David Ljubenović (Devito)

Kratke informacije

Ime i prezimeDavid Ljubenović (Devito)
Datum rođenja9. maj 1995.
Mesto rođenjaKragujevac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač

Biografija

David Ljubenović, poznatiji kao Devito je srpski reper, tekstopisac, režiser, scenarista i producent muzičkih spotova koji je prepoznatljivost stekao pesmama „GTA“, „Uh“, „Aligatori“ i drugima. Rođen je 9. maja 1995. godine u Kragujevcu. Živi i radi u Beogradu.

Pre nego što je stekao nadimak „Milioner sa maskom“, zbog toga što nastupa i snima spotove noseći fantomku, Ljubenović se bavio fotografijom i produkcijom i režijom muzičkih spotova.

U Beogradu je osnovao Produkcijsku kuću „da Video“, koja je zadužena za spotove brojnih muzičkih zvezda u Srbiji i regionu.

Sarađivao je sa MC Stojanom, Vukadinom Gojkovićem (Vuk Mob), Sandrom Afrikom, Milicom Pavlović, Acom Lukasom, Amarom Jašarspahićem Giletom, Mijom Borisavljević, Teodorom Džehverović i drugima.

Premda se muzikom amaterski bavio i ranije, prvu pesmu je snimio 2018. godine i to sa mladim muzičarom Stefanom Dimitrijevićem Leonom.

Tokom 2019. godine nastavio je da snima, a sa svakom novom pesmom, njegova popularnost je bivala sve veća.

Trenutno (decembar 2021. godine) Devitove najslušanije pesme su „Uh“ sa 28 miliona pregleda na internet platformi „Ju Tjub“ („YouTube“) i duet sa Teodorom Džehverović „Vudu“ koji broji preko 93 miliona pregleda.

Biografija

David Ljubenović je rođen 1995. godine u Kragujevcu. Još kao dečak je nastupao u Domu omladine, a potom je počeo da se bavi fotografijom.

Najpre je snimao rođendane i druge proslave, a nakon toga je otvorio foto studio „Wedding Solution“ i počeo da snima svadbe[1].

Njegov talenat su prepoznali i lokalni muzičari, te je počeo da režira i snima spotove. Nakon što se preselio u Beograd i osnovao Produkcijsku kuću „da Video“, „zapao je za oko“ i drugim pevačima.

„Da Video“ danas u svom portfoliju ima spotove velikih muzičkih zvezda, poput Ace Lukasa, Milice Pavlović, Mije Borisavljević, MC Stojana, Vuka Moba i drugih.

Produkcijska kuća zapošljava dvadesetak mladih stručnjaka, čije ideje su dobrim delom zaslužne za najatraktivnije spotove brojnih pevača.

Muzička karijera

Premda se muzikom bavi dugo David je prvu pesmu objavio tek 2018. godine. Reč je o duetu sa Stefanom Dimitrijevićem Leonom pod naslovom „Alal vera“.

Muziku potpisuju Devito, Filip Miletić i Marko Moreno. Tekst je napisao sâm, dok je za aranžman bio zadužen Nikola Jovanović.

Kako bi skrenuo pažnju na svoju muziku, Devito se u spotu pojavio noseći masku preko lica. Time je donekle ostvario svoj cilj, ali je svakako privukao pažnju domaće i regionalne javnosti na sebe.

Spot je za nešto više od tri godine na „Ju Tjubu“ dostigao preko četiri miliona pregleda, a jedno vreme se nalazio i na „Ju Tjub“ trendingu u Srbiji i regionu.

Pesma „Alal vera“ bila je samo najava za ono što je mladi muzičar odlučio da predstavi publici.

U saradnji sa Filipom Miletićem, Draganom Ponjevićem, Marijanom Milovanovićem i Produkcijskom kućom „Basiviti Didžital“ („Bassivity Digital“) je u januaru 2019. godine objavio singl „Barbie“.

Već sledećeg meseca je sa mladom treperkom Milicom Miladinović, poznatijom po nadimku Indodjia snimio pesmu „GTA“. Ovog puta je aranžman poverio Draganu Arsenijeviću, dok su Devito i Indodjia napisali tekst.

Muzičari su svojim duetom privukli pažnju, kako muzičke javnosti, tako i ljubitelja popularne video igre.

Na novu Devitovu pesmu njegova publika nije morala dugo da čeka. U maju 2019. godine objavio je singl „Lila“. I ovog puta je sâm pisao tekst, dok su za muziku i aranžman bili zaduženi Filip Miletić i Dragan Ponjević.

Spot je ponovo radila njegova Produkcijska kuća „da Video“, a za godinu i po dana na „Ju Tjubu“ je pregledan 3.3 miliona puta.

Polovinom 2019. godine Devito i „Basiviti“ su objavili pesmu „Uh“, koja je brzo ovladala top listama u Srbiji i regionu. Ponovo je spot režirao sâm, a sa 28 miliona pregleda, pesma je postala njegova najslušanija na „Ju Tjubu“.

Nešto drugačiji zvuk svojoj publici je ponudio pesmom „Oduzet“ koju je promovisao početkom novembra 2019. godine.

Devito je sarađivao sa Harisom Rahmanovićem Prikijem na muzici, dok su Marijan Milovanović, Priki, Arian Vujica i Marko Moreno pisali muziku i aranžmane.

Ponovo je veoma brzo obezbedio svoje mesto na domaćem trendingu, a singl je zavladao top listama u zemlji i regionu.

Ipak, publika nije morala dugo da čeka na novu pesmu. Naime, krajem istog meseca je predstavio singl „Aligatori“. Ni ovog puta nije štedeo na spotu, u kome su, između ostalih, gostovali muzičari MC Stojan i Foks (Fox). Za manje od godinu dana singl je „zaradio“ preko 12 miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

Već u januaru 2020. godine Devito je predstavio pesmu „Magičan cvet“ koju je objavio u saradnji sa Fuagom, Draganom Arsentijevićem Napoleonom i muzičkim studiom „Bogi Batina“.

Ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama, Ljubenović ni ovog puta nije razočarao svoju publiku.

Na dan zaljubljenih je predstavio pesmu „Bebe“. Mnoge je iznenadio emotivan tekst čiji je upravo on autor, ali su mnogi pohvatili kvalitet spota koji je ponovo sâm režirao.

Za potrebe drugog dela filma „Južni vetar“ David je u saradnji sa Markom Morenom i Sašom Dinićem snimio pesmu „Koka“.

U spotu koji na „Ju Tjubu“ trenutno (decembar 2021. godine) broji preko devet miliona pregleda Devito visi sa krana dok se smenjuju scene iz serije „Južni vetar“ emitovane na RTS-u.

U junu 2020. godine je objavio čak dve pesme. Reč je o singlu „Flex“ zbog čijeg su spota mnogi pomislili da mladi muzičar poseduje milione, s obzirom na to da se „hvali“ luksuznim stvarima, skupim automobilima i novcem.

Na to je reagovao komentarom na „JuTjub“ koji glasi „Sve je fejk u spotu kao i ja“.

Istog dana je objavio i duet sa Teodorom Džehverović pod nazivom „Vudu“. Tekst, muziku i aranžman potpisuju Devito i Marko Moreno, a pesma je za svega par meseci „zaradila“ skoro 60 miliona pregleda na „Ju Tjubu“, te zavladala top listama u celom regionu.

Premda mu mediji spočitavaju to što piše tekstove koji su neprimereni publici koja ga sluša, on tvrdi da se za svaku generaciju kaže da je gora, ali da su mladi dovoljno pametni da shvate poentu njegove muzike.

Osim toga, kaže da su negativne stvari koje se pominju u njegovim pesmama stvar izbora, te da na to treba da utiče država, a ne muzičari[2].

Devito je u oktobru 2020. godine objavio pesmu „Austria“. Reč je o duetu sa muzičarem Milošem Mićićem, poznatijim po imenu Mike Ride. Pesma je naišla na dobre reakcije publike, a za nešto više od godinu dana „zaradila“ je 14 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Usledila je saradnja sa Reljom Popovićem na pesmi „Offline“ koja je svetlo dana ugledala polovinom decembra 2020. godine.

Ova numera našla se na Reljinom albumu, zajedno sa pesmama „Maria“, „Genge“ i drugima. Objavila ju je Produkcijska kuća „Made in BLKN“, a spot je za godinu dana pregledan preko 24 miliona puta.

Već 1. januara 2021. godine svoju publiku je „počastio“ singlom „Nina“, koji je komponovao i napisao u saradnji sa Markom Morenom i Marjanom Milovanovićem.

Usledila je saradnja sa muzičarem koji se predstavlja pseudonimom The Eurotrip! U martu 2021. godine objavili su pesmu „Drug Like This“.

Treći singl u 2021. godine stigao je 1. aprila. Reč je o singlu „Ju“, koji još uvek nije dobio spot, ali je „zaradio“ preko 300 hiljada pregleda na „JuTjubu“.

Polovinom juna Devito je objavio singl „Telo“, a polovinom avgusta pesmu „Rame“. Sudeći po broju slušanja i komentarima na društvenim mrežama, njegovoj publici su se svidele obe numere.

Privatni život

David Ljubenović, poznatiji kao Devito je rođen 1995. godine u Kragujevcu. Odrastao je u rodnom gradu. Pre nego što je počeo da režira i snima spotove, te da pravi svoje pesme Ljubenović se bavio fotografijom.

To je otprilike jedino što se o njemu danas zna, s obzirom na to da se trudi da svoju privatnost drži dalje od očiju javnosti.

Noseći masku preko lica potrudio se da ostane potpuno anoniman i time dodatno zaintrigira domaću i regionalnu javnost.

Pored toga što je uspeo da ostvari svoj cilj, napravio je i dobar markentiški potez, jer se često u domaćim medijima spekuliše o tome ko je on i kako je došao do toga da snima najskuplje spotove u regionu.

Zbog imidža koji je izgradio mediji su mu dali nadimak „Milioner sa maskom“.

Diskografija

Singlovi

 • 2018. Alal vera (ft. Leon)
 • 2019. Barbie
 • 2019. GTA (ft. Indođija)
 • 2019. Lila
 • 2019. Oduzet
 • 2019. Uh
 • 2019. Aligatori
 • 2020. Magičan cvet
 • 2020. Bebe
 • 2020. Koka
 • 2020. Vudu (ft. Teodora)
 • 2020. Flex
 • 2020. Austria (ft. Mike Ride)
 • 2020. Offline (ft. Relja Popović)
 • 2021. Nina
 • 2021. Drug Like This (ft. The Eurotrip!)
 • 2021. Ju
 • 2021. Telo
 • 2021. Rame

Reference

[1] https://www.infokg.rs/kragujevcani/david-ljubenovic.html

[2] https://www.blic.rs/vesti/drustvo/samo-nek-igraju-i-pevaju-roditelji-bili-prisutni-dok-su-klinci-pevali-o-kurama-i/7qjlgwc

David Ljubenović (Devito) na društvenim mrežama

FacebookDavid @ Facebook
InstagramDavid @ Instagram
YoutubeDavid @ YouTube