorili, odbila angažman u „Prvom glasu Srbije“. Trebalo je da vodi emisiju „Bulevar“, ali nije želela da potpiše ugovor.

U toku 2014. godine je vodila talent šou „Iks Faktor“ („X Factor“).

Ana je tokom 2016. godine učestvovala u emisiji „Tvoje lice zvuči poznato“. Imala je zadatak da imitira Jelenu Rozgu, Lejdi Gagu, Nikol Kidman, Džejms Bonda, itd.

Vratila se u Produkcijsku kuću „Emoušn“ i postala voditeljka šou programa „Ja imam talenat“. Glumila je Pepeljuginu zlu polusestru u mjuziklu „Pepeljuga“ koji je krajem godine premijerno prikazan u Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

Ana se 2019. godine pridružila grupi voditelja četvrte sezone muzičkog televizijskog takmičenja „Pinkove zvezdice“.

Privatni život

S obzirom na to da je već 20 godina na javnoj sceni, tabloidi se često bave Aninim privatnim životom. Poznato je da se zabavljala sa pevačem Sandijem Cenovim koji je jednom prilikom rekao da je njihova veza bila slatka, ali zabranjena.

Četiri godine je bila u vanbračnoj zajednici sa Goranom Stamenkovićem, vlasnikom Produkcijske kuće „Emoušn“. Par je 2006. godine dpbio ćerku Ivu.

Vezu sa Mirkom Grubinom, marketing direktorom porodične kompanije za proizvodnju ortopedske obuće Grubin započela je 2008. godine. Venčali su se 26. januara 2006. godine u opštini Stari grad. Venčanju su prisustvovali samo kumovi, a javnost je godinu dana kasnije saznala ovu vest.

Početkom februara 2010. godine, Ana je rodila ćerku koju su nazvali Zoja. 21. avgusta 2015. godine par je dobio sina.

Rastali su se krajem 2016. godine. Ostali su u dobrim odnosima i sami su se dogovorili oko starateljstva nad decom i visine alimentacije.

U oktobru 2019. godine domaći tabloidi su počeli da pišu o njenoj navodnoj vezi sa glumcem Vukom Kostićem. Ni ona, a ni glumac nisu želeli niti da potvrde, a ni da demantuju te informacije.

Prvi put su se zajedno pojavili u javnosti 2. februara 2020. godine i to na beogradskoj premijeri drugog dela filma „Južni vetar“. Premda su prisutni novinari insistirali na tome da saznaju nešto o njihovoj vezi, ni Vuk, ni Ana nisu želeli da odgovaraju na takva pitanja.

Već u aprilu tabloidi su počeli da pišu da je par raskinuo, a Vuk je to polovinom maja indirektno i potvrdio.

Pojedini mediji su u oktobru 2020. godine objavili da se Ana pomirila sa bivšim suprugom Markom, te da su ponovo počeli da žive zajedno. Voditeljka ni ovog puta nije želela da komentariše te informacije.

Oduvek je važila za jednu od najzgodnijih srpskih voditeljki. Tablodi su jedno vreme spekulisali da boluje od anoreksije, ali je voditeljka to demantovala.

Ana se krajem januara 2021. godine povukla sa društvenih mreža, uz obrazloženje da joj se ne dopada što je zahvaljujući tome „svačiji život postao javan, a granice intime su nestale[1]„.

Problemi sa zakonom

U januaru 2015. godine, voditeljka se posvađala sa ekipom Parking servisa koja je htela da joj odnese automobil zbog nepropisnog parkiranja. Tom prilikom je vređala policajce, pa su je oni priveli. Pošto joj je pozlilo, morali su da je odvezu u Urgentni centar.

Nije se pojavila da da izjavu, a kao razlog je navela rizičnu trudnoću. Izjavila je da su se policajci nad njom iživljavali i da su je tretirali kao kriminalca.

Reference

[1] https://nova.rs/zabava/ana-mihajlovski-se-povlaci-sa-drustvenih-mreza/

Ana Mihajlovski na društvenim mrežama

TwitterAna @ Twitter