Vladimir Kovačević

Kratke informacije

Ime i prezimeVladimir Kovačević
Datum rođenja7. januar 1995.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumac

Biografija

Vladimir Kovačević je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac koji je prepoznatljivost stekao ulogom Arse u telenoveli „Istine i laži“. Rođen je 7. januara 1995. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Priznao je da je od detinjstva želeo da gluma bude njegova profesija, a imao je sreću da mu prva televizijska uloga donese veliku prepoznatljivost. Zahvaljujući talentu za imitacije, Kovačević je imao priliku da snima jednu od najgledanijih TV emisija „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

Igrao je u serijama „Sinđelići“ i „Urgentni centar“, ali je tek ulogom Mite u seriji „Klan“ pokazao zavidno glumačko umeće, tj. da može dobro da se snađe igrajući likove koji nisu slični njegovom karakteru.

Detinjstvo i obrazovanje

Vladimir Kovačević je rođen 1995. godine u Beogradu. Odrastao je u novobeogradskom Bloku 45, a njegova porodica je poreklom iz Pljevalja.

Na pitanje novinara da li je oduvek znao da želi da se bavi glumom, mladi Beograđanin najčešće odgovara da je odrastao uz filmove i serije, te da ga je taj posao privlačilo. Nije siguran u kom trenutku je tačno poželeo da mu zanimanje bude nešto gde može da se igra, ali je siguran da je kao tinejdžer mnogo puta pogledao film „Nebeska udica“.

Premda nije imao glumačke uzore, postoje starije kolege čijem se talentu i radu oduvek divio. Po završetku srednje škole je bez velike pripreme uspeo da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Dospeo je u klasu profesora Srđana Karanovića od koga je, kaže, mnogo toga naučio.

U detinjstvu se bavio vaterpolom. Trenirao je taj sport skoro 14 godina. Igrao je za Partizan, a potom za Taš. Jednom prilikom je kazao da voli sve sportove, premda je shvatio da je talentovan samo za vaterpolo.

Televizijska i filmska karijera

Prvi film koji je Vladimir Kovačević u karijeri snimio bila je kratka kriminalistička drama „Aplauz za Lazića“ u režiji Marka Markovića. Igrao je sa kolegama Jovanom Gulanom i Amarom Ćorovićem, a film je premijerno prikazan 2017. godine.

Iste godine Vlada se pri put pojavio i na televiziji i to u ulozi Arsenija Arse Filipovića u domaćoj „sapunici“ pod nazivom „Istine i laži“. Pošto je serija stekla veliku popularnost, a bila je Vladimirov prvi veliki projekat, gledaoci su ga duže vreme povezivali isključivo sa likom Arse.

„Istine i laži“ su emitovane od 2017. do 2019. godine i beležile su ogromnu gledanost na nekoliko televizija u Srbiji i regionu. Glumci su, uključujući i Vladimira, redovno gostovali u televizijskim emisijama, gde je mladi Beograđanin pokazao izuzetan talenat za imitaciju.

Njegove „verzije“ novinara Milomira Marića, te rijaliti zvezda Kristijana Golubovića i Zmaja od Šipova, oduševile su publiku iz celog regiona. Upravo mu je to bila „ulaznica“ za redovno učešće u večernjem tok šou „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ koji je u tom periodu emitovala Televizija „Prva“.

Vladimir Kovačević je uspešno „skidao“ kolege glumce, muzičare, ali i druge javne ličnosti. Iz epizode u epizodu je bivao Aca Lukas, Saša Matić, Vojislav Šešelj, Vlado Georgijev, Vuk Kostić i drugi. Ti snimci su se našli i na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“) gde beleže milionske preglede.

Vladimir je pozajmio glas tigrovima u sinhronizaciji crtanog filma „Fantastično putovanje u Oz“ koji se u bioskopima pojavio 2018. godine.

Tokom 2019. godine publika ga je mogla gledati u ulozi Olivera u humorističnoj seriji „Državni posao“, te Viktora u seriji „Sinđelići“ koja predstavlja domaću verziju španske serije „Los Serrano“.

Nakon toga mu je poverena uloga policajca Danila u hit seriji „Urgentni centar“ koju od 2014. godine emituje Televizija „Prva“. Tu je imao priliku da sarađuje sa kolegama Ivanom Bosiljčićem, Markom Janjićem, Tamarom Krcunović i drugima.

Reditelj Boban Skerlić mu je 2019. godine poverio ulogu Dimitrija Mišića Mite u kriminalističkoj seriji „Klan“. Plejada mladih glumaca uz pomoć iskusnih kolega, dobrog scenarija i režije dovela je do velike popularnosti same serije i njenih junaka. Snimljeno je ukupno tri sezone serije, a reakcije publike su više nego dobre.

Kovačević je u međuvremenu dobio priliku da igra državnika i publicistu Stojana Protića u istorijskoj humorističnoj seriji „U zagrljaju Crne ruke“ koju od decembra 2021. godine emituje komercijalna televizija „Nova S“.

U domaće bioskope je 2022. godine stigla drama „Zlatni dečko“ reditelja Ognjena Jankovića u kojoj je Vladimiru dodeljena sporedna uloga, dok glavnu igra njegov kolega Denis Murić.

Iste godine je sa Pavlom Čemerikićem i Mirom Janjetović snimio kratki film „9-5“ u režiji Maše Šarović.

Privatni život

Vladimir Kovačević je rođen 1995. godine u Beogradu. Odrastao je na Novom Beogradu. Trenirao je vaterpolo, ali je maštao o tome da postane glumac. Zahvaljujući talentu, radu i podršci porodice, svoj san je i ostvario.

U fokus javnosti došao je sa 2017. godine zahvaljujući ulozi Arsenija u seriji „Istine i laži“, a naročito izuzetnim sposobnostima imitacije koje je pokazao u televizijskim emisijama.

Premda nerado govori o sebi i svom privatnom životu, ne krije da je u dužoj vezi sa glumicom Sarom Pejčić. Zahvaljujući fotografiji na društvenoj mreži „Instagram“ početkom 2022. godine spekulisalo se da se par venčao, ali tu informaciju nikad nisu potvrdili.

Glumac je veliki obožavalac sporta, naročito fudbala. Navijač je Crvene zvezde.

Filmografija

Filmovi i serije

2017. Aplauz za Lazića

2017. – 2019. Istine i laži

2018. Fantastično putovanje u Oz (sinhronizacija)

2019. Državni posao

2019. Sinđelići

2020. Urgentni centar

2020. – 2022. Klan

2021. U zagrljaju Crne ruke

2022. Zlatni dečko

2022. 9-5

Vladimir Kovačević na društvenim mrežama

InstagramVladimir @ IMDB