Jovana Jeremić

Kratke informacije

Ime i prezimeJovana Jeremić
Datum rođenja25. oktobar 1990.
Mesto rođenjaLjig
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeVoditeljka
Visina164 cm
Težina53 kg

Biografija

Jovana Jeremić je srpska voditeljka koja je popularnost stekla vodeći rijaliti šou „Parovi“. Rođena je 25. oktobra 1990. godine u Ljigu. Živi i radi u Beogradu.

Od 2021. godine vodi jutarnji program na Televiziji „Pink“.

Privatni život

Jovana je odrasla u rodnom mestu gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Bila je đak generacije i imala je uspeha na državnim i republičkim takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti zbog čega je dobila brojne stipendije.

Tokom letnjih raspusta je konobarisala u restoranu čiji su vlasnici njeni roditelji i zahvaljujući tom iskustvu je naučila kako da se ponaša prema ljudima. Svaki svoj dinar je teško zaradila i zbog toga ume da ga čuva.

Zbog studija se preselila u Beograd i upisala je Pravni fakultet. Dnevno je učila od 10 do 12 sati u čitaonici „Svetozar Marković“ i prioritet joj je bio da ostane na budžetu jer roditelji nisu mogli da finansiraju njeno školovanje.

Iako je imala uspone i padove, ostvarila je svoj cilj i diplomirala je sa prosekom 9,6. Masterirala je na temu „Ustavno i parlamentarno pravo političke partije“.

Njene besede sa fakulteta su nagrađene brojnim priznanjima, a omiljena joj je ona u kojoj je branila prostitutke, a napadala političare.

Iako je bila jedan od najboljih studenata u generaciji, nije želela da radi kao advokat. Zaposlila se kao voditeljka sa čim se njena majka nije složila pa je zvala Jovaninog šefa i tražila je da je otpusti. Zbog toga je voditeljka otišla sa televizije, ali se ubrzo vratila.

Jovana je 2017. godine započela vezu sa političarem Vojislavom Miloševićem koji je bio sekretar gradskog odbora Srpske napredne stranke u Pirotu i predstavnik gradskog odbora u centrali SNS u Beogradu.

Upoznali su se tako što ju je Vojislav pozvao na večeru sa namerom da se druži sa njegovom majkom koja redovno prati „Parove“. Tada im se dogodila ljubav na prvi pogled i postali su nerazdvojni.

U julu iste godine Jovana i Vojislav su se verili. Veridbi je prisustvovalo 50 političarevih zvanica, dok voditeljka nikoga nije pozvala.

Mesec dana kasnije je raskinula veridbu, a u medijima se pojavila vest da ju je verenik prevario. Ubrzo su se pomirili i nastavili su da uživaju u ljubavi.

Iako je planirala da radi do sedmog meseca trudnoće, voditeljka se povukla sa malih ekrana.

Porodila se u avgustu 2018. godine u KBC „Dr Dragiša Mišović“. Roditelji su devojčici dali ime Lea.

Par se razveo krajem 2021. godine. U jednom intervjuu je kazala da Vojislava ne voli da zove „bivšim suprugom“, nego „prvim mužem“, zato što imaju zajedničku ćerku.

Novinarima je priznala da su ostali u „savršenim odnosima“, tj. da je njihov odnos bolji otkako su se rastali zato što ga „ceni i poštuje[1]„.

Za sebe kaže da je porodična žena i da bi u narednih 15 godina volela da rodi još jedno ili dvoje dece.

Ima veliki broj posetilaca na društvenim mrežama koje izveštava o aktuelnim događajima iz svog života. Iako je postigla veliku popularnost, ima i onih koji je osporavaju, pa se često susreće sa negativnim komentarima i predrasudama.

Jovana je visoka 164 cm, a teška 53 kg. Voli da kuva. Liniju održava tako što redovno trenira. Rekla je da je ostvarila saradnju sa brendom „Victoria’s Secret“ i da jedino ona i Jelena Krunić promovišu njihove modele u Srbiji.

Mašta da prošeta modnom pistom kao Viktorijin anđeo i da nosi bela krila i zlatni kostim. Privatno najviše voli crni čipkani veš.

Skandali

Jovana važi za osobu koja zna da privuče pažnju i to pokazuje u svojim pojavljivanjima na televiziji. U septembru 2017. godine je rekla da joj je produkcija televizije „Hepi“ ponudila da uđe u „Parove“ što se ispostavilo netačnim.

Nekoliko dana kasnije se pojavila u emisiji „Magazin IN“ i za ostale gošće je rekla da su bile u kombinacijama sa muškarcima. To se nije dopalo voditeljki Radi Radenović koja je tvrdila suprotno.

Nesreće

Jedan od najtežih trenutaka u Jovaninom životu bio je kada joj je kolega Siniša Svilan preminuo na rukama.

On je verovao u nju i pre nego što je postala poznata, pa joj je njegova smrt jako teško pala. Shvatila je da je sve prolazno i zbog toga nije dozvolila da je popularnost promeni.

U septembru 2017. godine voditeljka je doživela saobraćajnu nesreću. Tom prilikom je udarila glavom u volan i povredila je kolena. Pošto povreda nije bila ozbiljna, odmah je otišla na snimanje emisije, a automobil je mogla da vozi tek nakon popravke.

Karijera

Jovana je od svoje 14. godine bila usmerena na medije. Četiri godine je vodila tinejdžersku emisiju na lokalnoj televiziji u Ljigu.

Kada je završila fakultet, sarađivala je sa voditeljkom Sanjom Marinković i pomagala joj je oko priloga za emisiju „Magazin IN“. Učestvovala je na konkursu koji je raspisao RTS i počela je da radi na ovoj televiziji.

Pošto nije bila zadovoljna onim što joj je ponuđeno, Jovana je pozvala Milomira Marića koji joj je omogućio da volontira na TV „Happy“.

Prvo je vodila jutarnji program, a od 2016. godine vodila je rijaliti šou program „Parovi“. Bila je jedna od glavnih voditeljki ovog rijalitija, a poverene su joj emisije:  „Upoznajte parove“, „Parovi specijal“, „Na vrućoj stolici“ i „Finale“.

Pored toga vodila je i autorsku emisiju „Vikend šou“.

Svojevremeno je govorila da planira da radi politički talk show. Jovana je pričala da joj je želja da intervjuiše Vladimira Putina, Donalda Trampa, Aleksandra Vučića, Oliveru Katarinu, i druge.

Najveću tremu je imala kada je ugostila pevačicu Zoricu Brunclik koju veoma poštuje i koja je podseća na njenu majku.

U oktobru 2017. godine Jovana je dobila nagradu Car Konstantin i Carica Teodora za voditeljku godine. Ponosna je što je njen mentor Milomir Marić.

Idol joj je Mira Adanja Polak, a Jovanu Nikolić smatra najboljom voditeljkom u Srbiji. Među omiljenim kolegama su joj Nataša Miljković i Dejan Pantelić.

Jovana Jeremić je polovinom 2021. godine prešla na Televiziju „Pink“, gde je od avgusta iste godine vodila jutarnji program vikendom.

Nešto kasnije, počela je da vodi istu emisiju i radnim danima. Prepoznatljiva je po tome što šeta dok joj gosti razgovaraju u studiju, a o njenim intervjuima i načinu na koji se ponaša pred kamerama ljudi često govore i pišu u raznim humorističnim emisijama i na društvenim mrežama.

Za sebe često voli da kaže da je „kraljica šera“ (gledanosti).

Politika

Jovana je 2015. godine vodila konferenciju Socijalističke partije Srbije nakon čega je postala član ove stranke.

U oktobru 2017. godine voditeljka i njen verenik su prisustvovali proslavi rođendana Srpske napredne stranke. Jovana je za Aleksandra Vučića rekla da je državnik budućnosti i da je, zahvaljujući njemu, Srbija dobila zasluženo mesto u svetu.

U novembru iste godine je izabrana za člana Saveta za spoljnu politiku, međunarodne odnose i regionalnu saradnju SPS-a.

Njen zadatak je bio da analizira rad srpskog Ministarstva spoljnih poslova i kako se Srbija kotira u odnosu na druge zemlje.

Jedna od Jovaninih velikih ljubavi je politika i volela bi da se u budućnosti njome bavi. Smatra da je kvalitetan kadar i da će joj iskustvo u rijalitiju biti od velike pomoći.

Reference

Jovana Jeremić na društvenim mrežama

FacebookJovana @ Facebook
InstagramJovana @ Instagram